Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg lurer litt på om dere lager maten ferdig(griller kylling,grønnsaker ovs) dagen før eller om dere venter med å gjøre det dagen det skal spises?

Hvis dere gjør det dagen før, så lurer jeg på;

Smaker det fremdeles godt?

Lager dere grønnsaker og kjøtt i samme boks?

Fortsetter under...

Jeg pleier å gjøre det dagen i forveien, legger det i samme boks og det går helt fint, men passer på å la det avkjøle seg i romtemperatur før jeg setter det i kjøleskapet. Visse ting venter jeg med til dagen etterpå, hvis jeg lager tunfisksalat så tar jeg ikke tunfisken og maisen oppi resten dagen i forveien, det går jo så kjapt at jeg heller gjør det dagen etterpå, så ikke fuktigheten påvirker de friske grønnsakene. Smaken pleier alltid å være god nok for meg :)

Jeg lager alltid lunsjen klar kvelden før. Som regel løser det seg lett ved at jeg har laget litt ekstra til middag, som jeg da spiser som rester... I dag hadde vi laks, så til i morgen har jeg nå klar i kjøleskapet en boks med laks og kokt blomkål og en boks med salat. Noen ganger har jeg alt i samme boks, men jeg vet at jeg vil varme fisken og blomkålen i mikroen i morra, så da ble det egen boks til salaten. Alt går med litt planlegging:) Og ja, det smaker fremdeles godt - jeg får mange kommentarer fra misunnelige kolleger hver eneste dag:D

Når jeg steker opp fisk og kjøtt bruker jeg store pakker av gangen sånn at jeg bare kan ta en ferdig bit fra en stor boks i kjøleskapet. Jeg hater å vente på mat når jeg kommer sulten hjem så det blir alltid kaldt kjøtt/fiskekake. Grønnsaker skjærer jeg aldri opp flere timer før jeg skal spise de. Jeg spiser grønnsaker kun en gang om dagen, det siste måltidet når jeg har god tid til å skjære grønnsaker og lage en diger salatbolle.Kunne aldri giddet ta med meg grønnsaker i matpakke. Til det spiser jeg for mye til at jeg tør vise det frem:) og dessuten smaker de best friske. Kokte egg, ferdigstekt kjøtt og ost funker som matpakke. Med olje og tahini eller nøttesmør på.

Jeg pleier å gjøre det dagen i forveien, legger det i samme boks og det går helt fint, men passer på å la det avkjøle seg i romtemperatur før jeg setter det i kjøleskapet. Visse ting venter jeg med til dagen etterpå, hvis jeg lager tunfisksalat så tar jeg ikke tunfisken og maisen oppi resten dagen i forveien, det går jo så kjapt at jeg heller gjør det dagen etterpå, så ikke fuktigheten påvirker de friske grønnsakene. Smaken pleier alltid å være god nok for meg :)

Suupert! Takk for tips:)

Jeg lager alltid lunsjen klar kvelden før. Som regel løser det seg lett ved at jeg har laget litt ekstra til middag, som jeg da spiser som rester... I dag hadde vi laks, så til i morgen har jeg nå klar i kjøleskapet en boks med laks og kokt blomkål og en boks med salat. Noen ganger har jeg alt i samme boks, men jeg vet at jeg vil varme fisken og blomkålen i mikroen i morra, så da ble det egen boks til salaten. Alt går med litt planlegging:) Og ja, det smaker fremdeles godt - jeg får mange kommentarer fra misunnelige kolleger hver eneste dag:D

Godt å høre! Ja, jeg tenkte å ha det i flere bokser, men det var et godt tips p ha det som skal varmes i en boks, og det kalde i en annen:)

Annonse

Når jeg steker opp fisk og kjøtt bruker jeg store pakker av gangen sånn at jeg bare kan ta en ferdig bit fra en stor boks i kjøleskapet. Jeg hater å vente på mat når jeg kommer sulten hjem så det blir alltid kaldt kjøtt/fiskekake. Grønnsaker skjærer jeg aldri opp flere timer før jeg skal spise de. Jeg spiser grønnsaker kun en gang om dagen, det siste måltidet når jeg har god tid til å skjære grønnsaker og lage en diger salatbolle.Kunne aldri giddet ta med meg grønnsaker i matpakke. Til det spiser jeg for mye til at jeg tør vise det frem:) og dessuten smaker de best friske. Kokte egg, ferdigstekt kjøtt og ost funker som matpakke. Med olje og tahini eller nøttesmør på.

Hvilken ost bruker du? Og hvor mye? Egg, kjøtt og ost hørtesjo lekkert ut:-)

Proteinpannekaker, karbonadekjøttdeig, kylling og kalkun kan jeg legge i kjøleskapet dagen før. Proteinhavregryn kan jeg lage på 1 min. Riskokeren koker ris nærmest av seg selv.

Treningen tar 1-2 timer, men det er kostholdet som står for de resterende 13-14 timene av døgnet (dersom du sover i 8 timer). Planlegging og viljestyrke er det viktigste når du skal endre noe, uansett hva :)

Proteinpannekaker, karbonadekjøttdeig, kylling og kalkun kan jeg legge i kjøleskapet dagen før. Proteinhavregryn kan jeg lage på 1 min. Riskokeren koker ris nærmest av seg selv.

Treningen tar 1-2 timer, men det er kostholdet som står for de resterende 13-14 timene av døgnet (dersom du sover i 8 timer). Planlegging og viljestyrke er det viktigste når du skal endre noe, uansett hva :)

Ja, det er kostholdet som jeg har problemer med. Så jeg tenkte å planlegge det hele heller! Nå har jeg to kyllingfileter og to fiskefileter i ovnen:-)

Har merket at jeg spiser mye sunnere og bedre når jeg forbreder maten dagen før.(Ikke middagen da for den lager jeg som oftes før den skal spises)

Om man steker opp kylling og legger det opp i forskjellige bokser, en til frokost, en til lunsj og en til kvelds går man ikke å små spiser.

Om jeg ikke gjør det blir det litt små spising for jeg enten ikke orker å lage mat på morgen/dag eller når jeg venter på at den blir ferdig.

Eggerøre, laks, salat osv er ting man kan lage dagen før også å bare varme opp når man skal spise det.:)

Har merket at jeg spiser mye sunnere og bedre når jeg forbreder maten dagen før.(Ikke middagen da for den lager jeg som oftes før den skal spises)

Om man steker opp kylling og legger det opp i forskjellige bokser, en til frokost, en til lunsj og en til kvelds går man ikke å små spiser.

Om jeg ikke gjør det blir det litt små spising for jeg enten ikke orker å lage mat på morgen/dag eller når jeg venter på at den blir ferdig.

Eggerøre, laks, salat osv er ting man kan lage dagen før også å bare varme opp når man skal spise det.:)

Ja, nå sitter jeg å spiser lunsj med mine ferdiglagede måltider og det er jo fantastisk! Jeg spiser SÅ mye merk kontrollert! Blir ikke påvirket av blodsukkeret! Utrolig! Dette er et lite mirakel for meg!!

Jeg lager gjerne ekstra kjøtt, fisk, kylling til middag, sånn så jeg har til kvelds og lunsj dagen etter. Lunsj ordnes alltid dagen før unntagen da jeg lager tunfisksalat. Men da lager jeg gjerne salaten kvelden før, og bare hiver tunfisken oppi på morningen.

Ellers er det veldig lett å ha med havregrøt, bare tar havregryn i en plastikkboks, og heller kokende vann i, og lukker boksen i noen minutter, så ferdig havregrøt.

Annonse

Jeg lager gjerne ekstra kjøtt, fisk, kylling til middag, sånn så jeg har til kvelds og lunsj dagen etter. Lunsj ordnes alltid dagen før unntagen da jeg lager tunfisksalat. Men da lager jeg gjerne salaten kvelden før, og bare hiver tunfisken oppi på morningen.

Ellers er det veldig lett å ha med havregrøt, bare tar havregryn i en plastikkboks, og heller kokende vann i, og lukker boksen i noen minutter, så ferdig havregrøt.

Tusen takk for tips! Tar dette med meg videre:-)

Jeg lager frokoster og lunsjer for hele uka på søndager :p Kjøtt/fisk legges i samme boks som grønnsakene med mindre jeg skal ha salat, da lager jeg bare klar kyllingen og hiver oppi salat den dagen jeg skal ha det. Fryser ned stort sett alt da, og tar opp matpakkene dagen før så de får tine i kjøleskap. Synes maten holder seg godt selv om jeg lager den på forhånd. Jeg planlegger alltid middagen også på søndag, men lager den fersk hver dag, slik at jeg alltid har noen nylagde måltider hver dag :)

Jeg lager frokoster og lunsjer for hele uka på søndager :p Kjøtt/fisk legges i samme boks som grønnsakene med mindre jeg skal ha salat, da lager jeg bare klar kyllingen og hiver oppi salat den dagen jeg skal ha det. Fryser ned stort sett alt da, og tar opp matpakkene dagen før så de får tine i kjøleskap. Synes maten holder seg godt selv om jeg lager den på forhånd. Jeg planlegger alltid middagen også på søndag, men lager den fersk hver dag, slik at jeg alltid har noen nylagde måltider hver dag :)

Oj, takker for tips!!:)

Gjest noen123

kjøtt og ris/poteter lages fint dagen/kvelden før, kjøles ned til romtemperatur og puttes i kjøleskap, har også pleid å putte kokte grønnsaker oppi samme matboks. salaten er nok best lagret for seg selv, så den ikke blir så bløt/vassen. selv synes jeg det meste av mat smaker like godt kald som oppvarmet i mikroen dagen derpå.

merker jeg blir litt ekstra glad i det å jobbe i offshore industrien, har ikke spist mat fra matboks på sikkert et års tid, god tid til matlaging når man er hjemme på fri, varm mat hele dagen på jobb :D

kjøtt og ris/poteter lages fint dagen/kvelden før, kjøles ned til romtemperatur og puttes i kjøleskap, har også pleid å putte kokte grønnsaker oppi samme matboks. salaten er nok best lagret for seg selv, så den ikke blir så bløt/vassen. selv synes jeg det meste av mat smaker like godt kald som oppvarmet i mikroen dagen derpå.

merker jeg blir litt ekstra glad i det å jobbe i offshore industrien, har ikke spist mat fra matboks på sikkert et års tid, god tid til matlaging når man er hjemme på fri, varm mat hele dagen på jobb :D

Takk, skal teste ut kald mat også! ;)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...