Velvet Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Hadde tenkt å lage vaniljepudding på vaniljeprotein, men kom på at den inneholder gelatin, og gelatin er laget av bl.a svin. Finnes det noe alternativ til gelatin som ikke er utvinnet på svin? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sungrazer Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Hva er galt med svin, om man da ikke tror det er et urent dyr... Jane og Camillam 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 29. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 29. januar 2012 Hva er galt med svin, om man da ikke tror det er et urent dyr... Du er nok inne på poenget her Var sammen med en muslim og det å ikke spise svin henger nok litt igjen. Samt at det ER faktisk ett urent dyr i den forstand at det kan inneholde triktiner. Kjøttet er også lett bedervelig og det finnes forskning som støtter opp om at svin er ett homotoksin. Men for all del, jeg spiser noe svin. Bare ikke normalt sett Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sungrazer Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Vel, jeg tror du skal være hardt presset for å finne noe gelatin som ikke er kokt på svin, hest, ku, etc. med mindre du får tak i fiskegelatin en plass. Forøvrig så blir det tatt prøver av hver eneste gris Norge for trikiner ved slakt, og det er vel stort sett bare bjørner, villsvin og rev som har trikiner i Norge. Trikiner er ikke et problem om kjøttet er tilstrekkelig stekt eller kokt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 29. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 29. januar 2012 Vel, jeg tror du skal være hardt presset for å finne noe gelatin som ikke er kokt på svin, hest, ku, etc. med mindre du får tak i fiskegelatin en plass. Forøvrig så blir det tatt prøver av hver eneste gris Norge for trikiner ved slakt, og det er vel stort sett bare bjørner, villsvin og rev som har trikiner i Norge. Trikiner er ikke et problem om kjøttet er tilstrekkelig stekt eller kokt. Neida, fant gelatin tilpasset halal og kosher Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marte H Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Oi, det visste jeg ikke ÆSJ! No more gelatin i alle fall. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cato Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 viss du absolutt skal ha tak i noe, så bør du se etter Adrian Ferra sin teksturas serie. der er det forskjellige alger som vil gi noe av de samme bruksområdene til gelatin... en spesiell alge lar deg fortykne væsker (som gelatin) bare dette skjer ved temperatur under 80 grader, så dermed får du mulighet til å få servert varme gelér har utdanning som kokk og jobbet en del med molekylær gastronomi så kan bekrefte at det funker Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tomt Skrevet 29. januar 2012 Del Skrevet 29. januar 2012 Agar agar er "gelatin", som passer for vegetarianere Dette er laget fra rødalger. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bekkelure Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Agar agar er "gelatin", som passer for vegetarianere Dette er laget fra rødalger. Skulle akkurat til å foreslå det, agar, eller alginat som utvinnes av alger. Det får man sikkert tak i på helsekosten kanskje? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jørgen Andreassen Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Tror flere innvandrerbutikker selger agar Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
firsetttt Skrevet 25. juli 2022 Del Skrevet 25. juli 2022 Agar pulver - https://www.iherb.com/pr/now-foods-real-food-agar-powder-2-oz-57-g/374 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.