Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Prøver prøver og prøver laks i alle fasonger og retter, men får det bare ikke til.... oliven, sylteagurk, hvit fisk, capers, sterke oster osv. har jeg begynt å elske, men laksen, den greier jeg altså ikke... tips?

Hva er problemet ditt med laks?

Det handler om krydder og tilberedning. Liker du ørret?

Hvis du overbeviser deg selv om at dette er bra for deg er det lettere å akseptere at det smaker drit. Eventuelt så kan du bare slutte å bry deg om hva ting smaker. Jeg spiser Havregryn hver morgen, og har stort sett pasta med tunfisk og en grønnsak som matpakke på skolen. Ingen krydder eller tilsettninger, fordi jeg driter i hva det smaker fordi jeg vet jeg bare skal spise det.

Kaffe lærte jeg meg å drikke svart etter jeg ble mor, før det så gikk det i mocca og annen søt kaffe med melk i.

Brokkoli lærte jeg å like etter fylte 20 år, elsker brokkoli, er også blitt flinkere til å smake på forskjellige grønnsaker, før likte jeg bare rotgrønnsaker som potet, gulerot, kålrot osv nå spiser jeg det meste, har også begynt å like løk i alle varianter, eneste jeg enda kan spare meg for er rå gulløk.Sopp har jeg begynt å like de siste mnd, "fersk" kantarell er favoritten.

Har lyst til å lære meg å spise fisk også, men der stopper det alt ved lukten, men så er forholdet mitt til fisk annerledes enn til alt annet. Jeg ble tvunget til å spise det som liten, gjerne helt til jeg spydde. Grønnsaker ble jeg så klart oppfordret til å spise, men oppvokst på husmanskost, og der er det mye rotgrønnsaker, noe som jeg som sagt aldri har hatt problemer med og de gangene vi skulle ha fancy middag som stek med rosenkål, så syns jeg det var godt og spennende med babykål, så der ble jeg aldri tvunget. Brokkoli og andre grønnsaker ble ikke noe tema før jeg kom i tenåra og alle skulle lage asiatiskmat, da satte jeg meg på bakbeina og bare gikk der fra for å slippe å spise grønnsaker, hadde jeg vist hva jeg gikk glipp av.:D

Annonse

Hvis du overbeviser deg selv om at dette er bra for deg er det lettere å akseptere at det smaker drit. Eventuelt så kan du bare slutte å bry deg om hva ting smaker. Jeg spiser Havregryn hver morgen, og har stort sett pasta med tunfisk og en grønnsak som matpakke på skolen. Ingen krydder eller tilsettninger, fordi jeg driter i hva det smaker fordi jeg vet jeg bare skal spise det.

Her er folk veldig forskjellige!

Jeg kan og vil aldri tenke på mat som kun en nødvendighet. Jeg spiser ikke bare fordi jeg må, men også fordi jeg vil, nyter det og har stor glede av det å lage mat, spise mat og dele den med andre.

Men ja, jeg kjenner mange som bare spiser fordi det er nødvendig, og ikke bryr seg noe videre om hva.

Jeg har "trent" meg til å like fisk (rød og hvit), alle former for løk, tomat, sopp, Farris og sikkert mer.

Neste på programmet blir kanskje tunfisk? *skummelt*

Det er bare til å smake ofte og ha rett innstilling i hodet :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Men det er enkelte ting jeg ikke har noe behov for å like som f.eks reker, krabbe og lever. Du får meg bare ikke til å spise det!! :sick:

Jeg elsker at du skriver kaffi, da jeg har som uvane å bruke det muntlig! f9s

Ellers mener jeg at det handler om å bli vant til smaken egentlig. Jeg taklet f.eks. ikke paprika. Begynte å ha det på ost, og etterhvert likte jeg smaken. Stekt og kokt paprika har nok ikke falt helt i smak enda, og unngår det hvis jeg kan.

Men(!!!) er det noe jeg takler så er det rosiner... æsj! Har prøvd å spise det så mange ganger, og nå har jeg rett og slett gitt opp. Vet du ikke hvorfor, men det er noe jeg aldri vil klare å like, uansett.

Tror man kan venne seg til de fleste smaker ja. Husker første gang jeg smakte sushi, syntes det var vondt, mens nå elsker jeg det. Som tenåring likte jeg nesten ikke mat, jeg levde på brødskiver, pasta og nudler til begynnelsen av 20 årene. Frukt var vel det sunneste jeg spiste. Så fikk jeg barn da jeg ble 23 år, og plutselig ble kosthold litt mer viktig. Og fra da har jeg bare spist mer og mer, og elsker så utrolig mye mat, ikke redd for å smake noe nytt.

Mine smaksløker liker nesten ALT, utenom fiskekaker, fiskeboller, fiskebollesaus, posesaus, biff (rødt kjøtt), svin og ja..

Nettopp lært meg å spise brunost, sylteagurk og fiskegrateng (men baare farmor sin går ned i min mage) Vet ikke om det er så veldig "bra" mat å lære seg å spise da, menne..:rolleyes: Liker det meste av mat, og er glad jeg er så glad i sunn mat så det ikke bare går i pizza..! Ikke at det hadde skjedd uansett egentlig

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...