Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Svaret på dette spørsmålet forandrer seg konstant hele tia, så vet ikke hva fasiten på dette er...

Noen som vet hvor mye proteiner en kan ta opp på en gang?

Varierer det om jeg har treningsdag eller treningsfri?

Så mye surr rundt dette:cry:

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4604-hvor-mye-kan-kroppen-ta-opp-av-proteiner/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Huleboerne før i tida satt ikke akkurat og spiste hver tredje time, slik som flere "eksperter" påstår at man må gjøre. De spiste når maten var tilgjengelig, og de spiste mye proteiner om gangen.

Ta gjerne dobbel protein shake hvis du vil, kroppen din takler det helt fint.

http://www.martinnorum.no/finnes-det-en-grense-pa-hvor-mange-gram-protein-kroppen-kan-ta-opp-pr-maltid/

Jeg tar 75g i hver shake på PSMF-dagene mine. Ikke har jeg blitt feit, og ikke har jeg mistet muskelmasse. I tillegg faster jeg 16 timer hvert døgn, så egentlig burde jeg vært død ifølge helsedirektoratet :p

Man må ikke glemme en liten ting som heter gastrisk tømming, så forsøkene med direkte infusjon i blodet kan ikke sammenlignes. Kasein bruker vel 8-12 timer på å bli tatt opp fullstendig, myse ca 2-4 og kjøtt ca 12. Så om man spiser 200g protein som bruker 12 timer på å bli tatt opp fullstendig, så da blir det jo rundt 12-15g i timen ;)

Annonse

Så og si alt av protein du spiser blir tatt opp av kroppen. Protein som kroppen ikke trenger lagres som fett. (Red: I hovedsak som fett)

Tror ikke det er noe maks grense på hvor mye som blir tatt opp, kroppen er en effektiv maskin og utnytter seg av de næringstoffene de får. Men som sagt, om kroppen får mere enn den trenger så bruker den det på andre ting.

Så spørsmålet er vel kanskje mere, hvor mye trenger man på ett bestemt tidspunkt? Det kan jo være det Emil sier, at 12-15 g pr time er det kroppen klare å utnytte seg av til muskelvekst, sener osv.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1176257/pdf/jcpsupproyal00002-0034.pdf

Så og si alt av protein du spiser blir tatt opp av kroppen. Protein som kroppen ikke trenger lagres som fett.

Ikke for å pirke, men jeg er ikke helt enig der. Sist jeg sjekket så blir proteiner i praksis aldri omdannet til fett.

Ikke for å pirke, men jeg er ikke helt enig der. Sist jeg sjekket så blir proteiner i praksis aldri omdannet til fett.

energi som ikke brukes vil bli lagres som fett til slutt. Da lagrer den dette som fettlagre på kroppen om det er snakk om kcal overskudd over tid

Ikke for å pirke, men jeg er ikke helt enig der. Sist jeg sjekket så blir proteiner i praksis aldri omdannet til fett.

Nå er jeg mye bedre på den uorganiske kjemien enn organisk. Men generelt trur jeg proteiner etter inntak vil brytes ned mot peptider, derfra mot aminosyrer. Aminosyrene er det musklene består av veldig generelt. Eller det proteinene består av, lange kjeder meg aminosyrer = proteiner.

Etter nedbrytning går aminosyrene inn i blodstrømmen og blir aktivt brukt som byggeklosser. Har du for mye av aminosyrene vil de bli konvertert til fett og sukker. i.e. for mye proteiner kan gi fettøkning = fakta.

Enda mer generelt kan du vel strengt tatt si at alt av kalorioverskudd, enten det er proteiner, karbs eller fett vil kunne gi økt fettlagring.

Annonse

Nå er jeg mye bedre på den uorganiske kjemien enn organisk. Men generelt trur jeg proteiner etter inntak vil brytes ned mot peptider, derfra mot aminosyrer. Aminosyrene er det musklene består av veldig generelt. Eller det proteinene består av, lange kjeder meg aminosyrer = proteiner.

Etter nedbrytning går aminosyrene inn i blodstrømmen og blir aktivt brukt som byggeklosser. Har du for mye av aminosyrene vil de bli konvertert til fett og sukker. i.e. for mye proteiner kan gi fettøkning = fakta.

Enda mer generelt kan du vel strengt tatt si at alt av kalorioverskudd, enten det er proteiner, karbs eller fett vil kunne gi økt fettlagring.

Helt enig med den siste settningen din. Ta en titt på linkene jeg postet ovenfor, jeg føler at Lyle forklarer det veldig bra der.

Jepp. Feel free to quote.

Synes det er lettere komisk at du er enig i min siste paragraf, men uenig med Emil, som strengt tatt sier akkurat det samme. Men mulig vi snakker forbi hverandre. :)

Du misforstår hva jeg mener. Det eneste jeg ikke var enig i var at overflødige proteiner blir lagret som fett. Dette er i bunn og grunn meningsløs pirking fra min side, men det verste som kommer til å skje her er at noen lærer noe.

Fra Lyle sin artikkel:

"Here’s what happens mechanistically and why all three still make you fat:

  1. Excess dietary fat is directly stored as fat
  2. Excess dietary carbs increases carb oxidation, impairing fat oxidation; more of your daily fat intake is stored as fat
  3. Excess dietary protein increases protein oxidation, impairing fat oxidation; more of your daily fat intake is stored as fat

    Got it? All three situations make you fat, just through different mechanisms. Fat is directly stored and carbs and protein cause you to store the fat you’re eating by decreasing fat oxidation."

Gi meg til i morgen, så skal jeg gi deg konkrete reaksjonsligninger på hvordan protein blir omdannet til fett.

Det er ikke det vi snakker om her. Det er ingen tvil om at proteiner KAN omdannes til fett. Diskusjonen handler om hvorvidt dette faktisk skjer i realistiske situasjoner.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...