malenesofie Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 Kjapt spm: Hvor lenge tåler nyoppstekt kylling å ligge i en lufttett boks i romtemperatur? Stekte det opp 9 i mårrest men har ikke hatt tid å spise før nå. (Ja jeg vet jeg bør luktekr Siter
timich Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 Fins nok ingen fast regel på det. Det hørtes litt lenge ut, men det kan gå bra. Lukt og smak:) Siter
Mette L Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 Jeg hadde garantert IKKE spist den...uansett om det ikke hadde luktet rart så hadde jeg ikke gjort det nei! Siter
Myr Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 Ikke noe problem* I tillegg har du kanskje saltet den, slik at den blir ekstra konservert. *basert ut ifra egne erfaringer fra vgs, da jeg ofte spiste mat som lå i skapet fra dagen før utallige ganger. Tutogkjør 1 Siter
Ole-Mats Moskvil Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 Den er stekt og ligger i en tett boks? Jeg har stekt kylling til middag, glemt den igjen i panna, lagt den i boks dagen etter, hatt den i romtemp til lunsj dagen etter ihvertfall ti ganger. Jeg spiser alt som er fælt, så ikke bruk meg som fasit, men kan ikke se det skal være så ille... KamillaK og Tutogkjør 2 Siter
DenLan Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 det er ikke noe problem spis og nyt Siter
Raptorial Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 Hvorfor skal det være et problem? De "farlige" bakteriene har du allerede drept, og de som kan ha satt seg på kyllingen til nå er ikke så hurtigvirkende at de skal ha slått inn og gjort kyllingen uspiselig på under ett døgn. Tutogkjør 1 Siter
Gjest Jester Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 Så lenge kyllingen var temmelig romtemperert da du la den i boksen, null stress. Men er ikke like heldig om den ble lagt glovarm i en lufttett boks, men det vil du se på kondensen. Siter
Aaandreaaa Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 "eirich skrev: Så lenge kyllingen var temmelig romtemperert da du la den i boksen, null stress. Men er ikke like heldig om den ble lagt glovarm i en lufttett boks, men det vil du se på kondensen. Hvorfor er det uheldig? Siter
Zain Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 "Aaandreaaa skrev: Hvorfor er det uheldig? Damp = Vann = litt luft = rotten. Siter
Gjest Jester Skrevet 19. september 2013 Skrevet 19. september 2013 "Aaandreaaa skrev: Hvorfor er det uheldig? Jeg vet at det er uheldig med sauser/gryter osv pga sen nedkjøling og derfor kan det surne. Men er usikker hvordan dette er med ren kyllingfilet. Vil tro at den skal være bra tykk før det vil være et problem. Problemet med f.eks en gryterett er at kjernetempen er så langt unna kanten og fyller boksen slik at den "Holder på sin egen varme". Men kyllingfileten er jo ikke så tjukk, samt vil ha luft rundt seg. Derfor er jeg ikke sikker på hvor "ille" det er. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.