Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har fått smaken på sushi, vel og merke de ferdigpakkede fra Meny.

Men jeg lurer på, hvor sunt er en slik pakke med 7 biter i?

Kan legge til at jeg dropper soyasausen siden den inneholder gluten, og jeg er allergisk mot det.

Tenk så enkelt om jeg hadde hatt næringsinnholdet for hånda....

:huh:

Fortsetter under...

Skrevet

Ofte halvparten fisk og halvparten ris i makiruller. 1/3 fisk og 2/3 ris i nigiri.

Sushi er veldig sunt, men spis gjerne halvparten sashimi og halvparten med maki/nigir om du vil ha en litt bedre balanse mellom proteiner, fett og karbohydrater.

Du får kjøpt glutenfri soyasaus forresten :)

Skrevet

Som med alt annet så spørs det vel hva man definerer som sunt... Men som Oddis sier; spis mer sashimi og mindre maki/nigiri. I tillegg spørs det ofte hvor du har kjøpt sushien - mange av billigvariantene i kjøledisken på dagligvarebutikkene inneholder ekstreeeeeeemt mye ris i forhold til hva man får på en ordentlig sushirestaurant (ris er billig og fyller godt opp i magen, derfor bruker de mer av dette så du får "mer mat for pengene"). Jeg kjenner ikke Meny sine pakker, men det er uansett verdt å sjekke ut.

Eller kjøp salmalaks og lag sushien selv, kjempeenkelt og godt - og du har full kontroll på næringsinnholdet;). Jeg lager ofte sushi med blomkålris i stedet for vanlig ris.

Annonse

Skrevet

"Sushi" er jo rett og slett ordet for den type ris som blir brukt i retten. Den skal både ha sukker og eddik i seg. Både for smak og at den skal bli klissete nok til å henge sammen. Dersom en anser sushi for å være "usunt" vil jeg si at en har et meget strengt kosthold (positivt og negativt). Sunnhet er så mye mer enn kcal, protein-, fett- og karbohydratinnhold.

Skrevet
"Sushi" er jo rett og slett ordet for den type ris som blir brukt i retten. Den skal både ha sukker og eddik i seg. Både for smak og at den skal bli klissete nok til å henge sammen. Dersom en anser sushi for å være "usunt" vil jeg si at en har et meget strengt kosthold (positivt og negativt). Sunnhet er så mye mer enn kcal, protein-, fett- og karbohydratinnhold.

Nja, det er ikke helt rett. Sushi er laget av "shari" (ris med sukker og eddik) sammen med en andre ingredienser ("neta"). Så kun sushiris alene blir ikke sushi :)

(thank you wikipedia :D)

Skrevet
NÆRINGSINNHOLD FRA SUSHIPAKKEN!

Pr.100 gram;

Fett- 2.8gr

Energi- 161 kcal

Karbos- 23.1 gr

Protein- 8.0gr.

Is it a :thumbsup: or a :thumbsdown:

:thumbsup:

Men alt kommer jo ann på konteksten :)

Spiser du kun dette blir det jo mye karbo og lite proteiner og fett. Men ypperlig til kveldsmat om du følger biorytme dietten f.eks. Også fint rett etter trening.

Sukker er selvsagt noe vi bør prøve å begrense, men om det er en spiseskje sukker pr 100 gram sushiris så er dette godt innenfor hva vi tåler å få i oss.

Skrevet

Følger ingen type diett, men "vanlig variert kosthold".

Og spiste dette rett etter trening, og det smakte GODT!!

Ofte blir det ikke med slik mat, det var ikke akkurat billig.....

  • 11 måneder senere...
Skrevet
(y)

Men alt kommer jo ann på konteksten :)

Spiser du kun dette blir det jo mye karbo og lite proteiner og fett. Men ypperlig til kveldsmat om du følger biorytme dietten f.eks. Også fint rett etter trening.

Sukker er selvsagt noe vi bør prøve å begrense, men om det er en spiseskje sukker pr 100 gram sushiris så er dette godt innenfor hva vi tåler å få i oss.

Du sier sushi er ypperlig til kveldsmat på biorytmedietten? Det stemmer vel ikke helt mtp at laksen har en del fett?

Annonse

Skrevet
Du sier sushi er ypperlig til kveldsmat på biorytmedietten? Det stemmer vel ikke helt mtp at laksen har en del fett?

Omega-3 er helt ok til kveldsmåltidet på biorytmedietten. Og skulle du risikere å få i deg noen gram fett fra avokadoen i sushien også så overlever du nok det også. Så pirkete på å overholde grensene trenger man ikke være ;)

  • 2 uker senere...
Skrevet
Ofte halvparten fisk og halvparten ris i makiruller. 1/3 fisk og 2/3 ris i nigiri.

Sushi er veldig sunt, men spis gjerne halvparten sashimi og halvparten med maki/nigir om du vil ha en litt bedre balanse mellom proteiner, fett og karbohydrater.

Du får kjøpt glutenfri soyasaus forresten :)

Feil.. Cluet med Nigiri er jo å få ris/topping-ratioen forbedret, bare spørr hvilken som helst utdanna sushikokk.

Å du vil ALDRI få 50/50 fisk/ris i en makirull fra en sushikokk, dog hva du gjør selv er en helt annen sak. Fra meg vil du få det ^_^

Avslutter med : spis sushi, lev sunt, dø fattig !

Skrevet

Sushi er skamdigg ! Det er nokså sunt også. Den mengden sukker de bruker i risen ekke noe stress :D

Lag sushien selv, så har du full kontroll ! CamillaLor er tidenes sushimaker :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...