Gå til innhold

Kalorier i sushi?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • 8 måneder senere...
  • 9 måneder senere...

Annonse

Nå er jo ikke butikksushi akkurat en kulinarisk opplevelse, men er det noen som vet hvilken type sushi de har i dagligvarebutikkene? Har tittet på pakningene både på Rema og Kiwi. Stod ingenting om tempura, maki, eller annen info. Heller ikke om næringsinnhold... Noen med inside info?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo stort sett en blanding av litt forskjellig. Litt nigiri, litt tempura maki, litt vanlig maki, og med ulike fisketyper og grønnsaker. Næringsinnholdet pleier som oftest å stå bak på de jeg har sett, så mulig du har kommet over en annen type.

Om det er tempura så er det fritert, så det er de som inneholder mest kalorier. Du merker om det er tempura(fritert)

Stod nettovekt, men ikke næringsverdier. Syns det var veldig rart.

Er mest glad i maki eller "ren" sushi selv, så er litt surt at de ikke merker pakningene bedre. Anyways, er sushi i butikk noe å trakte etter, eller skal en spandere på seg skikkelig saker, eventuellt lage selv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stod nettovekt, men ikke næringsverdier. Syns det var veldig rart.

Er mest glad i maki eller "ren" sushi selv, så er litt surt at de ikke merker pakningene bedre. Anyways, er sushi i butikk noe å trakte etter, eller skal en spandere på seg skikkelig saker, eventuellt lage selv?

Har dårlig erfaring med butikksushi. Ble skikkelig dårlig i magen da jeg kjøpte det en gang i tiden. Er jo en sushisjappe på hvert hjørne så foretrekker fersk fra dem jeg da.

Å lage selv er jo også en ide, men har aldri gjort det selv :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Butikksushi er virkelig triste greier.

Det er absolutt ikke stress å kjøpe Salmalaks og et Blue Dragoon sushi-sett (eventuelt kjøpe wasabi, ingefær, riseddik, sushi-ris, soyasaus for seg selv. Nori, bambusmatte, og grønnsaker/frukt som avocado, agurk og mango hvis du skal ha maki).

Det eneste som egentlig tar litt tid er å la risen stå i vann før du koker den, og å la den få avkjøle seg på et brett etterpå - men igjen, er bare til å gjøre noe annet mens du venter :)

Selve rullingen av maki, eller trykking av nigiri, går rimelig fort. Spesielt om du lager sammen med noen.

Fersk tunfisk og kveite er selvfølgelig også veldig godt å bruke til sushi om du får tak i delikatessen i nærheten :)

Prøv! Ofte blir det like godt som du får servert på restaurant!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har selv forsøkt å lage sushi hjemme, men klarer ikke å naile risen. Har vært triste forsøk.

Kjøpte derimot fullt sushikit til pappa til jul (de bor på landet) og de har fått fullstendig sushidilla! Lager det ofte når de har gjester.

Det er sikkert ikke så vanskelig med litt trening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vil sikkert gå kaldt nedover ryggen til puristene blant dere nå, men på studentbudsjett funker det veldig bra med grøtris (+eddik) til sushi. Risen som er merket som sushiris er langt dyrere, og grøtrisen er ofte lettere å "bake" for de som ikke har mye trening som sushikokk.

Og bare for å holde meg litt on topic så står det vell også næringsinnhold på grøtrispakkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vil sikkert gå kaldt nedover ryggen til puristene blant dere nå, men på studentbudsjett funker det veldig bra med grøtris (+eddik) til sushi. Risen som er merket som sushiris er langt dyrere, og grøtrisen er ofte lettere å "bake" for de som ikke har mye trening som sushikokk.

Og bare for å holde meg litt on topic så står det vell også næringsinnhold på grøtrispakkene.

Er kjent med at grøtris kan fungere, men har aldri prøvd selv.

Om en synes sushiris er dyrt i vanlige butikker kan det ofte lønne seg å oppsøke innvandrerbutikker og heller handle der. Da får en også superbillige nori-ark :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Butikksushi er virkelig triste greier.

Det er absolutt ikke stress å kjøpe Salmalaks og et Blue Dragoon sushi-sett (eventuelt kjøpe wasabi, ingefær, riseddik, sushi-ris, soyasaus for seg selv. Nori, bambusmatte, og grønnsaker/frukt som avocado, agurk og mango hvis du skal ha maki).

Det eneste som egentlig tar litt tid er å la risen stå i vann før du koker den, og å la den få avkjøle seg på et brett etterpå - men igjen, er bare til å gjøre noe annet mens du venter :)

Selve rullingen av maki, eller trykking av nigiri, går rimelig fort. Spesielt om du lager sammen med noen.

Fersk tunfisk og kveite er selvfølgelig også veldig godt å bruke til sushi om du får tak i delikatessen i nærheten :)

Prøv! Ofte blir det like godt som du får servert på restaurant!

Ser ut til at jeg må gjøre et forsøk da!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...