Jump to content
sombraro

Karbonadedeig vs Kylling&kalkun kjøttdeig

Recommended Posts

Hallaien. Var på rema og sammenlikna produktene her. 700g Kylling&kalkun kjøttdeig til 29,90 og 400g Karbonadedeig til 49,90.

Næringsinnholdet er:

KK Kjøttdeig:

Næringsinnhold pr. 100 g:

Kcal: 116

Prot: 19

Fett: 5

Carbs: ~0

Karbonadedeig (Nordfjord)

Næringsinnhold pr. 100 g:

Energi: 514 kJ/123 kcal.

Protein: 19 g.

Karbohydrat: 0

Fett: 5 g

Hva er egentlig forskjellen? Her vil jo kk kjøttdeigen være det "sunneste" og rimeligste alternativet, men det må jo være noe rusk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Har du sett på næringsinnholdet i baconcrisp?

Hva gjør det sunt? Færre kalorier pr 100g?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror det du må vurdere her er hvilken du liker best her og om du vil betale den ekstra prisen for kjøttdeig/karbonadedeig.

Selv kjøper jeg aldri kyllingkjøttdeig for jeg syns rett og slett ikke den er like god.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Var MUK i kjøttdeigen før hvertfall, vet helt ærlig ikke om det er nå lenger;)

Når vi ringer til Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt får vi vite at kyllingkjøttdeigen inneholder hvitt kjøtt, alt av avskjær som vil si bindevev og brusk også. De store firmaene som for eksempel Prior bruker maskinell utbening av kyllingen.

Går vi inn på nettsiden til produsenten ser vi at kyllingkjøttdeigen hos Prior inneholder nesten like mye kalkun som kylling, med 49 prosent kalkun og 50 prosent kylling. I tillegg er det tilsatt noe salt

Men var fra gammel artikkel, fra 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da inneholder det ikke MUK lenger:)

Samboeren jobba på prior før og da inneholdt det MUK. Skal ærlig innrømme at etter det har jeg ikke giddi å sett på pakka en gang:P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Skjønner jo at det ikke er like sunt, men som student å deff vil jo kk kjøttdeigen lønne seg mtp pris og kalorier?

Skjønner ikke hvorfor det ikke skulle være like sunt i tillegg? Er jo relativt rent hvitt kjøtt, mye protein. Kjøper alltid kyllingkjøttdeigen, pga prisen, som student er det yppelig mat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Skjønner jo at det ikke er like sunt, men som student å deff vil jo kk kjøttdeigen lønne seg mtp pris og kalorier?

Hvis du synes det smaker godt og ikke har råd til karbonadedeigen som du heller ikke synes smaker noe bedre så fortsett med det du gjør. Det er dermed ikke sagt at karbonadedeig er dårligere bare fordi den inneholder noen få kalorier mer.

Poenget er at det er neppe rene fine kyllingfileter som er brukt som basis for kyllingkjøttdeigen, hvorvidt det har noe å si får være opp til deg. Lukta når man åpner pakken er nok til at jeg ikke kjøper det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De bruker vel hovedsakelig kyllinglår-kjøtt i kyllingkjøttdeigen :) Nå skal de sies at lukten av en nyåpnet pakke kyllingfilet ikke dufter røde roser heller da :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Gassvakum lukter aldri godt, uansett om det er kyllingkjøttdeig, kyllingfilet, biff, salat eller hva faen. Gassen stinker dritt! Men det fjørjo egentlig mat som er i fullvakum også....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Personlig synes jeg kyllingkjøttdeig smaker bedre i diverse retter enn karbonadedeig, så velger heller det i de tilfellene.. Men så er jeg ganske ukritisk til innhold annet enn makro:P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ingen MUK i kjøtt fra fjærkre, og det inkluderer kyllingkjøttdeig. I tillegg er det hvitt kjøtt, noe det er anbefalt å velge fremfor rødt kjøtt.

Ikke muk i kyllingkjøttdeig er allerede fastslått ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 X 400 g kyllingkjøttdeig på Rema1000 nå.

Har avskrevet kyllingkjøttdeig tidligere, men vurderer pokker meg om jeg burde ta å inkludere det i kostholdet nå, like mye for prisen sin del!

- Fattig student -

Share this post


Link to post
Share on other sites
Med dagens maskiner skilles det tydelig mellom det som er kjøtt og det som er bein og brusk. Dårlig utstyr gjorde at de første anvendelsene av MUK fikk et dårlig rykte, da mye brusk, marg og bein (kalsium) kom med i kjøttet.[1] Nytt og mer avansert utstyr har gjort at dette ikke lenger er noe problem; de nye generasjonene maskiner gir bedre kjøttstruktur og kvalitet enn de gamle.[1] Det kreves selvfølgelig at råvarene er ferske og gode, at det er en rimelig mengde kjøtt igjen på beina og at maskinene brukes riktig.[1]

-Min gode venn wiki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...