Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Digestibility of Cooked and Raw Egg Protein in Humans as Assessed by Stable Isotope Techniques

Det er klar evidens for at man bør varmebehandle eggene før man inntar de. Grunnen er evnen kroppen vil ha til å bearbeide næringsemnene videre i forhold til bio-tilgjengeligheten i ubehandlet / varmebehandlet.

I henhold til sykdommer så skal det ikke være noe problem med norske egg, men bedre føre var..

Om du BARE vil ha kalorier så kan du selvsagt innta rå egg.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/page/2/#findComment-476947
Del på andre sider

Hehehe... leser en forskning så må en ivertfall lese flere studier og ikke bare blindt hoppe på den første og beste påstanden. Gå for de som ser ut til å være konsensus hvis skjønner. :)

Jeg som misforstod deg da:) Jeg er enig i at en skal være forsiktig med å hoppe på konklusjonene uten å ha satt seg inn i selve forskningen og sett hva de egentlig tok for seg etc

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/page/2/#findComment-476949
Del på andre sider

Grunnen for at jeg lurer, er fordi jeg skal prøve å lage en sunn diett på ca 2500 kcal. Prøve å ligge litt i overskudd, så jeg kan øke litt i forskjellig øvelser fremover mot jul. Skal prøve 5x5 stronglifts/starting strength-programmet samtidig som jeg har hatt pause fra trening i nesten et helt år. Noe må skje!

Hjemmelaget burger/pizza> Rå egg

2500kcal virker lite btw..Er det jeg deffer på nesten.(175 høy ca 75kg)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/page/2/#findComment-477300
Del på andre sider

Hehehe... leser en forskning så må en ivertfall lese flere studier og ikke bare blindt hoppe på den første og beste påstanden. Gå for de som ser ut til å være konsensus hvis skjønner. :)

Konsensus = gjengs oppfatning i fagmiljøet.

Så det du egentlig sier her er at man bør gå for de studiene som ser ut til å støtte dagens råd. Vet ikke om jeg er helt enig i dette.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/page/2/#findComment-477326
Del på andre sider

Annonse

Støtter de andre som anbefaler kokte/stekte egg kontra råe.

Den eneste fordelen du vil ha er at det er tidsbesparende. Ellers smaker det høgg, proteintilgangen er lavere, og du får heller ikke i deg b-vitaminet biotin da det ikke blir tilgjengelig via proteinkomplekset (avidin) det er bundet til om du spiser egg rått. Nå skal det rimelig mye til å utvikle mangel på biotin altså, men tenkte bare å nevne det.

Ja det virker slik, ut ifra de svarene jeg har fått her. Det er nettopp derfor det er kjekt å spørre her på forumet. Derimot smaken har jeg ingen problemer med dersom det hadde vært eneste hinder.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/page/2/#findComment-477369
Del på andre sider

Det er vel bare hyggelig!

Det er tre ting du bør ha fokus på, den hellige treenighet for fremgang i trening; Trening, mat og hvile. Velg et treningsprogram som er tilpasset din treningsbakgrunn og dertilhørende treningstoleranse (er du bodybuilder på femtende året må musklene hvile lengre mellom hver gang, og de må også tynes hardere for å vokse). SL 5x5 eller Starting strength er glimrende programmer, som fungerer aller best på et kalorioverskudd og med godt med hvile slik at du er klar for å prestere maksimalt hver gang.

Ikke tenk så altfor mye på mat og detaljstyring her. Få i deg nok kalorier gjennom sunne og rene kilder først og fremst. Kjøtt og fisk er dine beste venner, og melkeprodukter, egg etc er fine kilder til proteiner og mineraler. Få deg også et omega3-tilskudd om ikke du spiser feit fisk ofte.

De ordene der skal jeg ta med meg! Veldig gode råd!

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/page/2/#findComment-477372
Del på andre sider

Konsensus = gjengs oppfatning i fagmiljøet.

Så det du egentlig sier her er at man bør gå for de studiene som ser ut til å støtte dagens råd. Vet ikke om jeg er helt enig i dette.

Det jeg tenker er at man bør lese rapporter kritisk, og gjerne flere og gjerne se på resultater fra flere "leire". Sammenligne og trekke sine konklusjoner derfra. Tror vi egentlig er nokså enige (y)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12307-r%C3%A5-egg/page/2/#findComment-477374
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...