Gå til innhold

Må du gå sulten med et energiunderskudd på 500 kcal?


mumlegaasegg

Anbefalte innlegg

Grunnen til at jeg spør er at jeg er overrasket over hvor mett og god jeg er med et energiredusert kosthold. Jeg har gjort et estimat som skal gi meg et underskudd 500 kcal. Da har jeg tatt høyde for vekt, alder, høyde, kjønn og aktivitetsnivå. Proteinmengden er over 2 g per kg kroppsvekt. Jeg har seks måltider. Jeg tok meg selv i å tenke følgende: detter er litt for godt til å være sant - burde jeg ikke føle en viss sult eller mangel på energi? Den neste tanken som dukker opp er jo tvilen om hvorvidt jeg egentlig har skaffet meg et underskudd, eller om estimatene er gale. Er det noen som har noen erfaringer her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har og et underskudd på 500kcal, og så lenge jeg velger sunn og mager mat, er sult ingen problemer. Har faktisk problemer med få i meg de 1400 daglige kaloriene. Husk 1 gram fett = 9 kcal, mens 1 gram karbohydrat eller protein = 4 kcal. Eneste måten å finne ut om kroppen din får underskudd på, er å faktisk gjennomføre dietten en uke eller to for så å se om du har gått ned i vekt. Jeg elsker denne dietten, for de er virkelig så utrolig enkelt. Masse lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Generelt tror jeg ikke det skal være noe problem, men jeg mistenker at kroppens tilstand når du starter dietten (forbrenning og fettprosent) kan spille inn på hormonell påvirkning på sultfølelsen som følge av kaloriunderskudd. Personlig har jeg ingen problemer med å spise 1000-1500 kcal i et enkelt måltid, til tross for at jeg er liten, og jeg blir ikke mett av svinekjøtt/kylling med mindre jeg har litt tilbehør med litt høyere energiinnhold (...).Men så har jeg alltid hatt høy forbrenning og er vel for en lettvekter å regne. Så det jeg vil fram til er at nei, 500 kcal i underskudd bør i utgangspunktet ikke være et problem, men at sultfølelse kan være veldig individuelt selv om man har omtrent det samme underskuddet og de samme matvarene:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. For øyeblikket øker jeg styrken på 500-800 kcal i underskudd på treningsdager (ca 300 i underskudd bare fra maten), men er i ferd med å stagnere litt i benøvelser så er i ferd med å øke det noe:) Enig i det som ble sagt lengre opp, at så lenge matkvaliteten er god holder jeg et veldig godt energinivå tross underskudd, og fungerer godt på trening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er absolutt ingen nødvendighet å gå rundt å være sulten, så lenge du velger matvarer som metter godt.

I dag har jeg for eksempel spist:

En porsjon havregrøt (50 g gryn) med proteinpulver til frokost, cottage cheese og kesam til lunsj (300 g tilsammen) og en heftig omelett med grønnsaker til middag (3 egg, 100 g kjøttdeig, en neve ost og litt lettrømme) har gitt meg ca 1400 kcal innabords, og jeg har overhodet ikke følt meg særlig sulten. Nå er jeg derimot så mett at jeg må utsette treningen til jeg klarer å bevege meg "fritt", og jeg skal enda prøve å få i meg mellom 200 og 300 kcal til :eek:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...