Gå til innhold

Maethor

Medlemmer
 • Innholdsteller

  277
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Maethor

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 10. des. 1989
 1. Hva med TRX? Må bare plukke med en krok ekstra http://www.gymline.no/?ItemID=1309
 2. Et tips fra meg: For å kunne løfte og bevege det med god holdning er det viktig at du klarer å stabilisere skuldrene, ryggen og hofta. Start med å jobbe med thoracal ryggrad (sjekk denne videoen: http://www.mobilitywod.com/2011/07/episode-294-shoulder-what-to-fix-first-and-wii-mob/). Uten god ekstensjon av ryggen vil ikke skulderbladene ha rom til en stabil posisjon. Jobb også med muskulaturen mellom ryggrad og skulderblad (men en hard ball). Dette kan være en god start hvis du også mangler skulderstabilitet. Samtidig er det viktig at du vet hvordan du skal stabilisere hele systemet (sjekk den
 3. Glute bridge (med kroppsvekt) bør du også prøve som en aktiveringøvelse. Kan hende du i starten vil kjenne det en del i lår, men prøv å fokusere på å stramme rumpa fra starten av og hold ryggen rett under øvelsen; ikke svai korsryggen! Du kan eventuelt prøve å sette føttene på en step og/eller legge vekten/stå på hælene, eller hold topposisjonen i 3 sek. I topp posisjonen vil du, som nevnt over, være restriktert av din hofteekstensjon. Et tips under tøying er å ikke være helt statisk, prøv å stramme i min 5 sek, så slappe av og gjenta. Leit etter hjørnene som er strammest.
 4. http://www.youtube.com/watch?v=5qFY7IvrovA
 5. Jeg har selv problemer med skuldrene under brystøvelser. Problemet mitt er crappy teknikk kombinert med veldig svake rotator cuffs=dårlig stabilitet. Heldigvis ble aldri skulderleddet skadet av den dårlige stabiliteten! Teknikken har jeg rettet mye på og har nettopp startet med styrkeøvelser. For se hvordan det går videre.
 6. Hvis ikke det er nevnt, prøv å press knærene mer ut
 7. Hehe, jeg vi er enige. Tror jeg leste for fort
 8. Du kan jo teste dette: Stå med føttene parallellt med hverandre (rett frem), skru ned føttene og skvis rompa. Gjenta med føttene rotert litt mer ut. Kjenner du forskjell? Roter føttene enda mer ut og gjenta. Er det vanskeligere å stramme glutes? Føles det mindre stabilt ut?
 9. Ang. videoen: Legg også merke til at han "butt winker" og han står med tærene pekt godt ut. Så perfekt form er å ta hardt i. Jeg er kanskje litt pirkete, men etter en del skader etter stabilitet- og mobilitetsproblemer så er jeg heller litt føre-var. Litt fleksjon, butt wink eller mindre bevegelse av ryggraden under knebøy skader nok ikke her og nå, men hva om 1 år eller 5 år?
 10. Personlig så er det rimelig greit å puste med stram mage så lenge magen ble strammet på utpust. Hvis jeg strammer magen på innpust sliter jeg med å holde spennet. En av grunnene til at man ønsker å spenne magen er å stabilisere ryggen i en posisjon. Rent fysisk/anatomisk vet jeg ikke mer. Men korriger meg hvis jeg tar feil. Det finnes mange teknikker, er ikke sånn at kun en er korrekt. Det finnes dog en del ting en bør unngå, men det er forskjellige meninger på det å.
 11. Min hovedressurs på bevegelighet er: http://www.mobilitywod.com/episodes/ Er hundrevis av episoder (alle bortsett fra de det står "mwod Pro" på, er gratis å se på), og de dekker det meste.
 12. Dette er det jeg forstrekker: Når du skal ta knebøy start med å skru ut føttene mot underlaget og stram rom;, dette er for å sette bekkenet i en nøytral posisjon. Posisjoner overkroppen slik at den er rett over bekkenet. Når du har funnet denne posisjonen puster du dypt inn og ut. På utpust strammer du magen og dermed låser posisjonen. Du skal fortsatt klare å puste etter at du har strammet magen. Dette er FØR bøyen. Det er ikke bare bare å holde denne posisjonen gjennom løft, men det blir enklere. Ang. butt wink så kan det være mange grunner til at du gjør det: Anklene eller leggene stram
 13. Iliopsoas er en del av hoftefleksorene, men en stram iliopsoas vil ikke i seg selv gi dårlig hoftefleksjon. Hva er da grunnen til at noen har dårlig hoftefleksjon? Jeg tenker at selv om tyngdekraften gjør en god del av jobben med å komme ned i bunnposisjon i bøy, så vil vel stramme hoftefleksorer gi en motstand på vei ned og kanskje gjøre at en må kompensere for denne motstanden (som at hofta sklir under-butt wink, eller at psoas trekker ryggen i over-ekstensjon, for å redusere avstanden mellom lår og overkropp). Bare et lite tankeprosjekt
×
×
 • Opprett ny...