CelineMaria Skrevet 9. april 2014 Skrevet 9. april 2014 Vil det ha noe å si for fettprosent og progresjon på trening hva slags karbohydrat man velger? I mange sammenhenger blir man anbefalt såkalte trege karbohydrat, med lav glykemisk indeks, framfor raske karbohydrater med høy GI. Er dette kun med tanke på metthetsfølelse og såkalt "clean-eating"-prinsipper samt noen vitaminer, eller ligger det noe mer i det? Merker kroppen forskjell på raske og trege karbohydrater, og hvordan behandler den de to forskjellig? Siter
runforit123 Skrevet 9. april 2014 Skrevet 9. april 2014 Raske karbs gir mer svingende blodsukker så det kan føre til mer søtsug og høyere appetitt. Derfor er det bedre med såkalte trege karbs. Siter
WebPT Skrevet 9. april 2014 Skrevet 9. april 2014 Blodsukkeret hopper raskt opp av raske karbohydrater. Dette skiller ut mye insulin. Insulin er ett veldig anabolt hormon, men vil man ned i vekt er det ikke alltid like gunstig. Insulin påvirker også fettlagringen, så man bør passe på å ikke spise noe særlig med fett i måltider med raske karbs. Blodsukkeret vil pga insulinet som er skilt ut, senkes ganske fort og havner ofte litt lavere enn det du hadde i utgangspunktet før måltidet. Dette kan føre til at du blir enda mer sulten, og får ett veldig sug på noe søtt. Så ja, det er en vesentlig forskjell på "raske" og "trege" karbohydrater. Therese og CelineMaria 2 Siter
FrkHoel Skrevet 9. april 2014 Skrevet 9. april 2014 Det blir publisert en artikkel fra meg om nøyaktig dette temaet rimelig snart Eminator, Stephanie F, Natalie90 og 3 andre 6 Siter
Eminator Skrevet 9. april 2014 Skrevet 9. april 2014 Det blir publissert en artikkel fra meg om nøyaktig dette temaet rimelig snart følger med på den Siter
Raptorial Skrevet 9. april 2014 Skrevet 9. april 2014 http://fitnessbloggen.no/forskjell-brun-ris-sukker/ Denne er litt artig lesning. "Er 50 gram sukker mer fetende enn 50 gram ris? Og er fullkorn bedre enn finmalt korn? Dette er bare noe av det du skal få svar på." Siter
Danisan Skrevet 10. april 2014 Skrevet 10. april 2014 Det er først og fremst total mengde karbohydrater i et måltid som har mest å si for insulin-utskillelse, ikke hvilken type. runforit123, Mette M og FrkHoel 3 Siter
selters Skrevet 18. april 2014 Skrevet 18. april 2014 Det er først og fremst total mengde karbohydrater i et måltid som har mest å si for insulin-utskillelse, ikke hvilken type. Dette tror jeg er et viktig poeng. Men det er nok enklere å overspise på sjokolade, potetgull, smågodt og brus enn på grovbrød og kokt skinke. Og uansett, når man ikke er insulin-resistent og ikke er i et gedigent kalorioverskudd, så skal jo ikke blodsukkersvingninene bli så store uansett om man spiser 100 gram med smågodt eller om man spiser 100 gram med kruskakli, ikke sant? Siter
Danisan Skrevet 18. april 2014 Skrevet 18. april 2014 Og uansett, når man ikke er insulin-resistent og ikke er i et gedigent kalorioverskudd, så skal jo ikke blodsukkersvingninene bli så store uansett om man spiser 100 gram med smågodt eller om man spiser 100 gram med kruskakli, ikke sant? Vi hadde egne forsøk hvor vi først tømte i oss cola og sjokolade og målte BS-stigningen i hvert 15 minutt i 2 timer, hvorav vi hadde to andre grupper som spiste grovbrød/pålegg med lite fett og loff/pålegg med fett og den høyeste peaken ble uten tvil nådd hos førstnevnte. Så førstnevnte vil gi en høyere BS-stigning og andre faktorer som i hvilken form vil også påvirke. Å drikke er gjort på en blunk kontra å tygge det samme og derfor andre matvarer med konsistens kan gi tregere stigning. For øvrig så tåler man samme mengde KH om man fordeler det over flere måltider sammenlignet mot å ha alt i et måltid. Her snakker vi selvsagt relative store mengder. Siter
Danisan Skrevet 18. april 2014 Skrevet 18. april 2014 Samme antall kalorier også? Ja, forsøkene var isokaloriske. Ganske så sikker på at jeg har den digital, i all fall den når vi sammenlignet lavkarbo vs høy GI vs low GI. Har jeg den så sender jeg deg den som PM. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.