Gå til innhold

Usikker nybegynner


Dunia

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest QueenWinther

Hei! Først og fremst; ingen grunn til å føle at dette er håpløst, for problemet har en ganske enkel løsning. For å endre sammensetningen av muskler og fett, må du trene på den måten at musklene dine blir større. Dette gjør du ved styrketrening og nok mat.

For å komme i gang med styrketrening vil jeg anbefale deg å ha en eller fler timer med en personlig trener på ditt senter, slik at du lærer korrekt teknikk for å unngå skader. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest QueenWinther
Tusen takk for svar; setter pris på det :)

Hvor mye burde jeg spise? jeg er veldig lite aktiv i hverdagen, og har faktisk en BMI på 16,10 (men ser mye tyngere ut)

For å vite hvor mye du bør spise må jeg vite høyde, vekt og hvor aktiv du er :) Om du ikke er komfortabel med å legge det ut her, føl deg fri til å sende en privat melding til meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest QueenWinther

Ok, da setter jeg i gang;

Du bør legge på deg. Det er ikke sunt å veie så pass lite, blant annet fordi det vil forstyrre hormonbalansen din, og kan eventuelt føre til osteoporose, dvs benskjørhet. Om du vil legge på deg muskler, må du starte å trene styrke.

Per dags dato har du forbrenning på ca 1600kcal. Om du starter å trene, og trener moderat 3 ganger i uken, vil du trenge 2000kcal - og dette er for å opprettholde vekten din. Ettersom du skal opp i vekt, bør du legge deg minst 500kcal over - dvs 2500kcal. Jeg anbefaler ikke at du skal starte å telle, og gjøre det hver dag - men det kan virke hensiktsmessig å telle den første uken, slik at du vender deg til hvor mye mat du faktisk trenger. :)

Jeg ville gått frem som dette; Øk matinntaket, start gjerne i dag eller i morgen. Meld deg inn på et treningssenter, og snakk med en personlig trener. Si at du vil lære baseøvelser, og teknikk til disse. Finn deg deretter et treningsprogram du kan følge, gjerne på fitnessbloggen (typ nybegynnerprogrammet eller x-press passer fint for nybegynnere, fordi du får trent hele kroppen 3x uken). Spis nok mat og pass på at du har progresjon, så vil du øke i muskelmasse :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har slitt med spiseforstyrrelser (skjønner at jeg burde ha nevnt det tidligere...)..

Ett knekkebrød..

Ofte en hel boks cottage cheese :)

Takk for at dere tar dere tid til å besvare disse tåpelige spørsmålene mine.. er bare litt på villspor..

Det er ingenting tåpelig med å spørre om råd!

Skjønte at det lå noe mer bak når du er undervektig, men ser deg selv som større enn du er. I mine øyne er slitt et litt feil ord, da ingen undervektige mennesker er friske fra sin spiseforstyrrelse med den tankegangen du har. Vil anbefale deg å ta kontakt med helsepersonell som kan gi deg en riktig og nødvendig videre behandling. Eneste vi kan si her er at du må spise mer mat og øke vekten din. Dessverre blir igjen dette ofte bare tomme ord, da "du" ikke er villig til å faktisk øke mat-mengdene og trene deretter. Det er ingen grunn til å stole på mennesker over et forum. Så ta som sagt kontakt med riktig helsepersonell og når du er normalvektig/vekten begynner å øke uten at du dør av angst, så kan vi kanskje bidra med råd og tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsett å spise de 2500 kcal hver dag. Når vekten ikke lenger øker, så øker du matinntaket. Vannvekt vil forsvinne så lenge du fortsetter å gi kroppen din godt med mat. Ang trening, start gjerne med kroppsvekt-øvelser/lave vekter slik at du styrker alle stabilitets-muskler. Anbefaler deg å unngå kardio, da dette forbrenner mye kalorier, og hindrer muskeloppbygging (med mindre du klarer å spise opp det du forbrenner).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan forresten titte litt i min loggbok. Dunia Kanskje du kan finne litt inspirasjon? Jeg startet med en BMI på 10.8, og er i dag dobbelt så tung, om ikke mer. Vekten har nemlig ingenting å si! Det er hvordan kroppen din fungerer, hvordan den presterer og hvor fritt livet ditt er som er viktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for din rådgivning.. men jeg har faktisk spist opp mot 2500+ kalorier de to siste ukene, og samler så ufattelig mye med vann i kroppen.. Jeg VIL virkelig bli bedre, men helst bygge muskler, og jeg vet liksom ikke hvor jeg skal starte..

Tusen takk for alt :)

Vær så snill og lytt til de gode rådene og innspillene du får her. Sjekk ut loggboka til miaheart og virkelig TA TIL DEG det disse fornuftige jentene over meg her sier til deg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest QueenWinther
Enda et spørsmål, gitt...

Legen min kunne bekrefte at til tross for den lave vekten, var majoriteten av vekten jeg mistet, muskelmasse- ergo; jeg har relativ høy fettprosent..

Hvordan skal jeg innføre en ny livsstil for å bygge mer muskler? :(

I og med at du veier så lite, skal du ikke bekymre deg for å legge på deg fett - så spis i overskudd, og tren styrke, så vil du øke godt i muskelmasse og -styrke. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du sier at du er ca 1,69/1,70 m høy og veier 46 kg, men at til tross for det lave tallet vekta viser, representerer kroppen et tall som er minst 6-7 kilo mer... Det er vel, om en skal være helt ærlig, ikke mulig.

Mye bra råd du har fått ovenfor her og de viktigste kan sammenfattes enkelt:

- Ikke tenk på fettprosent.

- Spis mer til alle måltider.

- Tren styrke for å bygge mer muskler.

- Kast badevekta i bosset.

- Om du er så uvenner med speilet som det kan virke - hold deg unna speilet.

Et knekkebrød til frokost og klementin til lunch.

Vi trenger ikke si at det er for lite?

Spis, tren, sov, repeat.

Gi gass!

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

^^Mange ganger (spesielt ved spiseforstyrrelser) anbefales det at man venter med å begynne med trening til kroppen har nådd en tilnærmet normal vekt. Likevel forstår jeg godt at du har lyst til å begynne, og jeg var også undervektig når jeg begynte med styrketrening, og det gjorde at jeg faktisk godtok en vektoppgang.

Mine tips er hvertfall å bruke litt penger på PT-veiledning, så unngår du å gjøre noe feil (viktig å være åpen om utfordringene dine), sørg for at du får i deg nok hver dag, også når du ikke trener (kan være en ide å registrere), og unngå kardiotrening. Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...