Gå til innhold

mumlegaasegg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  99
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om mumlegaasegg

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 11. aug. 1988
 1. Jeg løper med pulsklokke ja. Jeg har bare to løpeøkter, så der er begrenset hvor mye variasjon jeg kan ha.
 2. Takk for gode og beroligende svar. Jeg fortsetter ufortrødent med 4x4.
 3. Hva får deg til å tro at din trening er mindre viktig enn andres? Skjønner ikke hvorfor du skal være så høflig. Haha. men det blir opp til deg.
 4. Hvilken stang tenker du på? At de sterke mannfolka irriterer seg over at du bruker treningsutstyret på treningssenteret som du betaler for å bruke, ville jeg ignorert glatt.
 5. Jeg har latt meg overbevise av Helgerud og Hoff, og jeg har startet ferden mot en bedre kondisjon. Målet er foreløpig ikke å bli et O2-monster, men å gå fra dårlig til akseptabel kondisjon. Utgangspunktet mitt er at jeg allerede er aktiv og driver tung styrketrening og ellers noe lystbetont fotball, squash og jogging. Derfor starter jeg ikke helt på scratch. Jeg kjører to 4x4-økter i uka (drag på 4 minutter med 3 minutters aktiv hvile, samt oppvarming og nedtrapping). Jeg bruker alltid 5% stigning. Da jeg startet med dette opplegge klarte jeg å begynne med å ha en fart på 10km/t på a
 6. En viss muskelstyrke må man ha for å utføre enhver bevegelse. For svak til å se noen fremgang? Om du er svak, så har du et stort forbedringspotensiale, og dermed vil du oppleve rask fremgang. Det er ingenting som hindrer deg i å begynne med pullups. Hvordan skal man ellers bli god i den øvelsen? Bare sett igang, for pullups er gøy. Imidlertid er det ikke sikkert du kan forvente å klare rene kroppsvektpullups ved første forsøk. Her må du bruke ulike strategier, som f.esk negative reps (hopp opp og brems deg nedover mens du teller til 5 - gjenta). Bruk strikk, få noen til å assistere deg, supler
 7. Jeg har stagnert lenge på 10 reps med egen kroppsvekt i pullups (overhåndsgrep). Jeg har brukt nesten et år på ågå fra 0 til 10 reps. Den siste tiden har jeg kjørt chins (nøytralt grep) i 5-rep-området. Der klarer jeg nå 3x5 med 10 kg ekstravekt. Likevel har ikke det hjulpet meg i øke antalet i pullups. Har noen idé til en god framgangsmåte for å bryte tierplatået? Bør jeg fortsette med høyrep her, eller bør jeg prøve 5x5 med litt ekstravekt, slik Tor foreslår? Jeg har en tendens til å kjøre all out hver gang. Det er kanskje ikke optimalt?
 8. At du, som jente, og uten kunstige veksthormoner, er bekymret for å øke for raskt i muskelvolum, selv med et betydelig energiunderskudd, er en bekymring som mangler enhver forankring i virkeligheten.
 9. Stei Steike! Fire 4x4-økter i uka? Klarer du å ha progressjon fra økt til økt med så mye trening? Da tenker jeg på hastigheten. Du er kanskje mer opptatt av kcal enn av VO2-maks? Jeg har begynt med to 4x4-øker i uka nå, og målet er å øke hastigheten med en halv prosent fra økt til økt. Er nysgjerrig på om en slik lineær progressjon fremdeles er mulig med så hyppige økter.
 10. Takk for tilbakemelding. Jeg tenker på fri ettbeins knebøy der kun standfoten har kontakt med underlaget, uten å støtte seg på noen måte. Dette er jo en tung øvelse som krever god balanse. Det føles ihvertfall som en god øvelse.
 11. Hva synes dere om øvelsen ettbeins knebøy? Er det en god øvelse, og kan den bidra til å øke styrken i tradisjonell bøy?
 12. Jeg har noen spørsmål angående aerob trening og eventuelle negative konsekvenser denne treningsformen kan ha. Jeg trener hovedsakelig styrke med baseøvelser i femrepfasen tre ganger i uka, men ønsker å drive kondisjonstrening ved siden av. Da kjører jeg helst 4x4 intervall to ganger i uka. Jeg har hørt påstander om at aerob trening vil gi forhøyede kortisolnivåer, redusere de androgene hormonnivåene, skape oksidativt stress og øke inflammatoriske tilstander i kroppen. Vil dette også gjelde med såpass lite og kortvarig kondisjonstrening (to økter i uka med en varighet på ca 40 minutter)? Me
 13. Hvor og hvordan tester man dette, Emil?
×
×
 • Opprett ny...