LeanMachine Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Jeg har to spm: 1. Hvis det er som de sier, at det ikke har noe å si når du spiser, men hvor mye og hva du får i deg i løpet av en dag som teller, hva er da vitsen med YT og andre ting som er anbefalt å ta etter trening? Jeg mener, hvis dette stemmer så syns jeg det er litt rart at man sier at man trenger carbs og noe protein etter trening, hvis det er hele dagen som teller likevel. Enlighten me, anyone 2. Jeg syns fortsatt det er fryktelig vanskelig å vite hvor mye jeg trenger å spise hver dag, jeg pleier å gå etter magefølelsen, og siden jeg syns at magen sier stopp litt for fort, spiser jeg den over fullt, eller hvordan jeg skal definere det. Jeg ser på energi om dagen, progress på trening, og om jeg er sulten i løpet av dagen eller ikke, og prøver å lytte til kroppen når den trenger mer mat. Jeg har prøvd uttallige kalkulatorer på nettet, regnet på det selv, men det er mye differanse på det også. Så, jeg trener fast styrke 4 ganger i uken, og har begynt å gå på en spinningtime på søndager fordi jeg syns det er moro. Har også en instruktørtime på senteret som er styrke med stang. Alle øktene i løpet av uka varer ca 45-60 min. Målet mitt in the end er å ha definerte muskler, som så mange andre, og ha lavere fett%. Men akkurat nå tror jeg jeg trenger å legge på meg endel mer muskler, så det blir fokuset i første omgang. Ettersom det jeg har forstått, burde jeg ligge i et lett overskudd for det. Jeg lurer på om jeg kanskje spiser litt lite, men jeg pleier ikke være sulten og føler meg mett... Jeg syns det er vanskelig å vite om jeg trenger å spise mer for å få mer fremgang, eller om det bare er jeg som er utålmodig og ikke vet hvor lang tid slike ting tar Jeg er 22 år, 164 og ca 53 kg ved siste sjekk. Noe annet relevant jeg har glemt da tro? Uansett, spm mitt er vel egentlig hva burde jeg legge meg på av kcal hver dag? Setter pris på alle seriøse svar Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oai Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Følger med, er også veeeldig nysgjerrig på svaret på det første spørsmålet! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629516 Del på andre sider Flere delingsvalg…
OhMickey Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Er mange her inne som spiser riskjeks o.l. rett etter trening for raske karbohydrater, så noe må det vel ha for seg Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629517 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 13. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. januar 2013 Ja, akkurat. Det jeg tenkte også Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629527 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Jeg har to spm: 1. Hvis det er som de sier, at det ikke har noe å si når du spiser, men hvor mye og hva du får i deg i løpet av en dag som teller, hva er da vitsen med YT og andre ting som er anbefalt å ta etter trening? Jeg mener, hvis dette stemmer så syns jeg det er litt rart at man sier at man trenger carbs og noe protein etter trening, hvis det er hele dagen som teller likevel. Enlighten me, anyone Totalinntaket ditt over tid bestemmer resultatene. Det er gunstig å innta enkelte næringsstoffer under visse forutsetninger, f.eks er det gunstigere å innta karbohydrater etter trening kontra før trening, spesielt om man er i fettforbrenningsmodus, og det er gunstigere å innta karbohydrater sent og fett tidlig på dagen etc etc. Dette er bare detaljer i det store bildet og man skal være bra innviklet bygget dersom det er nødvendig at alle små detaljer må klaffe for resultatene. For de fleste blir overanalysering av kosthold mer en stressfaktor som jobber mot en istede for med en. 2. Jeg syns fortsatt det er fryktelig vanskelig å vite hvor mye jeg trenger å spise hver dag, jeg pleier å gå etter magefølelsen, og siden jeg syns at magen sier stopp litt for fort, spiser jeg den over fullt, eller hvordan jeg skal definere det. Jeg ser på energi om dagen, progress på trening, og om jeg er sulten i løpet av dagen eller ikke, og prøver å lytte til kroppen når den trenger mer mat. Jeg har prøvd uttallige kalkulatorer på nettet, regnet på det selv, men det er mye differanse på det også. Så, jeg trener fast styrke 4 ganger i uken, og har begynt å gå på en spinningtime på søndager fordi jeg syns det er moro. Har også en instruktørtime på senteret som er styrke med stang. Alle øktene i løpet av uka varer ca 45-60 min. Målet mitt in the end er å ha definerte muskler, som så mange andre, og ha lavere fett%. Men akkurat nå tror jeg jeg trenger å legge på meg endel mer muskler, så det blir fokuset i første omgang. Ettersom det jeg har forstått, burde jeg ligge i et lett overskudd for det. Jeg lurer på om jeg kanskje spiser litt lite, men jeg pleier ikke være sulten og føler meg mett... Jeg syns det er vanskelig å vite om jeg trenger å spise mer for å få mer fremgang, eller om det bare er jeg som er utålmodig og ikke vet hvor lang tid slike ting tar Jeg er 22 år, 164 og ca 53 kg ved siste sjekk. Noe annet relevant jeg har glemt da tro? Uansett, spm mitt er vel egentlig hva burde jeg legge meg på av kcal hver dag? Setter pris på alle seriøse svar Funker det for deg å spise sånn? I så tilfelle; fortsett med det og ikke stress med antall kalorier. Matkvalitet er av mye større interesse. For å finne ut om det funker: Ta formbilder. Lloyd 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 13. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. januar 2013 Jo, det gjør jeg. Men jeg syns det er vanskelig å skulle se forandring, kanskje fordi jeg ser meg litt blind på meg selv Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629588 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aleksander93 Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 1. Quoter fra Alan Aragon: "The postexercise "anabolic window" is a highly misused & abused concept. Preworkout nutrition all but cancels the urgency, unless you're an endurance athlete with multiple glycogen-depleting events in a single day. Getting down to brass tacks, a relatively recent study (Power et al. 2009) showed that a 45g dose of whey protein isolate takes appx 50 minutes to cause blood AA levels to peak. Resulting insulin levels, which peaked at 40 minutes after ingestion, remained at elevations known to max out the inhibition of muscle protein breakdown (15-30 mU/L) for 120 minutes after ingestion. This dose takes 3 hours for insulin & AA levels to return to baseline from the point of ingestion. The inclusion of carbs to this dose would cause AA & insulin levels to peak higher & stay elevated above baseline even longer. So much for the anabolic peephole & the urgency to down AAs during your weight training workout; they are already seeping into circulation (& will continue to do so after your training bout is done). Even in the event that a preworkout meal is skipped, the anabolic effect of the postworkout meal is increased as a supercompensatory response (Deldicque et al, 2010). Moving on, another recent study (Staples et al, 2010) found that a substantial dose of carbohydrate (50g maltodextrin) added to 25g whey protein was unable to further increase postexercise net muscle protein balance compared to the protein dose without carbs. Again, this is not to say that adding carbs at this point is counterproductive, but it certainly doesn't support the idea that you must get your lightning-fast postexercise carb orgy for optimal results. To add to this... Why has the majority of longer-term research failed to show any meaningful differences in nutrient timing relative to the resistance training bout? It's likely because the body is smarter than we give it credit for. Most people don't know that as a result of a single training bout, the receptivity of muscle to protein dosing can persist for at least 24 hours: Enhanced amino acid sensitivity of myofibrillar prote... [J Nutr. 2011] - PubMed - NCBI Here's what you're not seeming to grasp: the "windows" for taking advantage of nutrient timing are not little peepholes. They're more like bay windows of a mansion. You're ignoring just how long the anabolic effects are of a typical mixed meal. Depending on the size of a meal, it takes a good 1-2 hours for circulating substrate levels to peak, and it takes a good 3-6 hours (or more) for everythng to drop back down to baseline." Studiet som tydet på at man hadde et "anabolic window" rett etter trening(som de som selger kosttilskudd bruker for å få solgt mere) var gjort på folk som hadde fastet i 24 timer (hvis jeg husker riktig), og dette er jo selvsagt noe ingen bør gjøre. Det er hele dagen som teller. If you have your macros in by the end of the day, ur fine! Lloyd, Sondre Aalbotsjord, LeanMachine og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629610 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 13. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. januar 2013 Mye god info her Takk takk Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629612 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aleksander93 Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 2. Du bør ligge i et lett overskudd ja, og veie deg ofte for å se at det går i riktig retning. Du må nesten bare prøve å feile for å finne ut hvor mange kcal du skal ligge på hver dag, mange liker å starte med 2500kcal og justere utifra der. Jeg anbefaler denne nettsiden, kan gi et godt svar på hvor mye kcal du trenger, og du kan regne ut hvor mye protein/karbohydrater/fett du trenger per dag. Først regner du ut hvor mye protein/fett du trenger, deretter karbs. Her er nettsiden, kanskje litt komplisert ment hvis du setter deg inn i det går det bra Calculating Calorie & Macronutrient Needs - Bodybuilding.com Forums THO 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629614 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 13. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. januar 2013 Ahaa, takk takk Aleksander93 Aleksander93 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629618 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aleksander93 Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Og så anbefaler jeg en app som heter MyFitnessPal, finnes på iphone og android, der du kan logge inn maten du spiser per dag så kan du enkelt se hvor mye kcal og protein/fett/karb du ligger på Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629620 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 13. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. januar 2013 Og så anbefaler jeg en app som heter MyFitnessPal, finnes på iphone og android, der du kan logge inn maten du spiser per dag så kan du enkelt se hvor mye kcal og protein/fett/karb du ligger på Det skal jeg undersøke men da må jeg jo veie maten og greier da? pes Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629633 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aleksander93 Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Det skal jeg undersøke men da må jeg jo veie maten og greier da? pes Må ikke nødvendigvis veie maten, så lenge du vet sånn ca. hvor mye det er Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629656 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 13. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. januar 2013 Må ikke nødvendigvis veie maten, så lenge du vet sånn ca. hvor mye det er Det er akkurat det. Jeg er veldig dårlig på å vite sånn ca hvor mye det veier bare ved å se på det Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629671 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aleksander93 Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Det er akkurat det. Jeg er veldig dårlig på å vite sånn ca hvor mye det veier bare ved å se på det Da ville jeg veid maten du bruker å spise pr dag i en liten periode, og når du er blitt vant til det så kan du bare skrive inn sånn ca. hva du spiser bare ved å se på det:) Og hvis du ikke går opp i vekt så er det bare å sakte men sikkert legge inn litt mer mat pr dag og se hvordan det går Lag en plan for hvor mye du vil gå opp pr uke og hva som er målvekta. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629684 Del på andre sider Flere delingsvalg…
JarleS Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Så mye tid som du bruker på fitnessbloggen så kan umulig det å skulle veie en filet i ny og ne være så mye pes. Det tar bokstavelig talt noen sekunder og de fleste varer kan du beregne ut fra pakningen de kommer i hvor mye de veier. Det er stort sett bare høykalorikilder som er viktige å få relativt nøyaktige uansett - om du drikker 2 eller 3 dl melk så har ikke det all verden å si på slutten av dagen (i motsetning til forskjellen på 50g og 100g nøtter). 1. Ikke bry deg om dette. Yt er et bra produkt, men overpriset så det holder og på ingen måte noen nødvendighet. Totalt inntak ila. en dag. 2. Du bør nok ligge i overskudd ja. 2500 er sannsynligvis ca vedlikehold for deg, gitt ditt aktivitetsnivå, så dette bør være minimum. Ingen fare å legge seg på 3000 om dagen en periode å se hva som skjer. FatUnicorn, Aleksander93 og Lloyd 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629687 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 13. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. januar 2013 Så mye tid som du bruker på fitnessbloggen så kan umulig det å skulle veie en filet i ny og ne være så mye pes. Det tar bokstavelig talt noen sekunder og de fleste varer kan du beregne ut fra pakningen de kommer i hvor mye de veier. Det er stort sett bare høykalorikilder som er viktige å få relativt nøyaktige uansett - om du drikker 2 eller 3 dl melk så har ikke det all verden å si på slutten av dagen (i motsetning til forskjellen på 50g og 100g nøtter). 1. Ikke bry deg om dette. Yt er et bra produkt, men overpriset så det holder og på ingen måte noen nødvendighet. Totalt inntak ila. en dag. 2. Du bør nok ligge i overskudd ja. 2500 er sannsynligvis ca vedlikehold for deg, gitt ditt aktivitetsnivå, så dette bør være minimum. Ingen fare å legge seg på 3000 om dagen en periode å se hva som skjer. Takk for svar Nei, det er ikke at det egentlig tar så mye tid, men jeg tenker at det er litt hysteri på en måte, om du skjønner? Men for å få litt oversikt er det kanskje ikke en dårlig ide å gjøre det en stund fremover nei, Proteiner regner jeg sånn ca på hver dag, og det er vel det eneste jeg regner på også. Skal legge meg litt mer over på overskuddet da, så får vi se hva som skjer Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629720 Del på andre sider Flere delingsvalg…
JarleS Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Hysteri er hva man gjør det til selv: om du ikke føler det er hysterisk, så er det ikke det. Hvis andre klager på vanene dine: haters gonna hate. Som sagt er det kun noen sekunder det tar, neppe verdens mest hysteriske handling. Dersom du har et anstrengt forhold til mat og kcal så kan det være lurt å se etter andre løsninger enn matvekta, da man kan henge seg unødvendig mye opp i tallene og utvikle usunne vaner. Selv synes jeg også det virket pes i starten, nå har det blitt en vane. Mesteparten av tiden estimerer jeg bare basert på pakningen og det funker fint. Drar vel kanskje frem kjøkkenvekta en gang eller to om dagen, sjeldent oftere. Aleksander93 og Mette M 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629725 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LeanMachine Skrevet 13. januar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. januar 2013 True, true. Må nok slutte å bry meg om hva andre sier, er nok fortsatt litt sensitiv der. Takk for gode tips, skal ta det med meg videre Aleksander93 og JarleS 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629737 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 13. januar 2013 Del Skrevet 13. januar 2013 Og naturlig nok, produsentene bak produkter som YT utnytter myten om hvor sinnsykt viktig det er å få i seg karbohydrater og proteiner maks 30min etter trening for alt de kan. Resultat: Tildels overprisede matvarer som smaker helt greit, men minst like godt som den maten du lager selv, trolig billigere, hjemme. Men hey. Farlig å overgå den tretti minutters grensa. Lloyd, Aleksander93 og Titanium 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16431-2-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-kosthold-help-anyone/#findComment-629983 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.