Gå til innhold

Kaffe i Proteinshake


Derpedino

Anbefalte innlegg

Hola Amigos!

Lurer på om noen som sitter på litt kunnskap kunne svart på om det er noen ulemper ved å ha en dose kaffe i proteinshaken?

Har i det siste hatt litt (1/3 av en kopp) i shaken etter trening, kan dette på noen måte ødelegge shaken?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg blander noen ganger kald kaffe i (de sjeldne gangene jeg drikker shake)proteinshaken(sjokolade eller vanilje er best) for smaken sin skyld - funsaft appelsin er også godt i sjokoladeshake.

Over til spørsmålet ditt - skjønner ikke heeelt hva du mener som kan ødelegges? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går helt fint men tenk litt på temperaturen her (denaturering) altså ikke blande proteinpulver rett i kokende varmt vann.

Siterer en artikkel skrevet av en tulling ;)

Når du pasteuriserer wheyprotein over lengre tid enn nødvendig så vil proteinmolekyler denaturere og endre sin struktur og dermed miste sine opprinnelige fordeler.

Du kan fakstisk teste dette selv ved å blande litt whey i vann og varme det opp, la det koke litt og kjøle det ned, du vil da sitte igjen og se på en klissete masse som flyter rundt i vannet. Det du nå har gjort er å ødelegge de fleste proteinfraksjonene i pulveret ditt. Dette er noe du ikke ønsker.

Når produsenter som lager virkelig god kvalitet på wheyprotein gjør det samme ( ja det varmes opp) så kan du tenke deg katastrofen som ville inntreffe om det samme skjedde der, derfor bruker meieriene en nøye tilmålt mengde varme, de stopper oppvarmingen på rett temperatur for å ikke skade proteinfraksjonene når råvaren går gjennom varmebehandlingen deres.

Når nå melken pasteuriseres (varmebehandles) hos de som vet hva de gjør så varmes den til 72grader og holdes ikke på den temperaturen i mer enn 20sekunder, melken returneres så ned til 25-30grader raskt, dette er måten det gjerne gjøres på for å beholde proteinfraksjonene så uberørte som mulig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ser ikke hvordan det kan ødelegge noe.

Jeg lager først en halv kopp med pulverkaffe, og shaker så en konsentrert blanding av vann og proteinpulver og heller oppi koppen. Smaker helt fantastisk godt, og hjelper ikke minst på en dag hvor tiden til frokost ikke strekker til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...