Lena Ludvigsen Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Ja, jeg har altså dratt på meg en vane av å nedkrydre alt av mat med enten grillkrydder, gastromat , karri, kanel........ Ja, det er så ille at det går en boks på ei helg liksom. Men jeg elsker kryddersmaken, og jeg har ikke lidd noen skade av det enda selv om jeg har overkrydret maten i lang tid. Eneste negative jeg ser med det er at kroppen tviholder på vann 24/7. Det kan da umulig være sunt å få i seg så mye, så jeg lurte på om noen hadde noen gode nedkuttingråd? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
ThereseHag Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Hva med å marinere kjøtt/fisk i pesto? personlig er jeg veldig glad i rød pesto med smak av tomat og chili Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885006 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 6. november 2013 Forfatter Del Skrevet 6. november 2013 Er ikke så glad i tomat, med unntak av sammen med karbonadedeig, ellers ville det vært en god ide! Har sett mange som bruker det til kylling, torsk etc - men det høres ikke ut som noe for smaksløkene mine.. Pleier å ha sitron i når jeg steker kjøtt, men er som oftest i tillegg til skikkelig salt-krydder.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885008 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ThereseHag Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Hmm... Hva med, å baconsurre maten? Funker jo spesielt godt på magert kjøtt og fisk:) Eller, lage saus? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885014 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 6. november 2013 Forfatter Del Skrevet 6. november 2013 Du, det var ikke så dumt! Men når jeg lager saus, og skal ha smak på den - og må bruke krydder ....... back to square one. For meg må det være MYE smak for å være godt Har ikke prøvd å baconsurre - men baconsurret indrefilet eller kylling hørtes absolutt ut som noe jeg kan like! Takk:-D ThereseHag 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885017 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Krydder kan gi enormt mye til et måltid, men jeg tror mange kan få mye ut av å lære seg å bruke salt, pepper, sukker og syre først, før man går videre til urter og kryddere:) ThereseHag og SlayerDad 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885025 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 6. november 2013 Forfatter Del Skrevet 6. november 2013 Salt og pepper går det mye av, men det er vel dette saltet jeg får i meg litt for mye av.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885037 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Det at du lenge har brukt slike blandingskrydder, som har masse salt og smaksforsterkere i seg, og sier du overkrydrer sauser og mat, tyder for meg på at smaksløkene dine er lirt bedøva av grillkrydder og gastromat. ved å bruke flaksalt f eks får du saltsmaken, men uten de enorme mengdene som man får i krydderblandinger, rett og slett fordi man bruker mindre salt da det kommer frem på egenhånd. bruker mye krydder og urter selv. balanse mellom søtt, salt, dyrlug og bitterhet er jo det smak handler om. og når man får frem umani-smaken er det helt herlig. Krembolle og Aurelius 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885050 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Usikker på denna sjæl. Bodde med ei som og var krydderjunkie. Uansett hva hu lagde så var det bare krydderne det smakte av. Stusselig var det. isadres 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885053 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myr Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Blandingskrydder i mat er så trist Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885056 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 6. november 2013 Forfatter Del Skrevet 6. november 2013 det er nettopp det det er .... og jeg tror smaksløkene er så forderva at jeg ikke kan sette pris på herlige urtekrydder mer:( Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885076 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Vurdert å gå cold turkey en periode, si en uke uten piffikrydder eller gastromat? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885077 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 6. november 2013 Forfatter Del Skrevet 6. november 2013 Vurdert å gå cold turkey en periode, si en uke uten piffikrydder eller gastromat? Jo, har tenkt på det, men jeg er et svakt, svakt menneske.. Vurderer å prøve blande mitt eget krydder uten så mye salt i å bruke istedet en liten tid! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885079 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Du greide å denge spiseforstyrrelsen. Det vitner ikke om svakhet. Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885080 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Jo, har tenkt på det, men jeg er et svakt, svakt menneske.. Vurderer å prøve blande mitt eget krydder uten så mye salt i å bruke istedet en liten tid! Bra forslag! svak er du definitivt ikke:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885083 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 6. november 2013 Forfatter Del Skrevet 6. november 2013 Takk for det, og takk for gode tips ellers :-D Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885086 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Jeg har det samme problemet selv! Jeg bruker riktignok ikke blandingskryddere, men er avhengig av myye krydder i maten. Bruker nesten alltid chili, pepper, hvitløk, løk, ingefær, salt, paprilakrydder, cayenne/spisskumin på alt, uansett hva jeg lager eller spiser. Og problemet er jo mengdene.. Hvorfor ønsker du å redusere bruken da? For min del Tror jeg kanskje ikke selve krydderet er usunt i seg selv, men problemet mitt er at all mat jeg får servert av andre/restaurant og liknende føles så ufattelog smakløst! Har selv vurdert å gå "cold turkey" og eliminere all krydder en periode, men får meg rett og slett ikle til å gjøre det... Er en svak sjel! Men det skal sies - er vi sikre på at hysteriet mot salt er så vannvittig rett det og? Jeg slet med anoreksi i mange år, og over en treårs periode måtte jeg ta blodprøver hos legen hver andre mnd. Og jeg har to store feil jeg gjør - jeg drikker ALDRI rent vann (av og til under trening, men som oftest fres/bcaa osv i vannet), og nesten bare brus som tørstedrikk + at jeg bruker ekstreme mengder krydder og SALT på alt.. Jeg salter røket laks liksom... Og i den treårsperiodem var det ubalanse og mangler i det meste hos meg, de fleste vitaminer/mineraler/hormoner osv var mer eller miindre på viddene, untatt to elementer; vann- og saltmengde i kroppen.. Det var stort sett stabilt og perfekt hele tiden... Hvordan kan det forklares? Merkelig! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885093 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 6. november 2013 Forfatter Del Skrevet 6. november 2013 Jeg har det samme problemet selv! Jeg bruker riktignok ikke blandingskryddere, men er avhengig av myye krydder i maten. Bruker nesten alltid chili, pepper, hvitløk, løk, ingefær, salt, paprilakrydder, cayenne/spisskumin på alt, uansett hva jeg lager eller spiser. Og problemet er jo mengdene.. Hvorfor ønsker du å redusere bruken da? For min del Tror jeg kanskje ikke selve krydderet er usunt i seg selv, men problemet mitt er at all mat jeg får servert av andre/restaurant og liknende føles så ufattelog smakløst! Har selv vurdert å gå "cold turkey" og eliminere all krydder en periode, men får meg rett og slett ikle til å gjøre det... Er en svak sjel! Men det skal sies - er vi sikre på at hysteriet mot salt er så vannvittig rett det og? Jeg slet med anoreksi i mange år, og over en treårs periode måtte jeg ta blodprøver hos legen hver andre mnd. Og jeg har to store feil jeg gjør - jeg drikker ALDRI rent vann (av og til under trening, men som oftest fres/bcaa osv i vannet), og nesten bare brus som tørstedrikk + at jeg bruker ekstreme mengder krydder og SALT på alt.. Jeg salter røket laks liksom... Og i den treårsperiodem var det ubalanse og mangler i det meste hos meg, de fleste vitaminer/mineraler/hormoner osv var mer eller miindre på viddene, untatt to elementer; vann- og saltmengde i kroppen.. Det var stort sett stabilt og perfekt hele tiden... Hvordan kan det forklares? Merkelig! Jo, har det likt - har hatt perfekte blodprøver med null mangler osv - selv med en bmi på 14, fordi jeg var så ekstremt strikt i kostholdet. Men salt har jeg aldri begrenset mengdene av .. Jeg har jo som sagt ikke opplevd noe negativt av mitt svære krydderbruk, utenom at det samler seg mye vann i kroppen.. Men det sier seg vel selv at alt i ekstreme mengder ikke kan være godt for kroppen:( Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885095 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tjukka Skrevet 6. november 2013 Del Skrevet 6. november 2013 Hva med å prøve ferske urter da? Mye smak, og helt naturlig. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885096 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 7. november 2013 Del Skrevet 7. november 2013 Jo, har det likt - har hatt perfekte blodprøver med null mangler osv - selv med en bmi på 14, fordi jeg var så ekstremt strikt i kostholdet. Men salt har jeg aldri begrenset mengdene av .. Jeg har jo som sagt ikke opplevd noe negativt av mitt svære krydderbruk, utenom at det samler seg mye vann i kroppen.. Men det sier seg vel selv at alt i ekstreme mengder ikke kan være godt for kroppen:( Ja det med vannsamling kjenner jeg til. Om jeg er på ferie/sammenm ed andre og må spise mat med normale mengder salt/krydder dropper jeg plutselig to-tre kg på litt over ett døgn liksom, slår sjelden feil! Så det er nok kanskje ikke veldig heldig for kroppen. Men igjen - det at prøvene viser normale tilstander, der er jok anskje et tegn på at kroppen er flink til å regulere seg selv? At noen, vi, kanskje har høyt behov for eller toleranse over mye salt? Lena Ludvigsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885285 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.