Aldara Skrevet 17. september 2012 Skrevet 17. september 2012 Hehehe... leser en forskning så må en ivertfall lese flere studier og ikke bare blindt hoppe på den første og beste påstanden. Gå for de som ser ut til å være konsensus hvis skjønner. :-) Siter
BluebearWebcoaching Skrevet 17. september 2012 Skrevet 17. september 2012 Digestibility of Cooked and Raw Egg Protein in Humans as Assessed by Stable Isotope Techniques Det er klar evidens for at man bør varmebehandle eggene før man inntar de. Grunnen er evnen kroppen vil ha til å bearbeide næringsemnene videre i forhold til bio-tilgjengeligheten i ubehandlet / varmebehandlet. I henhold til sykdommer så skal det ikke være noe problem med norske egg, men bedre føre var.. Om du BARE vil ha kalorier så kan du selvsagt innta rå egg. Siter
BadWolf Skrevet 17. september 2012 Skrevet 17. september 2012 Hehehe... leser en forskning så må en ivertfall lese flere studier og ikke bare blindt hoppe på den første og beste påstanden. Gå for de som ser ut til å være konsensus hvis skjønner. Jeg som misforstod deg da:) Jeg er enig i at en skal være forsiktig med å hoppe på konklusjonene uten å ha satt seg inn i selve forskningen og sett hva de egentlig tok for seg etc Siter
123abc1 Skrevet 17. september 2012 Skrevet 17. september 2012 Grunnen for at jeg lurer, er fordi jeg skal prøve å lage en sunn diett på ca 2500 kcal. Prøve å ligge litt i overskudd, så jeg kan øke litt i forskjellig øvelser fremover mot jul. Skal prøve 5x5 stronglifts/starting strength-programmet samtidig som jeg har hatt pause fra trening i nesten et helt år. Noe må skje! Hjemmelaget burger/pizza> Rå egg 2500kcal virker lite btw..Er det jeg deffer på nesten.(175 høy ca 75kg) Siter
Vegard L Skrevet 17. september 2012 Skrevet 17. september 2012 Hehehe... leser en forskning så må en ivertfall lese flere studier og ikke bare blindt hoppe på den første og beste påstanden. Gå for de som ser ut til å være konsensus hvis skjønner. Konsensus = gjengs oppfatning i fagmiljøet. Så det du egentlig sier her er at man bør gå for de studiene som ser ut til å støtte dagens råd. Vet ikke om jeg er helt enig i dette. Siter
IvanDrago Skrevet 17. september 2012 Forfatter Skrevet 17. september 2012 Nyere forskning betyr ikke nødvendigvis bedre forskning. Det jeg egentlig mente var FLERE undersøkelser. Ikke nødvendigvis nyere. BadWolf 1 Siter
IvanDrago Skrevet 17. september 2012 Forfatter Skrevet 17. september 2012 Støtter de andre som anbefaler kokte/stekte egg kontra råe. Den eneste fordelen du vil ha er at det er tidsbesparende. Ellers smaker det høgg, proteintilgangen er lavere, og du får heller ikke i deg b-vitaminet biotin da det ikke blir tilgjengelig via proteinkomplekset (avidin) det er bundet til om du spiser egg rått. Nå skal det rimelig mye til å utvikle mangel på biotin altså, men tenkte bare å nevne det. Ja det virker slik, ut ifra de svarene jeg har fått her. Det er nettopp derfor det er kjekt å spørre her på forumet. Derimot smaken har jeg ingen problemer med dersom det hadde vært eneste hinder. Siter
IvanDrago Skrevet 17. september 2012 Forfatter Skrevet 17. september 2012 Det er vel bare hyggelig! Det er tre ting du bør ha fokus på, den hellige treenighet for fremgang i trening; Trening, mat og hvile. Velg et treningsprogram som er tilpasset din treningsbakgrunn og dertilhørende treningstoleranse (er du bodybuilder på femtende året må musklene hvile lengre mellom hver gang, og de må også tynes hardere for å vokse). SL 5x5 eller Starting strength er glimrende programmer, som fungerer aller best på et kalorioverskudd og med godt med hvile slik at du er klar for å prestere maksimalt hver gang. Ikke tenk så altfor mye på mat og detaljstyring her. Få i deg nok kalorier gjennom sunne og rene kilder først og fremst. Kjøtt og fisk er dine beste venner, og melkeprodukter, egg etc er fine kilder til proteiner og mineraler. Få deg også et omega3-tilskudd om ikke du spiser feit fisk ofte. De ordene der skal jeg ta med meg! Veldig gode råd! Siter
Aldara Skrevet 17. september 2012 Skrevet 17. september 2012 Konsensus = gjengs oppfatning i fagmiljøet. Så det du egentlig sier her er at man bør gå for de studiene som ser ut til å støtte dagens råd. Vet ikke om jeg er helt enig i dette. Det jeg tenker er at man bør lese rapporter kritisk, og gjerne flere og gjerne se på resultater fra flere "leire". Sammenligne og trekke sine konklusjoner derfra. Tror vi egentlig er nokså enige BluebearWebcoaching og Vegard L 2 Siter
Aslak Skrevet 17. september 2012 Skrevet 17. september 2012 Enklere å koke enn å spise rå. Når det er sagt, så kan du bruke plommen rå i smoothie og carbonara. Hvitten kan du bruke i baking, marengs, eller eggehvitteomelett. Siter
IvanDrago Skrevet 17. september 2012 Forfatter Skrevet 17. september 2012 Enklere å koke enn å spise rå. Når det er sagt, så kan du bruke plommen rå i smoothie og carbonara. Hvitten kan du bruke i baking, marengs, eller eggehvitteomelett. Takker for tips! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.