Gjest aaa Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Det kan det også være;) Mest trolig det, jeg bare mente at det kan være flere grunner, og jo lavere fett % enn er i jo mer giv etter energi/mat er man jo også. Noe du nevner her som "leptin" og "hormonelle tilpasninger" sikkert går under du som sikkert har litt mer peiling på det enn meg Joda, de er beslektet. Veldig slanke personer vil ha veldig lavt leptin, T4-opptak i lever, testosteron osv og det er alle adapsjoner på lavt kroppsfett - kroppen prøver å verne seg selv ved å gjøre endringer for å ikke forbrenne alt essensielt vev og dø Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225744 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TidyBoy Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Du beskriver det altså på en mer detaljert og "ikke-norsk" måte Da er vi ihvertfall enige på en måte,bare formulert på litt andre måter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225750 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Liive Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Jeg vil tippe jeg har en fettprosent på rundt 20, kanskje litt over(?)... vil det da gjøre noen stor forskjell å gå på PSMF i rundt 8 dager, eller må jeg gå på diett mye lengre for at det skal "synes noe særlig" når jeg har så høy fettprosent? Eller kan det være smart å gå på diett i ca 1 uke, pause i en uke, også en uke til med diett? (elller lignende...) eller er det best å kjøre det sammenhengende lengst mulig...? Det er kanskje veldig individuelt hvor lenge man må stå på dietten for å se resultater(?), men det er vel ingen inne her som kapper hue av meg for å spørre noen dumme spørsmål i ny og ne:wub: Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225758 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Du beskriver det altså på en mer detaljert og "ikke-norsk" måte Da er vi ihvertfall enige på en måte,bare formulert på litt andre måter Jo, vi er delvis enige. Fettprosent har nok helt klart en stor innvirkning, men en del adapsjoner kommer rett og slett som en reaksjon på lavere kaloriinntak - men skjer nok også fortere med lav fettprosent Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225759 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lola Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Nå er jeg på dag åtte. Jeg har rett og slett jukset slik at jeg har fått et helt ekstra måltid hver dag for å forhindre det å sprekke, syntes det var bedre med et par hundre kcal ekstra enn å ta sjansen på å falle tilbake i gamle sprekkevaner Jeg begynte på rett over 56 kg fordelt på 163 cm. Var nede på 55,1 kg på lørdag, men ting går litt opp og ned, særlig siden det blir litt lite søvn. Jeg har vært stillesittende for det meste, men blitt to små styrkeøkter samt en lengre gåtur tilsammen. Lugget på i gjennomsnitt 950-1050 kcal fordelt på 130-160 prot/20-60 karb/15-25 fett (inkl fettsyrer). Det går nesten utelukkende bare i store mengder isbergsalat med kokt skinke og salsa etterfulgt av eggehvitefluff til hvert eneste måltid. Det ene måltidet prøver jeg å bytte ut med sei/kylling og brokkoli og blomkål. Er litt av et vanedyr.. Ender litt høyere enn vanlig psmf, med andre ord - dermed går det vel også litt treigere. Gått inn litt i centimeter, men syntes dette går treigt. Greit å øke aktivitetsnivået for å få fortgang..? Sultfølelse har jeg lite av, så den delen går det supert med, men jeg må innrømme at nå begynner jeg kanskje bli litt sliten generelt, dårlig humør, fortere likfingre/liktær, osv. Tanken er å gå på psmf til 4 april (da reiser jeg på påskeferie). Egentlig uten oppkarbing/frimåltid, men nå er jeg litt usikker. Noen forslag? Litt redd for å begynne spise "skikkelig", redd jeg skal falle av psmf-vogna og ikke klare karre meg oppå igjen Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225803 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hanne_ Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Jeg vil tippe jeg har en fettprosent på rundt 20, kanskje litt over(?)... vil det da gjøre noen stor forskjell å gå på PSMF i rundt 8 dager, eller må jeg gå på diett mye lengre for at det skal "synes noe særlig" når jeg har så høy fettprosent? Eller kan det være smart å gå på diett i ca 1 uke, pause i en uke, også en uke til med diett? (elller lignende...) eller er det best å kjøre det sammenhengende lengst mulig...? Det er kanskje veldig individuelt hvor lenge man må stå på dietten for å se resultater(?), men det er vel ingen inne her som kapper hue av meg for å spørre noen dumme spørsmål i ny og ne:wub: Synes absolut du bør gjøre det sammenhengende. Å fly inn og ut av ketose må være fryktelig slitsomt. Evt kan du kjøre "vanlig" diett en stund for så å gå over til PSMF. Det har jeg gjort og det funker veldig bra! Gått gradvis ned fra 2000kcal til 1700kcal, for så å kjøre hardt nå siste uka.Er overraskende lite sulten, sikkert fordi jeg er vant med lite mat. 20% er IKKE mye. Dette regnes som en av de mest "korrekte" visualiseringene (bl.a. Børge Fagerli har referert til) Det er jo bare å regne på det. F.eks. 20% av 65kg er usle 13kg fett på hele kroppen. De fleste tror de har en mye lavere fett% enn de faktisk har. Så kan man jo bare sette en målfett% og se hvor mange kg du trenger ta av for å komme dit. Det er ikke så mange kg som man skulle tro En dag på psmf gir underskudd på ca 1000-1200kcal for en jente, så man kan regne med litt over en kg fett i uka. Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225808 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TidyBoy Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Nå er jeg på dag åtte. Jeg har rett og slett jukset slik at jeg har fått et helt ekstra måltid hver dag for å forhindre det å sprekke, syntes det var bedre med et par hundre kcal ekstra enn å ta sjansen på å falle tilbake i gamle sprekkevaner Jeg begynte på rett over 56 kg fordelt på 163 cm. Var nede på 55,1 kg på lørdag, men ting går litt opp og ned, særlig siden det blir litt lite søvn. Jeg har vært stillesittende for det meste, men blitt to små styrkeøkter samt en lengre gåtur tilsammen. Lugget på i gjennomsnitt 950-1050 kcal fordelt på 130-160 prot/20-60 karb/15-25 fett (inkl fettsyrer). Det går nesten utelukkende bare i store mengder isbergsalat med kokt skinke og salsa etterfulgt av eggehvitefluff til hvert eneste måltid. Det ene måltidet prøver jeg å bytte ut med sei/kylling og brokkoli og blomkål. Er litt av et vanedyr.. Ender litt høyere enn vanlig psmf, med andre ord - dermed går det vel også litt treigere. Gått inn litt i centimeter, men syntes dette går treigt. Greit å øke aktivitetsnivået for å få fortgang..? Sultfølelse har jeg lite av, så den delen går det supert med, men jeg må innrømme at nå begynner jeg kanskje bli litt sliten generelt, dårlig humør, fortere likfingre/liktær, osv. Tanken er å gå på psmf til 4 april (da reiser jeg på påskeferie). Egentlig uten oppkarbing/frimåltid, men nå er jeg litt usikker. Noen forslag? Litt redd for å begynne spise "skikkelig", redd jeg skal falle av psmf-vogna og ikke klare karre meg oppå igjen Hvorfor ikke kjøre PSMF slik den skal gjøres? Jeg forstår at det kan være vanskelig, men det er jo trossalt en ekstrem diett og det ligger litt i navnet. Da vil jeg heller finne ut en grei lav kaloridiett/livsstil(ligger jo mange artikler her ute og på f.eks http://myrevolution.no/s/artikler/ .. vil be deg sjekke ut "biorytmedietten") som du kan følge og kombinere det med litt kardiotrening noenganger i uken og styrketreningen såklart:) Oppkarbingen er jo en viktig del av avsluttningen på PSMF dietten. Regner med du ligger der hvor grensen for lengden på PSMF runden ligger på 12-15 dager og ikke lenger Husk også at styrkeøktene er viktig under PSMF, viktigere det enn å få inn en gåtur. Uansett..lykke til med målet ditt. Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225816 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lola Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Hvorfor ikke kjøre PSMF slik den skal gjøres? Jeg forstår at det kan være vanskelig, men det er jo trossalt en ekstrem diett og det ligger litt i navnet. Da vil jeg heller finne ut en grei lav kaloridiett/livsstil(ligger jo mange artikler her ute og på f.eks http://myrevolution.no/s/artikler/ .. vil be deg sjekke ut "biorytmedietten") som du kan følge og kombinere det med litt kardiotrening noenganger i uken og styrketreningen såklart:) Oppkarbingen er jo en viktig del av avsluttningen på PSMF dietten. Regner med du ligger der hvor grensen for lengden på PSMF runden ligger på 12-15 dager og ikke lenger Husk også at styrkeøktene er viktig under PSMF, viktigere det enn å få inn en gåtur. Uansett..lykke til med målet ditt. Kanskje en særs dårlig unnskyldning, men jeg er avdanket bulimiker og er rett og slett redd for å sprekke helt fatalt om jeg tyner meg til siste rest. Om jeg derimot burde gå på psmf er et annet spørsmål. Jeg spiser til vanlig etter biorytmedietten, og har vært på diett over lengre tid, så valgte en litt modifisert psmf nå for å få litt variasjon og prøve ut noe annet. Har ikke glemt av styrkeøktene, har min tredje i kveld! Tusen takk Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225827 Del på andre sider Flere delingsvalg…
JohannesL Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Hvordan er det folk føler psykisk med så få karbs? Ser det er litt kontroversielt når det kommer til forskning og lav-karb diett. http://www.psychologytoday.com/articles/200404/low-carb-state-mind Jeg begynte på PSMF igår, og har aldri hatt de så jævli før, hadde de rett og slett forferdelig, va usikker på om jeg greide PSMF og når moren kom å kommenterte hvor forferdelig sliten og dårlig jeg så ut (i ansiktet) så fant jeg ut at dette ikke er noe for meg. Tror nok det er slik at ikke alle fungerer like bra med så få kcal og uten karbohydrater, er vertfall en opplevelse rikere. Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225838 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TidyBoy Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Kanskje en særs dårlig unnskyldning, men jeg er avdanket bulimiker og er rett og slett redd for å sprekke helt fatalt om jeg tyner meg til siste rest. Om jeg derimot burde gå på psmf er et annet spørsmål. Jeg spiser til vanlig etter biorytmedietten, og har vært på diett over lengre tid, så valgte en litt modifisert psmf nå for å få litt variasjon og prøve ut noe annet. Har ikke glemt av styrkeøktene, har min tredje i kveld! Tusen takk Forstår Men da anbefaler jeg deg å ikke kjøre PSMF hvis du har en bakgrunn som du nevnte.. Kan være en trigger det der tror jeg,ihvertfall en sånn diett som PSMF. Biorytmedietten er en veldig fin ting å følge, du kjører lavt på karbs og fettmengde tidlig på dagen og avslutter med høyere doser karbs 2 siste målltidene(siste med mes karbs og lite fettt). Spørsmålet mitt er da egentlig,trenger du egentlig kjøre så lavt på kalorier? Hvordan er formen din? Biorytmedietten er jo en slik typisk "Børge diett" hvor vekten din kan stå rolig, men fett% går nedover pga du øker også styrken/musklaturen din! Bra du husker styrkeøktene dine! Lykke til Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225844 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hanne_ Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Er bare å lese den opprinnelige artikkelentil Børge, så får man svar på alle slike spørsmål. De som har en moderat treningsmengde, og litt ekstra fett å ta av (dvs størstedelen av befolkningen): 2-6 uker sammenhengde på diettEnten en oppkarbing hver uke av 5 timers varighet (omtrent 3-5g karbohydrater per kg kroppsvekt) eller 1 “gratis-måltid” hver uke, som betyr at du bare spiser det du har lyst på til middag på fredag eller lørdag, det kan være alt fra pizza til mors kjøttkaker i brunsaus. http://myrevolution.no/s/hurtig-vektnedgang-med-psmf/ Min mening er at man spenner bein på seg selv ved å skulle begynne å lage egne varianter og stille masse spørsmål. Bare følg oppskriften blindt, det er en grunn til at den er slik. TidyBoy, Kristianne, Liive og 1 annen 4 Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225901 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hanne_ Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Her er det også masse lesnig for psmf-gærninger http://myrevolution.no/forum/f28/ Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225908 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lola Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Forstår Men da anbefaler jeg deg å ikke kjøre PSMF hvis du har en bakgrunn som du nevnte.. Kan være en trigger det der tror jeg,ihvertfall en sånn diett som PSMF. Biorytmedietten er en veldig fin ting å følge, du kjører lavt på karbs og fettmengde tidlig på dagen og avslutter med høyere doser karbs 2 siste målltidene(siste med mes karbs og lite fettt). Spørsmålet mitt er da egentlig,trenger du egentlig kjøre så lavt på kalorier? Hvordan er formen din? Biorytmedietten er jo en slik typisk "Børge diett" hvor vekten din kan stå rolig, men fett% går nedover pga du øker også styrken/musklaturen din! Bra du husker styrkeøktene dine! Lykke til Noen ganger snakker man for døve ører, slik har det bare vært i dette tilfellet med meg selv Jeg tror jammen jeg tar meg en oppkarbing i kveld (etter en skikkelig styrkeøkt), fortsetter på psmf ei lita uke til (da prøve å holde dietten helt), og så blir det biorytmedietten derfra. Trives egentligt med et mye høyrere aktivitetsnivå, men det er jo alltid gøy å prøve ting ut. Nå vet jeg f.eks at jeg fungerer ypperlig på lavkarb, noe som jeg tar med meg videre. Takk for tips:) Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-225966 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Her er det også masse lesnig for psmf-gærninger http://myrevolution.no/forum/f28/ Jeg synes folk skal lese artiklene til Lyle. Ikke et vond ord om de med kunnskap her inne eller om Børge, men det var Lyle som "fant opp" dietten. Hans versjon er noe mer ekstrem, men den funker. Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-226037 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hanne_ Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 Enda mer ekstrem Er det mulig? Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-226062 Del på andre sider Flere delingsvalg…
heleneh Skrevet 27. mars 2012 Del Skrevet 27. mars 2012 jeg har et spørsmål igjen dere. Mine 19 dager på dietten er snart omme. og tiden for oppkarbing kan snart begynne. MEN.... Hvor lenge skal jeg ha oppkarbing føre jeg kan spise ``vanlig`` mat igjen`? Jeg har lest artikklene, og har forstått det slik at jeg skal spise som jeg gjør på dietten, men itillegg få i meg rene karbohydrat kilder. ? Jeg har egentlig planlagt og holde på med psmf frem til og med fredag. og lørdag reiser jeg på ferie til egypt. men det er ikke noe særlig å ha et strengt kosthols regime på ferie. så om jeg må avslutte dietten tidligere enn fredag ? Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-226684 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 jeg har et spørsmål igjen dere. Mine 19 dager på dietten er snart omme. og tiden for oppkarbing kan snart begynne. Uhm? Du har vært 19 dager på PSMF uten en strukturert spisedag? Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-226820 Del på andre sider Flere delingsvalg…
heleneh Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 Uhm? Du har vært 19 dager på PSMF uten en strukturert spisedag? Nei har hatt to ``spise vinduer`` de to siste lørdagene har jeg hatt 5 timer hvor jeg har spist noe karbohydrater. Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-226833 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 MEN.... Hvor lenge skal jeg ha oppkarbing føre jeg kan spise ``vanlig`` mat igjen`? Jeg har lest artikklene, og har forstått det slik at jeg skal spise som jeg gjør på dietten, men itillegg få i meg rene karbohydrat kilder. ? Jeg har egentlig planlagt og holde på med psmf frem til og med fredag. og lørdag reiser jeg på ferie til egypt. men det er ikke noe særlig å ha et strengt kosthols regime på ferie. så om jeg må avslutte dietten tidligere enn fredag ? Eneste grunnen til å ta det med ro til å begynne med er om du har en tendens til å holde mye vann, slik jeg har forstått det. Bare hold maten der du er på PSMF, men legg gradvis til karbo frem til du når nivået du skal ligge på. Hadde jeg vært deg hadde jeg gått på PSMF helt frem til avreise, og så ikke stresset noe med det i ferien. Om du skulle legge på deg litt da fikser du det fort når du kommer tilbake. Stress is the real killer Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-226854 Del på andre sider Flere delingsvalg…
thelion Skrevet 28. mars 2012 Del Skrevet 28. mars 2012 Rødt kjøtt er best synes jeg. Ingenting slår en god biff! Kyllingen min blir så tørr når jeg steker den i ovnen. Er uansett drita lei lyst kjøtt nå. Hvor lenge pleier dere ha kylling/torsk i ovnen og hvor mange grader? ...Hadde vært kjekt om vi delte smakstips her inne. Jeg bruker veldig mye hvitløkspulver, chilikrydder, fersk hvitløk, basilukum, estragon, karri og paprikakrydder og fersk sitron. Andre tips? Bruker å ovnsbake kyllingfilet i en skål med litt vann og mye krydder (siden smør/olje er bannlyst ) med folie over. Helst kun på 170 grade 1,5 - 2 timer. Mot slutten tar jeg av folien og setter ovnen til 250 grader så jeg får stekt overflaten. Har ikke opplevt tørr filet enda Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/79-psmf-proteinsparende-modifisert-faste/page/78/#findComment-227074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg