Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ja, jeg har altså dratt på meg en vane av å nedkrydre alt av mat med enten grillkrydder, gastromat , karri, kanel........ Ja, det er så ille at det går en boks på ei helg liksom. Men jeg elsker kryddersmaken, og jeg har ikke lidd noen skade av det enda selv om jeg har overkrydret maten i lang tid. Eneste negative jeg ser med det er at kroppen tviholder på vann 24/7.

Det kan da umulig være sunt å få i seg så mye, så jeg lurte på om noen hadde noen gode nedkuttingråd?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er ikke så glad i tomat, med unntak av sammen med karbonadedeig, ellers ville det vært en god ide! Har sett mange som bruker det til kylling, torsk etc - men det høres ikke ut som noe for smaksløkene mine.. Pleier å ha sitron i når jeg steker kjøtt, men er som oftest i tillegg til skikkelig salt-krydder..

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885008
Del på andre sider

Du, det var ikke så dumt! Men når jeg lager saus, og skal ha smak på den - og må bruke krydder ....... back to square one. For meg må det være MYE smak for å være godt :(

Har ikke prøvd å baconsurre - men baconsurret indrefilet eller kylling hørtes absolutt ut som noe jeg kan like! Takk:-D

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885017
Del på andre sider

Annonse

Det at du lenge har brukt slike blandingskrydder, som har masse salt og smaksforsterkere i seg, og sier du overkrydrer sauser og mat, tyder for meg på at smaksløkene dine er lirt bedøva av grillkrydder og gastromat. ved å bruke flaksalt f eks får du saltsmaken, men uten de enorme mengdene som man får i krydderblandinger, rett og slett fordi man bruker mindre salt da det kommer frem på egenhånd.

bruker mye krydder og urter selv. balanse mellom søtt, salt, dyrlug og bitterhet er jo det smak handler om. og når man får frem umani-smaken er det helt herlig.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885050
Del på andre sider

Vurdert å gå cold turkey en periode, si en uke uten piffikrydder eller gastromat?

Jo, har tenkt på det, men jeg er et svakt, svakt menneske.. Vurderer å prøve blande mitt eget krydder uten så mye salt i å bruke istedet en liten tid!

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885079
Del på andre sider

Annonse

Jeg har det samme problemet selv! Jeg bruker riktignok ikke blandingskryddere, men er avhengig av myye krydder i maten. Bruker nesten alltid chili, pepper, hvitløk, løk, ingefær, salt, paprilakrydder, cayenne/spisskumin på alt, uansett hva jeg lager eller spiser. Og problemet er jo mengdene.. Hvorfor ønsker du å redusere bruken da? For min del Tror jeg kanskje ikke selve krydderet er usunt i seg selv, men problemet mitt er at all mat jeg får servert av andre/restaurant og liknende føles så ufattelog smakløst! Har selv vurdert å gå "cold turkey" og eliminere all krydder en periode, men får meg rett og slett ikle til å gjøre det... Er en svak sjel!

Men det skal sies - er vi sikre på at hysteriet mot salt er så vannvittig rett det og? Jeg slet med anoreksi i mange år, og over en treårs periode måtte jeg ta blodprøver hos legen hver andre mnd. Og jeg har to store feil jeg gjør - jeg drikker ALDRI rent vann (av og til under trening, men som oftest fres/bcaa osv i vannet), og nesten bare brus som tørstedrikk + at jeg bruker ekstreme mengder krydder og SALT på alt.. Jeg salter røket laks liksom... Og i den treårsperiodem var det ubalanse og mangler i det meste hos meg, de fleste vitaminer/mineraler/hormoner osv var mer eller miindre på viddene, untatt to elementer; vann- og saltmengde i kroppen.. Det var stort sett stabilt og perfekt hele tiden... Hvordan kan det forklares? Merkelig!

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885093
Del på andre sider

Jeg har det samme problemet selv! Jeg bruker riktignok ikke blandingskryddere, men er avhengig av myye krydder i maten. Bruker nesten alltid chili, pepper, hvitløk, løk, ingefær, salt, paprilakrydder, cayenne/spisskumin på alt, uansett hva jeg lager eller spiser. Og problemet er jo mengdene.. Hvorfor ønsker du å redusere bruken da? For min del Tror jeg kanskje ikke selve krydderet er usunt i seg selv, men problemet mitt er at all mat jeg får servert av andre/restaurant og liknende føles så ufattelog smakløst! Har selv vurdert å gå "cold turkey" og eliminere all krydder en periode, men får meg rett og slett ikle til å gjøre det... Er en svak sjel!

Men det skal sies - er vi sikre på at hysteriet mot salt er så vannvittig rett det og? Jeg slet med anoreksi i mange år, og over en treårs periode måtte jeg ta blodprøver hos legen hver andre mnd. Og jeg har to store feil jeg gjør - jeg drikker ALDRI rent vann (av og til under trening, men som oftest fres/bcaa osv i vannet), og nesten bare brus som tørstedrikk + at jeg bruker ekstreme mengder krydder og SALT på alt.. Jeg salter røket laks liksom... Og i den treårsperiodem var det ubalanse og mangler i det meste hos meg, de fleste vitaminer/mineraler/hormoner osv var mer eller miindre på viddene, untatt to elementer; vann- og saltmengde i kroppen.. Det var stort sett stabilt og perfekt hele tiden... Hvordan kan det forklares? Merkelig!

Jo, har det likt - har hatt perfekte blodprøver med null mangler osv - selv med en bmi på 14, fordi jeg var så ekstremt strikt i kostholdet. Men salt har jeg aldri begrenset mengdene av .. Jeg har jo som sagt ikke opplevd noe negativt av mitt svære krydderbruk, utenom at det samler seg mye vann i kroppen..

Men det sier seg vel selv at alt i ekstreme mengder ikke kan være godt for kroppen:(

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885095
Del på andre sider

Jo, har det likt - har hatt perfekte blodprøver med null mangler osv - selv med en bmi på 14, fordi jeg var så ekstremt strikt i kostholdet. Men salt har jeg aldri begrenset mengdene av .. Jeg har jo som sagt ikke opplevd noe negativt av mitt svære krydderbruk, utenom at det samler seg mye vann i kroppen..

Men det sier seg vel selv at alt i ekstreme mengder ikke kan være godt for kroppen:(

Ja det med vannsamling kjenner jeg til. Om jeg er på ferie/sammenm ed andre og må spise mat med normale mengder salt/krydder dropper jeg plutselig to-tre kg på litt over ett døgn liksom, slår sjelden feil! Så det er nok kanskje ikke veldig heldig for kroppen. Men igjen - det at prøvene viser normale tilstander, der er jok anskje et tegn på at kroppen er flink til å regulere seg selv? At noen, vi, kanskje har høyt behov for eller toleranse over mye salt?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25503-krydderjunkie/#findComment-885285
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...