Gå til innhold

Overgang til mindre karbs, og mer proteinrik mat.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvis man kjøper biffstrimler, kylling e.l. hvordan skal man spise dette hvis man ikke skal inkludere pasta til kyllingen, eller ris til kjøttet? Eller ris tel fisken for den saks skyld? Jeg sitter her med masse kjøtt, men har ærlig talt ingen ide hva jeg burde kombinere det med.

Salat + kylling = greit ser den

Laksen uten ris?

Torsken uten ris?

Biffen uten ris?

Tunfisken uten pasta?

Hva gjør man? :confused:

Fortsetter under...

Skrevet

Spis masse grønnsaker.

Er ikke noe problem å spise litt ris og pasta, men om du øker mengden grønnsaker, så blir det automatisk mindre plass til pastaen på tallerkenen

Skrevet
Biff med grønnsaker :( fuck detta blir kjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiipt

Grønnsaker trenger absolutt ikke å være kjipt, er masse spennende, og som sagt, du trenger da ikke å helt kutte ut ris og pasta.

Kjører du på med fullkorns -pasta og -ris så er også det med på å hjelpe :)

Skrevet

Det finnes jo mange spennende grønnsaker, for eksempel forkjellige wok-blandinger, også kan du jo f.eks. lage blomkålmos ol. Men som nevnt ovenfor, går det jo kanskje an å velge grovere typer og/eller midre porsjoner med pasta/ris.

Skrevet

Hvis innstillingen din er at mat uten pasta, ris og potet er kjiiiiiiiipt, så bør du kanskje tenke deg om noen runder til før du setter igang med det.

Om du likevel ønsker å prøve, så er det bare å lesse på med grønnsaker i alle former. Oste- og fløtegratinerte grønnsaker er f.eks. kjempegodt, og en god saus eller rett og slett litt smeltet smør over grønnsakene gjør ekstremt mye for smaken!

Annonse

Skrevet

Ja det er kjipt. Men er strengt tatt ikke noe problem. For det første har jeg relativt hard disiplin. For det andre er det tredje dagen på det her nå, og det er relativt greit faktisk.

Men saus er uaktuelt. Spiser ikke saus i det hele tatt. Aldri gjort. Bruker ikke smør heller. Og ikke en stor fan av smelta ost over alt mulig.

Skrevet

Grønnsaker <3

Jeg bruker hakkede tomater til ganske så mye også, har litt dilla :)

Ellers finnes det jo sånne mirakelnudler eller hva det nå heter, som skal være kcal frie, da vil du jo få feelingen av at du har noe til maten :p

Skrevet
Ja det er kjipt. Men er strengt tatt ikke noe problem. For det første har jeg relativt hard disiplin. For det andre er det tredje dagen på det her nå, og det er relativt greit faktisk.

Men saus er uaktuelt. Spiser ikke saus i det hele tatt. Aldri gjort. Bruker ikke smør heller. Og ikke en stor fan av smelta ost over alt mulig.

Hvorfor ikke?

Annonse

Skrevet

Ingen ting med å være redd for fett, Jeg har aldri brukt sauser for jeg liker maten best uten saus. Smør bruker generelt ikke for jeg ser aldri en grunn til å bruke det. Smaker ikke spesielt digg heller.

Skrevet

Ok, men da får du basere matinntaket på kjøtt, fisk, egg, nøtter, meieriprodukter, frukt, grønnsaker og bær da. Mye du kan spise og mange variasjonsmuligheter. Du kan også spise både brød, poteter, ris og pasta, men om du vil at det skal være "lavkarbo" må du begrense mengdene.

Skrevet

Å basere seg på å spise mat man ikke liker, er som Vegard er inne på, egnet til å " kure seg ned ".

Det varer aldri i verden. Husk at saus kan være så mangt, fra dressinger på tube til tsatsiki med hvitløk, aioli til fisk, og en masse andre varianter.

Å generelt si at "saus er kjipt " blir som å si "biler er stygge ". Det er forskjell på en rusten 1982 Ford Sierra og en 2012 modell RangeRover Evoque...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...