Jump to content

Tone Angelika

Members
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

About Tone Angelika

 • Rank
  Member
 • Birthday 12/31/1986

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis det er din oppfatning burde du finne ut litt mer av hvordan kroppen reagerer på syrer og baser i kostholdet, og hva som kan skje dersom kroppen havner i en ugunstig syre/basebalanse over tid.
 2. Nei, men du bygger ikke en sunn kropp uten grønnsaker heller...
 3. Det er nok verdt et forsøk men jeg er nok en kaffeelsker som foretrekker at kaffen ikke smaker søtt den heller. Jeg finner nok en løsning på det. Alternativt kan jeg jo bake sjokoladekake med den :thumbsup:
 4. Jeg synes Chocolate fudge brownie-smaken er alt for søt. Peanøtten forsvant på null komma niks, men sjokolade-posen ligger nærmest urørt i skuffen. Jeg har prøvd den i shake med både melk og vann, og i havregrøt. For min del går den går absolutt best i havregrøt, men den smaker fortsatt aaaalt for søtt.
 5. Jeg bruker provencekrydder til det aller meste. NAM!
 6. Hjemmelaget guacamole til er ypperlig! Jeg pleier å bruke: 2 modne avocado saften av en lime litt cayennepepper masse spisskummin salt pepper mange liker å blande inn en spiseskje eller to med rømme/creme fraische også, men jeg synes det er unødvendig. ellers har jeg en oppskrift på hjemmelaget tacokrydder: Til 400 gr kjøttdeig: 2 ts salt 2 ts spisskummin 1/2 ts koriander 1/2 ts chilipulver 1/2 ts hvitløkspulver 1 ts paprikapulver litt pepper
 7. Det er helt korrekt. Ettersom du ønsker å bygge muskler er det slettes ikke dumt å spise mer protein enn 2 g pr kg kroppsvekt. Og når alt kommer til alt er det jo antall kcal i løpet av en dag som er hovedpoenget.
 8. Det er mange måter å gjøre dette på. Jeg feks benytter meg av diett.no og ca-mål (veier altså ikke all maten min, men det tar det på øyemål) og med hjelp av dette finner jeg ut ca hvor mye av de forskjellige næringsemnene jeg får i meg pr dag. Andre tar kun utgangspunkt i antall g proteiner i feks en kyllingfilet, laksefilet, boks med cottage cheese etc og regner sammen disse for å få totalen i løpet av en dag. Det aller viktigste er uansett å fokusere på proteinkilder i matlagingen/spisingen. Gjør du dette kommer proteinene nærmest av seg selv. Dersom du sliter med å få i det nok proteiner via kosten er jo proteinshake et ypperlig alternativ! Det er mange veier til rom :thumbsup:
 9. Absolutt! og hva med fisk? Det er jo en veldig god kilde til proteiner som metter godt
 10. Enkelte vil vel gjerne hevde at man bør få i seg enda mer proteiner ved muskelbygging, ref feks denne artikkelen.
 11. Du kan med fordel kutte ut en del av brødmaten med mer proteiner og grønnsaker ja. Det anbefales jo å ligge mellom 2-2.5 gram protein pr kg kroppsvekt. Hva ligger du på av proteininntak med oversikten over?
 12. Det er viktig å huske på at forfatteren av bloggen var syk med anoreksia i flere år før hun utviklet problemene hun nevner. Det er ikke slik at man risikerer å få allverdens med kroniske tilstander av å spise lite i en kort periode. Derimot synes jeg du skal sjekke ut hvileforbrenningen din, samt dager med trening for å finne ut hvor mye du faktisk forbrenner i løpet av en dag/uke, og så evt øke litt på kcal i forhold til dette. Du skriver ikke noe om hvor høy du er, hvor mye du veier, og heller ikke hvor mye du trener, så det er vanskelig å gi deg et svar på hvor mye du bør ligge på i kcalinntak.
 13. Hei du Hvileforbrenningen er den mengden energi kroppen bruker på å fungere i hvilende tilstand en hel dag, altså hva kroppens organer trenger for å fungere uten bevegelse. Hvis du liker facebooksiden til Fitnessbloggen finner du en kcalkalkulator du plotter inn høyde, vekt, alder og mengde bevegelse i løpet av en dag (kan være lurt å sjekke vanlige dager og trenedager for å få et litt mer nyansert bilde av hva kroppen faktisk forbrenner i løpet av en dag) For å gå ned i fettprosent må inntaket være lavere enn forbrenningen din (kcal inn må være lavere enn kcal kroppen bruker i løpet av en dag) En god pekepinn er å legge seg ca 500 kcal lavere enn hva forbrenningen i løpet av en dag er (altså den som er medberegnet bevegelse) og se hvordan det går. Etterhvert som kroppen mister masse (enten det er fett eller muskler) vil hvileforbrenningen gå ned, og du må sannsynligvis senke kcalinntaket ytterligere. Dersom du ikke vil mer ned i vekt, men heller fokusere på fettprosent, kan det være lurt å legge seg på vedlikeholdsnivå. Da vil du kunne bygge muskler, som igjen gjør at den totale kroppssammensetningen din endres, og fettprosenten synker. Håper dette var greit forklarende :thumbsup:
 14. Det dessverre ingen som kan vite hvordan kroppen reagerer på noe, før du faktisk har prøvd. Uansett hvor mye vi vil, så er det ikke mulig å forme kroppen mer og fortere enn hva kroppen selv tillater. Og dersom man ikke har prøvd å gjennomføre det samme (redusering av fettprosent og øking av muskelmasse) tidligere, må du bare finne ut hva som funker for det. Husk å ta bilder for å sammenligne, og bruk målebånd! Det er lettere å se endringer på denne måten, enn i speilet og på vekta
×
×
 • Create New...