CaraMella Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Høres rart ut... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/3/#findComment-132796 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Fettforbrenning: Da må du ha energiunderskudd - kroppen bryr seg ikke om den energien du får kommer fra brød eller en smørpakke. Har du kaloriunderskudd må kroppen bruke fettet som er lagret i kroppen. Den gjør faktisk det. Kroppen er en finurlig greie, og en kalori er fortsatt kun en kalori, men kroppen vet så absolutt hvor den foretrekker å få sin kalori fra. Dette fordi den reagerer med forskjellige prosesser om kalorien er ett protein, ett karbohydrat eller fett. Den maten du tilfører kroppen kan i mange tilfeller, som med f.eks brød, være med på å hemme forbrenning slik at fettforbrenningen blir totalt mindre selv om man er i energiunderskudd uansett underskuddstørrelse. neigutten 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/3/#findComment-132797 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 med tom kalori menes at den ikke inneholder vitaminer og mineraler som må til for at cellene skal kunne nyttiggjøre seg kalorien effektivt. Og brød inneholder proteiner, mineraler og vitaminer. Det er ikke vitaminene og mineralene i selve matvaren som avgjør om kroppen kan benytte energien i denne. Kroppen har et visst behov for mikronæringsstoffer, og hvor mye det er av disse per energimengde, avgjør en matvares næringstetthet. Tomme kalorier = bidrar bare med energi, ikke mikronæringsstoffer. Sukker er et godt eksempel på dette. Mikronæringsstoffene i korn er ikke så veldig tilgjengelige for oss pga antibeitestoffer som finnes i kornet. Det hjelper ikke at en matvare inneholder masse nyttige stoffer om vi ikke klarer å ta de opp i tarmen. Du tar faktisk opp mer mineraler fra lyst brød enn fra fullkornsbrød. Brød kan helt fint inngå i et sunt kosthold, men om 4 av dagens måltider består av brødmat vil jeg absolutt påstå at det er rom for store forbedringer... Oddis, Velvet, neigutten og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/3/#findComment-132824 Del på andre sider Flere delingsvalg…
neigutten Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 kroppen bryr seg ikke om den energien du får kommer fra brød eller en smørpakke. Ser at du allerede har fått en kommentar på dette, men vil gjerne også si at dette er helt feil. Hvor kommer denne påstanden fra? Det er en ENORM mengde ulike metabolske prosesser som igangsettes som er helt avhengig av hvilken type mat du putter i munnen. Kroppen "bryr" seg i aller høyeste grad om energien kommer fra karbohydrater eller fett. Og selvfølgelig gjelder dette også hvilken type og mengde karbohydrater og fett. I tillegg endres også metaboliseringen etter makro- og mirkosammensetningen av måltidet. Velvet, Maypai og Vegard L 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/3/#findComment-132841 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Terskeltrening Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 @ Latralus og Vevlet, dere tar jo dette helt ut av sammenhengen. Har kroppen behov for energi, tar kroppen energi fra det som det er enklest å ta energi fra, nøyaktig hvilke prosesser som settes igang da er for meg ekstremt uvesentlig, og en helt nytteløs diskusjon, da jeg ikke har gått ernæringslinje. Og jeg skrev ingenting om hva kroppen velger dersom den får smør (fett) eller brød (karbohydrater). Jeg skrev at ved kaloriunderskudd vil kroppen bruke all energi den får tak i, om den kommer fra brød eller smør er uvesentlig. Men siden dere er så ekstremt opptatt av å ha rett for deres tankemåte om lavkarbo får jeg heller la være å være med i diskusjonen. Mitt motto: Spis sunt, næringsrikt og balansert. Spis det du liker, men ikke overdriv. Siste post. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/3/#findComment-132861 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 @ Latralus og Vevlet, dere tar jo dette helt ut av sammenhengen. Har kroppen behov for energi, tar kroppen energi fra det som det er enklest å ta energi fra, nøyaktig hvilke prosesser som settes igang da er for meg ekstremt uvesentlig, og en helt nytteløs diskusjon, da jeg ikke har gått ernæringslinje. Og jeg skrev ingenting om hva kroppen velger dersom den får smør (fett) eller brød (karbohydrater). Jeg skrev at ved kaloriunderskudd vil kroppen bruke all energi den får tak i, om den kommer fra brød eller smør er uvesentlig. Men siden dere er så ekstremt opptatt av å ha rett for deres tankemåte om lavkarbo får jeg heller la være å være med i diskusjonen. Mitt motto: Spis sunt, næringsrikt og balansert. Spis det du liker, men ikke overdriv. Siste post. Til å ikke ha noen bakgrunn innen ernæring så uttaler du deg veldig bastant. Du burde kanskje heller være litt mer ydmyk overfor de som faktisk har satt seg inn i det, i stedet for å hisse deg opp. Du skrev faktisk ordrett at kroppen ikke bryr seg om hvor energien kommer fra. Jeg syns egentlig det er du som virker mest opptatt av å ha rett her, og å legge meninger i munnen på de du diskuterer med (ang lavkarbokommentaren din) er ikke spesielt fint gjort. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/3/#findComment-132871 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Benji Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 @Benjamin: Brød var en viktig næringskilde på 1950-tallet også, o g det var ingen tegn på fedme på den tiden. Tror det er mange andre matkilder som har ført til dagens overvektproblem. Du er sikker på at det ikke er tomme kalorier som er hovedårsaken til sykdommer? Vil uansett være vanskelig å forske på om korn er kilden til sykdommene, da det er så utrolig mange andre faktorer som spiller inn. Det å finne vitenskapelige bevis for at korn er årsak til de problemer vi har idag knyttet til sykdommer og overvekt vil være ekstremt vanskelig. 1950-tallet er ikke lenge siden. Forskning skal ikke være lett, og jeg nevnte det egentlig ikke i tråd med overvekt, der er jeg ganske enkel av meg. Jeg mener at de alle fleste vet hva som skal til, men all lokkingen med "enkle" løsninger er i veien! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/3/#findComment-132939 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.