Gå til innhold

Sunnere utvalg av kaker


Tineh

Anbefalte innlegg

Bestiller herved 10 stk! :) Har du lang leveringstid? :D

Hvis du reiser nå kan du få muffins til lunsj.

Kake til middag:

kaaaaaaaake.jpg

Edit: Oppskrifter:

Søndagskake. Her tok jeg bare det jeg hadde hjemme. Oppskriftene min er i bunn og grunn veldig like, har en base som jeg gjør små endringer på etter hva jeg ønsker å oppnå av smak og konsistens.

Brukte springform 26 cm i diameter, kledd med bakepapir.

Forvarm ovn til ca 180 grader.

Røre del 1:

1 egg og 1 plomme

20 g sukrin melis (2 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)

2 g fiberhusk (en liten ts)

40 g proteinpulver ( 20 g Scitec ananas/vanilje og 20 g Nectar FuzzyNavel)

60 g skyr mango/appelsin (ca 3 toppa ss)

1 ts malt vaniljestang

1 liten ts kardemomme

50 g banan og 50 g friske jordbær, kjørt til juice m/stavmikser

Ca 0,5 dl veske (Wasa FruitFruit Smoothie (gul))

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr, fukt/bær, og veske

Røre del 2:

200 g eggehvite ( ca 6 hviter)

20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Piskes stivt.

Bland de to rørene forsiktig sammen.

Stekes ca 20 min midt i ovnen.

Avkjølkaka i ca 20min. ta så på glasur.

Glasur:

Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl veske,( brukte vann med ett par ss sitron fra flaske og ett par ss wasa smothien.) Kjøles

av og bland med 1 boks vaniljeskyr.

ca:

60 g karb.

95 g prot.

17 g fett

+ jordbær til pynt.

Og marsipan til kvelds:

del2d.jpg

;)

Jeg har ikke lagd marsipan etter at funksjonell mat endra på det fettreduserte mandelmelet og fikk det til å smake høgg, men her er oppskriften, om du bruker bare vanlig mandelmel med sukrinmelis så vil det sikkert smake bra og være sunnere enn vanlig marsipan, men næringsinnholdet vil jo ikke stemme med det jeg har notert i oppskriften.

Marsipan.

50 g mandelmel (etter sikting, for å fjerne de groveste bitene med mandel, for bedre konsistens).

30 g sukrin melis.

25 g eggehvite.

Sikt mandelmel slik at du får ut de harde små klumpene.

Bland melis og mandelmel godt mens det er tørt.

Tilsett eggehvite litt og litt mens du jobber med deigen.

Elt i ca 4-5 minutter.

tAH-Dah! Marsipan.

Tilsett noen dråper vaniljeessens, toffe stevia eller liknende etter ønske!

Rull til kuler eller gi deng og bare spis.

Dette gir ca 100 g marsipan m;

6 g fett

23 g proteiner

4 g karbohydrater

Seigt sjokotrekk

30g eggehvite

30g proteinpulver

5 g bakekakao

Stivpisk eggehvite.

Tilsett protpulver og kakao.

Fortsett å piske med ballongvisp, først ser det ut som om du får en tørr smulete masse, men fortsett å piske så blir det blir flytende og seigt etter noen minutter.

Har også litt krokan/brente mandler på , oppskriften på det ligger litt nedover på denne siden:

http://forum.fitnessbloggen.no/threads/matporno.777/

Åå, hallo!! N-A-M! Dårlig gjort med slike fristelser :) Gjett om jeg skal prøve meg på disse i helgen a - bare uten epler (liker ikke det i bakst) :) Mmm.. *Gledeseg*

Bytt ut eplene med pærer om du liker det! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Herlige oppskrifter! :thumbsup:

Vannbakels er også å anbefale!!

Forvarm ovnen til 150*C.

2 dl vann

50 g smør/margarin

1,5 dl/65 g hvetemel

2-3 egg (avhengig av strl)

Smelte smøret i vann som står på kjele. Ta den av plata, og ta i alt melet. Bruk miksmaster. Så rør inn ett og ett egg med miksmaster fortsatt.

Bruk skje til å ta passe store (godt fylt spiseskje) runde deler på bakepapir. Sett inn i ovnen. Med en gang du setter inn i ovnen, skru opp til 185*C.

La de stå i ca 30 min midt i ovnen. Når de er ferdige, åpne døren litt og ha den åpen en stund før du tar de ut (sånn at overgangen ikke blir for stor elns).

så kan du fylle og pynte dem med hva du vil, bær, nøtter, krem, melis..: ) :D bær er kanskje sunnest, med færrest kalorier ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:cool: Proteinfluff

4 eggehviter

salt

Kakaopulver

Sjokoprotein

Stvpisk eggehvitene med litt salt, tilsett ønsket mengde proteinpulver og kakao, DADAA!

Har du peiling på hvilken funksjon saltet har? Jeg bruker aldri det nemlig - kanskje jeg har gått glipp av noe :cool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det gjør bare at det blir lettere å stivpiske eggehvitene, men ikke ha for mye. Du trenger bare pittelitt!

Ah, oki! Nå pleier jeg aldri å ha problemer med å stivpiske eggene - selv i "skitten" bolle. Men kanskje de blir enda bedre med pittelitt salt i ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah, oki! Nå pleier jeg aldri å ha problemer med å stivpiske eggene - selv i "skitten" bolle. Men kanskje de blir enda bedre med pittelitt salt i ;)

Ja, jeg pleier heller ikke ha problemer med det, men det går fortere med pittelitt salt i..og så blir de stivere (eh, ja..det var en veldig fin setning!).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg pleier heller ikke ha problemer med det, men det går fortere med pittelitt salt i..og så blir de stivere (eh, ja..det var en veldig fin setning!).

Appropo eggehviter: Jeg laga fluff akkurat, og det er så godt! Fluff med kanel og sukrin :wub: Men, 5 minutter etterpå er jeg sykt kvalm, nesten så jeg kaster opp. Andre som har det sånn? :huh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Disse pleier slå ann...

'Eplekakemuffins m/vaniljekrem'

eplemuffins.jpg

Forvarm ovn til ca 180 grader.

Kutt opp ca 100 g eple (ett medium grønt) i biter ca 1 cm, putt i pose med ca 15 g sukrin og to toppa ts kanel, rist slik at eplene dekkes.

Lag fyll:

Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med snaut 1,5 dl vann Kjøl av og bland med 100g vaniljeskyr. Putt i sprøytepose.

Røre del 1:

100 g egg (2 små)

15 g sukrin melis (2 ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)

2 g fiberhusk (en liten ts)

40 g proteinpulver ( 20 g Nectar Vanilla Bean og 20g Dalblad toffee)

60 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)

1 ts malt vaniljestang

1 toppa ts kanel.

1 ts kardemomme

1 knivsodd salt

1 ts bakepulver

25 g rosiner, grovhakkes

Ca 1 dl veske

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.

Røre del 2:

180 g eggehvite ( ca 6 hviter)

Piskes stivt.

Bland de to rørene forsiktig sammen.

Fordel røra i 8 store muffinsformer. Fordel halvparten av eplebitene i formene, dytt de godt ned.Sprøyt fyll/vaniljekrem ned i røra, i toppen heller enn bunnen, det synker litt nedover under steking.Fordel så resten av eplene i toppen av muffinsene.

Stekes ca 17 min. midt i ovnen.

Total:

16 g fett

93 g proteiner

61 g karbohydrater

Sånn ca.

Ca pr. muffins:

2 g fett

12 g protein

8 g karbohydrater

mangeeplemuffins.jpg

:D

Hvor får du tak i dette? 20 g Nectar Vanilla Bean og 20g Dalblad toffee?

det må være de sykeste muffinsene jeg har sett :) de må jo bare være himmelen for oss som er glad i bakst :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Verd å bestille heftene hennes! De koster jo ikke mer enn max 100 kr uansett..og så er det greit å faktisk kunne bla i oppskriftene, istedenfor å lete etter dem på bloggen :p

Jeg bestilte desserthefte nr 1 rett før helgen og gleeder meg til å få i posten. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med denne her? Mørk, saftig sjokoladekake med brigebærfromage og sjokoladekrem, som inneholder nesten 200 g protein! (Er det kake eller biff?)

At den smaker helt fantastisk nydelig, trekker jo ikke akkurat ned heller :D

1261739-7-1322421188525.jpg

Oppskriften er å finne her: http://lilleu.blogg.no/1322489239_kaker_og_stas.html

Og enda flere herligheter er å finne her (*skryte litt av meg selv*): http://lilleu.blogg.no/1315680902_oppskrifter.html :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...