Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har tidligere spist havregryn kokt vann (salt, Natreen) i kokt i mikro toppet med Sukrin og kanel.

  • For å forsøke å få større metthetsfølelse av mindre mengd har jeg eksperimentert med å bland lettkokte havregryn, havrekli og hvetekli i forholde 1:1:1, tilsetter vann i forholde 1:4 mot tørrvare. (60g blanding og 240g vann)
  • Jeg bløter dette helst over natt i kjøleskapet og koker dette i microen noen minutter.
  • Jeg føler det gir best fylde i magen i lengst tid.

Noen som har syns punkt? :)

100g blanding gir:

Protein: 13,4g

Karb: 44,16g (stivelse)

Fett: 5,9g

Kostfiber: 21,9g

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10059-for-oss-som-liker-havregryn/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Føler blodsukkeret holder seg ganske stabilt og hopper ikke så for og så mye opp når jeg koker blandingen i forhold til rå konsum. Er Fiberhusk en annen fibertype enn havre og hvete fiber?

Evt fungerer det på en annen måte.

Om jeg ikke har forstått det feil er stivelse generelt (polysakkarid) beste/tregeste karbohydratene? :)

(jeg må ha litt karbs ca 100g +/- ellers blir jeg så treg i hode. Kroppen fungerer greit på nærmer 50g, men hode blir helt rart..:confused:

Ja jeg fyller på med proteiner og litt fett, men måtte gå tilbake til å spise rundt 100g karbs om dagen:unsure: )

btw: føler blandingen blir litt for kompakt* i magen når den ikke bløtes en tid, helst over natten og kokes på oven el i micro noen minutter.

* sikkert pga stor evne til å ta opp vann?

30g Bjørn lettkokte havregryn

10g Ruggryn

10g Kruskakli

10g Kokosmel

1ts Fiberhusk

Søtning

Det er basisen. Koker bare vann på vannkokeren og heller over og rører litt rundt. Da er det en eneste stor masse med vann. Deretter fikser jeg alt jeg trenger til jobb/skole/trening den dagen (10-15min) og når jeg kommer tilbake har den fått perfekt grøtkonsistens. Enkelte dager topper jeg bare med masse kanel, hvis jeg gjerne har noe annet proteinrikt i tillegg til havregrøten og hvis ikke har jeg oppi rundt 20g proteinpulver. Vanilje er favoritten.

As easy as pie havregrøt.

Hvorfor kokosmel? bra fett? el smak? both?

Ja, passe med fiber er bra.

Jeg føler det er viktig å få bløtnet og kokt fiberet ellers får jeg bare krøll med fordøyelsen. Sammen med stivelsen trekker fiber veldig mye vann, 4-5 ganger sin egen vekt i tørrform.

Annonse

Jeg blander i en halv boks cottage cheese i havregrøten hver dag (laget på 40 store havregryn, og vann). Tar den i helt til slutt, slik at den kun varmes og ikke kokes. For smakens skyld liker jeg også å tilsette 50-60 gram bringebær/skogsbær/blåbær.

Smaker knallgodt, og metter lenge!! Inneholder ikke like mye kostfiber som din variant, men det er nesten 25 g proteiner i den:D

Glemte å ta med det er litt linfrø:) i blandingen er ikke sikker på hvor stor del, men ikke så mye:unsure: .

Jeg var å kjøpte Finax Psyllium:thumbsup: (Sunkost) i dag, de er mye billigere en Fiberhusk, tenkte jeg skulle ha i 10% av det som en begynnelse.

Blandingen blir da:

Havre 30g, Havrekli 25g, Hvetekli 25g, Linfrø 10g og Finax Psyllium 10g per 100g blanding, jeg får se hvordan det blir på smak :) dog smak er under ordnet hos meg så lenge ikke smaker direkte sagflis* ;) det gir lav stigning av blodsukker og holder meg mett lengst mulig på minst mulig gram er hensikten oppnådd. Tror det blir viktig å bløtlegge og "koke" dette litt. :unsure: så fiberet ikke lager krøll i fordøyelsen.

Tilbehør/topping blir Sukrin og kanel :) MYE! (note to self, kjøpe og bestill Sukrin i morgen)

*for mye hvetekli smaker litt sagflis :thumbsdown:

Noen kommentarer pro evt con?

Jeg heller havrgryn, fiberhusk og linfrø i en bolle og heller over en proteinshake. Lar den står mens jeg steller meg ferdig! Vips så har man en fortreffelig frokost! :D

Jeg forsøkte proteinpulver GG Whey 80 sjoko med havregryn og det ble helt feil for meg:( . Jeg blandet med vann.

Det smakte ikke litt godt en gang.:thumbsdown:

Jeg forsøkte proteinpulver GG Whey 80 sjoko med havregryn og det ble helt feil for meg:( . Jeg blandet med vann.

Det smakte ikke litt godt en gang.:thumbsdown:

Hmm...jeg bruker Troponin sjokolade fra xlife elr. vanilje fra chocorite (iherb) Og noen ganger slenger jeg oppi noen frossene bringebær!! Jeg elsker denne frokosten, kan ikke være uten!

Hmm...jeg bruker Troponin sjokolade fra xlife elr. vanilje fra chocorite (iherb) Og noen ganger slenger jeg oppi noen frossene bringebær!! Jeg elsker denne frokosten, kan ikke være uten!

Forresten, nå blander jeg med både litt skummet melk og vann da :)

Annonse

Hmm...jeg bruker Troponin sjokolade fra xlife elr. vanilje fra chocorite (iherb) Og noen ganger slenger jeg oppi noen frossene bringebær!! Jeg elsker denne frokosten, kan ikke være uten!

Det hørest godt ut:) , men jeg forsøker til hverdags å holde det så enkelt som mulig;) . Jeg har både Kesam og div bær jeg kan benytte. Jeg bruker mager Kesam og bær hovedsaklig til snacks:)

Havre 25g, Havrekli 20g, Hvetekli 25g, Linfrø 10g og Finax Psyllium 20g..

Innhold per 100g blanding, ca 250 kcal :

Protein: 12,2g

Karb: 30,48g (99% stivelse)

Fett: 7,32g

Kostfiber: 36,11g :cool:

60g blanding

P: 7,32g

K: 18,30g

F: 4,4

Kostfiber: 21,66g

Rettelse: (Den andre ble for mye Finax Psyllium:thumbsdown: )

Havre 35g, Havrekli 20g, Hvetekli 30g, Linfrø 10g og psyllium husk 5g.(278 kcal)

60g blanding:) (166 kcal)

P: 8g

K: 21g (99% stivelse, Polysakkarid)

F: 4.7g

Fiber: 18,1g

Skriver min "oppskrift" her fordi jeg syns den er så goo! Kopi av Toro's frokostgrøt, bare at denne koster vel 30 kr pr kg, ikke 3000 kr pr kg ........

en halv pakke bjørns store havregryn

en halv pakke bjørns lettkokte havregryn

1 dl kruskakli

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

Blandes i en stor beholder

Så tar jeg 1.5 dl av blandingen, koker i ca 10 min med 2 dl skummet melk og 3 dl vann, litt salt (jada usunt), spises med tørket kokos (NAM), papaya, ananas og rosiner. Eller honning. Blir ca 380 kalorier pr porsjon.

30g Bjørn lettkokte havregryn

10g Ruggryn

10g Kruskakli

10g Kokosmel

1ts Fiberhusk

Søtning

Det er basisen. Koker bare vann på vannkokeren og heller over og rører litt rundt. Da er det en eneste stor masse med vann. Deretter fikser jeg alt jeg trenger til jobb/skole/trening den dagen (10-15min) og når jeg kommer tilbake har den fått perfekt grøtkonsistens. Enkelte dager topper jeg bare med masse kanel, hvis jeg gjerne har noe annet proteinrikt i tillegg til havregrøten og hvis ikke har jeg oppi rundt 20g proteinpulver. Vanilje er favoritten.

As easy as pie havregrøt.

hvorfor bruker dere fiberhusk i grøten? :p

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...