Andyb Skrevet 10. juni 2015 Del Skrevet 10. juni 2015 Hei. Startet nylig å lage opp større partier med kylling/kjøtt/egg/ris osv og har lagt det i matbokser i kjøleskapet. Hvor lenge holder de diverse varene der egentlig før det begynner å bli dårlig. Kan svært lite om kokkekunstene og matlaging generelt så prøver å lære noen tips som gjør hverdagen enklere. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
anorakk Skrevet 10. juni 2015 Del Skrevet 10. juni 2015 Når det endrer farge eller smaker drit, da har du hatt dem for lenge i kjøleskapet. Onwards and upwards! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1147767 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andyb Skrevet 10. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 10. juni 2015 Haha, vil nødig la det gå så langt da. Har blitt matforgiftet av kylling en gang før i mitt liv så får noia for å spise den etter 2 dager i kjøleskapet. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1147777 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest =xXx= Skrevet 11. juni 2015 Del Skrevet 11. juni 2015 Er kjøttet HELT gjennomstekt, bør det holde i 3 dager. Minst. (Håper jeg…) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1147828 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kila Skrevet 11. juni 2015 Del Skrevet 11. juni 2015 3 dager, gylden regel Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1147833 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SuperBent Skrevet 11. juni 2015 Del Skrevet 11. juni 2015 Bruk nesa... lukter det ok, er det ok. Om det har begynt å vokse ting på maten din, kast :-p Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1147848 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ove_68 Skrevet 11. juni 2015 Del Skrevet 11. juni 2015 Når det gjelder egg kan du bare glemme datostemplingen. Rå egg holder minimum en måned på kjøkkenbenken i romtemperatur, og nærmere et halvt år i kjøleskapet. Du trenger heller ikke være redd for å få i deg bedervede egg. Hvis de har stått for lenge så lukter de så vondt at du ikke klarer å spise dem uansett.... Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1147856 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andyb Skrevet 11. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 11. juni 2015 Takker for svar. Da lager jeg opp middag for 3 dager av gangen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1147886 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Darach_Ùr Skrevet 11. juni 2015 Del Skrevet 11. juni 2015 Du kan jo fryse det ned i porsjonspakker også? Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1147939 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grishnackh Skrevet 11. juni 2015 Del Skrevet 11. juni 2015 vakum løser problemer Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1147987 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andyb Skrevet 12. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 12. juni 2015 Takker for svar folkens. Kanskje prøve å fryse ned noen porsjons pakninger i tillegg. Aner ikke hvordan jeg skulle ha vakumpakket maten så det lar jeg være foreløpig Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1148057 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Adeno Skrevet 12. juni 2015 Del Skrevet 12. juni 2015 Vi kaster sinnsykt mye mat! Men åpenbart er det svært få "miljøvernere" som tenker noe videre over dette, muligens fordi de føler at miljøsamvittigheten er tipptopp etter å ha sortert litt plast og papir Punkt 1 er selvsagt å ikke kjøpe eller tilberede mer mat enn det man tror man kommer til å spise innen det blir for gammelt. Men selvsagt, innimellom så har en kjøpt mat som går ut på dato før den forlater kjøleskapet. I min verden er det veldig enkelt: Jeg driter i hvilken dato som står på emballasjen! Ser man at det er dårlig, kast det. Lukter det surt? Kast det. (Men ikke mistolk lukten av en nyåpnet pakke kjøtt/fisk/pålegg, la den "luftes" et halvminutt, så lukter det trolig helt ok) Smaker det dårlig, tross at det både ser bra ut og lukter helt ok? Ja, ok ...da kaster vi det likevel, og lager oss noe annet å spise. Når det gjelder ferdig tilberedt mat, så bør denne raskest mulig kjøles for å hindre bakterievekst. Men det er alltid et men; Ikke sleng gryta med varm mat i kjøleskapet, ettersom dette gjerne fører til både kondens og økt temperatur i kjøleskapet, og dermed reduserer holdbarheten på alt annet som finnes i kjøleskapet. Et tips kan være å sette gryta i kaldt vannbad, uten lokk, og hurtigkjøle retten før den settes i kjøleskap. Er det snakk om en kyllingfilet, en biff, et fiskestykke eller lignende, så kjøles dette nokså kjapt helt uten hjelp. Jeg pleier å sette slike rester i kjøleskapet etter 20-30 min. Det finnes noen tips ang holdbarhet på restemat.no Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1148065 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andyb Skrevet 12. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 12. juni 2015 Takk for utdypende svar. Jeg prøver å kun kjøpe/tilberede det jeg kommer til å spise, derfor jeg lurte på hvor lenge ting varer så jeg slipper å kaste noe unødvendig Skal lese på den linken og Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1148069 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Adeno Skrevet 12. juni 2015 Del Skrevet 12. juni 2015 Et lite apropos, forresten: Forrige helg kjøpte jeg okse indrefilet til 99 kr/kg. Årsaken var at butikken hadde ganske mye i hylla som gikk ut på dato samme dag. Ordinær pris var 454 eller noe i den duren. Såfremt kjøttet har blitt behandlet riktig, og oppbevart kjølig nok, så er biffen aller best rundt utløpsdato. Da har den mørnet lenge nok til at den er superdigg. Så også med biffen forrige helg; Jeg kjøpte fantastisk indrefilet til 99 kr/kg, og mens jeg stod der og valgte ut de beste stykkene, så kom der en annen kar og kjøpte flatbiff til 189 kr/kg. Jeg lo litt inni meg selv, og tok noen stykker til (Butikken har ikke lov å fryse ned, men det kan jeg, og nå har jeg ca 3 kg fantastisk indrefilet i frysern, og det beste av alt; Det var nesten gratis ) Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1148070 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andyb Skrevet 12. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 12. juni 2015 Haha, det skal jeg ha i baktankene neste gang jeg skal kjøpe biff Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1148071 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Darach_Ùr Skrevet 12. juni 2015 Del Skrevet 12. juni 2015 Dersom du syns det er litt "skummelt" med dato og kjøtt, kan du jo gjennomsteke og så fryse ned i f.eks porsjonsstørrelser. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1148110 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grishnackh Skrevet 15. juni 2015 Del Skrevet 15. juni 2015 Når det gjelder middag så kan du lage opp porsjoner med kjøtt, grønt, potet/ris/pasta, saus og vakuumere allt i en pose i fornuftig størrelse. Eller lage opp for eks kylling med saus, kjøttkaker med saus osv og vakuumere det i porsjonstørrelse. Siste er det mest fornuftige å gjøre, da trenger du bare litt grønt og noe mettning så er middagen klar. Og holder seg også best på denne måten. Kan fint få holdbarhet i to uker på denne måten. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1148451 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andyb Skrevet 16. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 16. juni 2015 Hva bruker du for å vakumpakke? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1148750 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grishnackh Skrevet 16. juni 2015 Del Skrevet 16. juni 2015 Kan kjøpe vakuum maskin på jernia osv. Eller http://www.sousvidenorge.no/butikk/sous-vide/vakuum Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33879-hvor-lenge-varer-diverse-ting-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-1148839 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.