Jump to content

cato

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

  1. cato

    Lol, Crossfit

    ehm, hvor er trollingen? begynner å bli svært lav toleranse for egne meninger på fitnessbloggen viss dette er trolling. er klart at denne saken har 2 forskjellige sider med svært liten respekt for hverandre...tenk apple vs pc...det brukes bare artikler og filmer som skal være under oppsyn av "profesjonelle" og "elite" crossfittere no? når usaklige argumenter slenges rundt, så svares det selvsagt med usaklige svar. skjerp dere, og slutt å overbeskytt medlemmer.
  2. ved å ta en kvinnelig nybegynner er ikke vekten som det skal trenes med den største belastningen på korsryggen, men heller tiden hun bruker på repetisjonene. og ved sittende stilling så går ikke samme kraft gjennom, men stille mye større krav ryggstrekkerne, som igjen er mest sannsynlig det du refererer til som belastning på korsrygg..så lenge disse er sterke nok, så er det ikke belastning på korsryggen som er for stor ved hennes tilfelle. bygg ryggstrekkere ved markløft du
  3. "stående roing etter markløft kan bli litt tungt for korsryggen i et fullkroppsprogram" men sittende roing er bedre? der du sitter med 90 graders vinkel i hoften og har kabelen vinkelrett fra armer inn til apparatet, og ved god teknikk sitte fastlåst slik i ryggen (vi skal vell trene trapz, lats og ikke gluts, no?) ved foroverbøyd trener folk flest med maks 45 grader vinkel i hoften...minner mer om shrugs enn roing veldig ofte. Legg på et suppinert grep også og gli langs lårene...dette skal være mer belastende for korsrygg hvordan?
  4. skikkelige, dype, tunge knebøy....fordi vet hva som er i vente på vei ned, gjør vondt når du kommer ned, og smerten sakte men sikkert øker konsekvent etterhvert som du løfter deg opp....når du kommer midtveis opp og kjenner at alle nervene i kroppen skriker av smerte og du begynner å høre de høyere makter bak deg, men uansett hvor mye som det presses så stiger du opp i noen få centimetre sekundet....når du endelig har klart å komme deg opp kjenner du at blodet kommer tilbake til alle deler av kroppen og den fortrengte smerten nå kommer strømmenes tilbake, deilig! så begynner du helt på ny fordi du skal jo tross alt klare 10 reps av din nåværende 5 rm max!
  5. Etter å ha lest veldig mye forskjellig på forskjellige forumer tenkte jeg at jeg skulle prøve å avklare litt om hva kreatin er og hva det gjør, håper dette hjelper noen ! først om energibruken til kroppen. ATP er energien til kroppen, det er den cellene nyttiggjør seg av. Når et ATP sin energi blir brukt så blir den om til et ADP og vil ikke gi nevnverdig energi, men kan konverteres tilbake til ATP igjen gjennom en rekke forskjellige prosesser. Her så er det jo kreatin sin måte å gjøre dette på som er interessant. Når du har en øvelse som varer lenger enn noen få sekunder så vil cellenes lager av ATP gå tom, og her spiller kreatin, eller kreatinfosfat inn. Det som skjer da er at kreatinfosfat binder seg til de tomme ADP molekylene og gjør de om til ATP molekyler igjen som kan brukes til energi. Dette er den raskeste prosessen du kan få ATP molekyler på, og den fungerer også anaerobt, eller uten luft tilstede. Vi har bare en viss kapasitet til å lagre kreatinfosfat så derfor vil denne prosessen bare være mulig for kroppen en viss tidsperiode, derfor er den også muligens blitt spesielt ettertraktet av styrketrening og ikke andre mer utholdenes sportsgrener. Kreatinfosfat finnes naturlig i kroppen, og du får det i deg når du spiser blant annet kjøtt. Tar du kreatin som tilskudd så kan det være du øker kreatinfosfat-lagrene i kroppen din, men det er bevist at ca 10% av befolkningen ikke har effekt av kreatin tilskudd ettersom de ikke tar det opp. Måten du finner ut om du ikke har eller har effekt, så tar du kreatin, og følger anvisningen på pakken. Har du ikke gått opp i vekt (0,5-2kg) iløpet av uken er det stor sannsynlighet for at du ikke kan ta opp mer kreatin. Grunnen til dette er at kreatin binder litt vann til seg, det kommer man ikke unna. MEN! det er også forskjell på kreatin, fordi det er et stoff i kreatin tilskudd som heter kreatinin, som binder mest vann, og det er pga dette stoffet vi fikk kre alkalyn og andre kreatintyper. De mente at når kreatinet kom i kontankt med magesyren omformet mye kreatin seg til kreatinin, som da binder vann og ikke har samme gunstige effekt som kreatinfosfat har. dog det er bevist at dette skjer så viste det seg at ved ren kreatinfosfat (99,7-9%) så var det omtrent 0,1% av det som ble til kreatinin. Så altså, kre alkalyn sin eneste fordel er egentlig bare tull! kjøper du veldig rent kreatin så vil du få mange fordeler, som blant annet: *mer energi tilgjengelig i musklene på kortere tid *større væskemengde i kroppen som vil føre til at musklene dine vil bli minimalt større (forskjellige typer kreatin har forskjellig grad av "oppblåshet". Jo renere kreatinet er jo mindre vann vil bli bundet til deg.) *kreatin skal øke mengden satelitt-celler i musklene. Det er celler som ligger i musklene dine og er parat til å reparere ødelagte muskelfibre når du trener. ergo får du mindre restitusjonstid pga satelittceller og kan trene hardere pga mer tilgjengelig energi. når det kommer til sykluser som kan kjøres kreatin på, så er de blitt basert på eldre forskning som tydelig fastlo at de ikke visste langtidseffekten av kreatin. I nyere tid har kreatin blitt ansett som mer og mer viktig for trening. Da har også disse syklusene blitt avlivet. (de ble begrunnet med at viss du gikk på kreatin for lenge så ville nyrene til slutt slutte å produsere eget kreatin og du ville bli avhengig ) Men tenker du litt over at kreatin finnes naturlig i kjøtt så burde jo alle som spiser mye kjøtt miste evnen til å produsere kreatin, noe de ikke gjør Jeg tar selv kreatin monohydrat for øyeblikket, og merker at jeg har gått opp en kilo eller noe (da virker det jo! ) men selv om jeg har mer vann i musklene så er jeg fremdeles "rippa". bildene av meg er fra når jeg tar kreatin. alt i alt vil jeg anbefale alle som ikke spiser store mengder rødt kjøtt å ta kreatin om de skulle vurdere det. Jeg spiser så og si aldri rødt kjøtt, bare kylling og fisk så jeg tar kreatin delvis pga det. alt i alt så anbefales det kilder: Forelesninger innen fysiologi fra NIH.
  6. i do it because i can, i can because i want to, i want to because you told me i couln't do it.

  7. får trent beina uansett om du velger strak eller vanlig markløft. Hamstrings sammen med gluteus maximus som hovedsaklig jobber dynamisk, mens ryggmuskulaturen bare jobber isometrisk/statisk (ved rett teknikk vertfall) den reelle forskjellen mellom de er at ved strak mark blir momentet på ryggenmuskulaturen og gluteus mye større enn ved vanlig markløft. Det vil ved rette vekter føre til at styrken i ryggen (erector spinae) vil øke raskere enn ved vanlig markløft, og dermed være en veldig bra øvelse for å kurere og kvitte seg med ryggplager. Brukes det derimot for mye vekter, feil teknikk etc så vil jo det større momentet ha stor mulighet å forverre eller skape ryggproblemer. Da kommer vanlig mark inn, her er det mindre moment på korsrygg, men momentet blir overført til blant annet knær mer. trent både strak og vanlig mark og har til slutt endt opp med vanlig mark, hovedsaklig fordi da kan jeg trene tyngre og oftere ettersom ryggen ikke blir kjørt til helvette hver trening
  8. en bodybuilder som kjører 25 sett og som deretter hviler brystmuskelen i 6 dager burde ikke få kalle seg for en Bodybuilder. om du ser på samltige Profesjonelle bodybuildere så ser du den røde streken med at hver muskel skal trenes minst 2 ganger uken, altså ca hver 3 dag. flere studiet underbygger dette ettersom proteinsyntesen slutter etter en 36-48 (variere +- noen timer etter form, miljø, gener bl.a)timer etter startet styrkeøkt og da begynner en prosess som bryter ned muskelen igjen. Det som er viktig å huske da, er at om du trener muskelen din så hardt at du trenger lenger tid enn det å lege seg igjen, så vil du nok muskelen klare det, men dette fører til en destruktiv kurve på muskelutviklingen. Det vil være nedbrytning på høyt nivå, og motkjempe hypertrofi. som han sier så bør det gå ca 2 dager før den igjen kan trenes, men den enkleste måten å vurdere det på er om du får noen økning i prestasjon. viss du på mandag akkurat klarer 8 reps med 10kg, mens på onsdag akkurat klarer 10 reps med 10kg, så får muskelen nok hvile og du kan eventuelt prøve å trene oftere om du ønsker. det er bare når du har ingen økning, eller nedgang i styrke og/eller volum at du må øke hviletiden. jeg selv trener hver dag, midje og opp annenhver dag og midje-ned annenhver dag
  9. markløft med strake bein bulgarsk split squat knebøy, dype skikkelige ass to the grass knebøy good mornings alle de som bein/rumpe trening i splitt programm 2 ganger uka 3-5 sett 8-12 reps velg belastning iforhold til at du skal klare nok reps med den, men så tungt som f. eks 8 reps tillater trener du full kropp, så prøver du deg frem...klarer du alle øvelsene så gjør det, men 2 øvelser fullført 100% er bedre enn 4 øvelser fullført 50-60-70-80%....så lenge du klarer å ta reppsene og setta så er det ingenting som nekter deg å ta alle disse øvelsene etter hverandre. repeat, repeat, repeat, admire results, done.
  10. cato

    Crossfit alene

    jeg har trent crossfit alene en periode på 1,5 måned før jeg skulle inn på et militært opptak i sommer. endte opp med 300 spartan challange og tro du faen meg, jeg HATER det trente det aenhver dag og hver trening var et helvette...måtte ha musikk for ikke å kollapse. mot de siste treningene så presset jeg meg selv såpass hardt at 3 av de 4 siste rundene mine endte på toalettet med spying til slutt endte jeg på rekorden 16:07 min fra start til slutt....så, anbefaler jeg det? absolutt, om du takler det... men først og fremst er det om du virkelig trenger crossfit? er ganske kritisk til selve prinsippet i ettertid og mener at veldig få faktisk trenger å trene det. mener du selv at du trenger å trene crossfit, og isåfall hvorfor?
  11. om du vil ha skinn på så funker det ekstremt bra når du steker det i panne om du gjør det rett. i Ovn er den eneste muligheten jeg kan tenke meg der det skal være positivt, er å saltsprenge fisken... viss du skal ha skinn på så må du være sikker på at alle skjellene i skinnet er fjernet. om de ikke er det så er en lett måte å bare dra kniven over skinnet til du ser at du har fått fjernet alle skjellene....det er regelrett nasty å få slike med på middagen din om du skal steke i panne, så tar du høy varme, og skinnsiden ned i opptil 3-4 min. du får nesten bare sjekke vert 30sek, det skal være gyldenbrunt og sprøtt skinn, da kan du snu fisken og steke den i 1 min på andre siden, så skal fisken egentlig være ferdig.. når det kommer til saltsprenging, så funker det best om du gjør det med en hel fisk bare send meld på innboks om noen lurer på noen greie oppskrifter
  12. when you stop the pursuit of perfection you might as well lie down and die

  13. de denaturere selvfølgelig før det etter 62 grader så vil denatureringen starte, eventuelt ved lavere temperatur om du har marinert fisken i noe med lav pH, men du vil ikke få fisken til å "skille ut" denaturert protein ved slike lavere temperaturer så fisken vil se mer innbydende ut denatureringen i seg selv er ikke noe farlig når det gjelder protein, men særlig delikat er det ikke så hvorfor gjøre det da?
  14. lærte en del om matlaging da jeg utdannet meg og jobbet som kokk et par år her er et par enkle punkter om fisk vertfall, håper det hjelper deg litt ! *alt over 180 grader for fisk er faktisk for mye da denatureres ofte proteinet på fisken(det hvite belegget/flekken oppå fiskekjøttet) pga for høy temp. viss du prøver deg på mye lavere temperatur som f. eks 150 grader over lengre tid så vil du få en mye saftigere fisk. jo lavere temp over jo lengre tid= saftigere sluttresultat *tiden det tar på fisk kan jeg faktisk ikke hjelpe deg særlig med ettersom det er så mange variabler.. fiskens størrelse, type fisk, temp på fisk når du setter den i ovnen, temp i ovnen, hvilke type ovn, hvillke innstillinger osv det er mye her, men et veldig enkelt tips på ferdig fisk er at viss du presser lett på fisken sitt tykkeste punkt og kjøttet "sklir" fra hverandre, da har du et stykk ferdig fisk. du lærer deg nokså raskt ca tiden du bruker. *om du må venne deg til fiskesmaken så anbefaler jeg deg å steke fisken 1-2 min hver side på sterk varme, så sette den i ovnen i ildfast form på 100 grader til den blir ferdig. du får en fin stekeskorpe som gir deg mindre fiskesmak og du får bra resultat uansett *den vanligste feilen som gjøres er å krydre for lite...så helt enkelt, dynk den fiskebiten i krydder (salt og pepper) når du til slutt finner ut at; shit det var for mye krydder. Da har du funnet ut rett mengde og har din personlige fasit! var ofte at jeg tenkte "shit, der ødela jeg den retten" etter at jeg ble for generøs på krydderbørsa, men endte jo opp med at det smakte fantastisk *fett binder smak, så jo feitere en fisk er jo lettere tar den opp andre smaker du tilfører. så derfor er det bedre å bruke smør istedefor margarin når en steker fisk...optimale stekeblandingen er 50%smør 50% olje....raps funker fint det, men ikje bruk olivenolje håper det hjelper deg litt
  15. viss du absolutt skal ha tak i noe, så bør du se etter Adrian Ferra sin teksturas serie. der er det forskjellige alger som vil gi noe av de samme bruksområdene til gelatin... en spesiell alge lar deg fortykne væsker (som gelatin) bare dette skjer ved temperatur under 80 grader, så dermed får du mulighet til å få servert varme gelér har utdanning som kokk og jobbet en del med molekylær gastronomi så kan bekrefte at det funker
×
×
  • Create New...