Velvet Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Hadde tenkt å lage vaniljepudding på vaniljeprotein, men kom på at den inneholder gelatin, og gelatin er laget av bl.a svin. Finnes det noe alternativ til gelatin som ikke er utvinnet på svin? Siter
Sungrazer Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Hva er galt med svin, om man da ikke tror det er et urent dyr... Jane og Camillam 2 Siter
Velvet Skrevet 29. januar 2012 Forfatter Skrevet 29. januar 2012 Hva er galt med svin, om man da ikke tror det er et urent dyr... Du er nok inne på poenget her Var sammen med en muslim og det å ikke spise svin henger nok litt igjen. Samt at det ER faktisk ett urent dyr i den forstand at det kan inneholde triktiner. Kjøttet er også lett bedervelig og det finnes forskning som støtter opp om at svin er ett homotoksin. Men for all del, jeg spiser noe svin. Bare ikke normalt sett Siter
Sungrazer Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Vel, jeg tror du skal være hardt presset for å finne noe gelatin som ikke er kokt på svin, hest, ku, etc. med mindre du får tak i fiskegelatin en plass. Forøvrig så blir det tatt prøver av hver eneste gris Norge for trikiner ved slakt, og det er vel stort sett bare bjørner, villsvin og rev som har trikiner i Norge. Trikiner er ikke et problem om kjøttet er tilstrekkelig stekt eller kokt. Siter
Velvet Skrevet 29. januar 2012 Forfatter Skrevet 29. januar 2012 Vel, jeg tror du skal være hardt presset for å finne noe gelatin som ikke er kokt på svin, hest, ku, etc. med mindre du får tak i fiskegelatin en plass. Forøvrig så blir det tatt prøver av hver eneste gris Norge for trikiner ved slakt, og det er vel stort sett bare bjørner, villsvin og rev som har trikiner i Norge. Trikiner er ikke et problem om kjøttet er tilstrekkelig stekt eller kokt. Neida, fant gelatin tilpasset halal og kosher Siter
Marte H Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Oi, det visste jeg ikke ÆSJ! No more gelatin i alle fall. Siter
cato Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 viss du absolutt skal ha tak i noe, så bør du se etter Adrian Ferra sin teksturas serie. der er det forskjellige alger som vil gi noe av de samme bruksområdene til gelatin... en spesiell alge lar deg fortykne væsker (som gelatin) bare dette skjer ved temperatur under 80 grader, så dermed får du mulighet til å få servert varme gelér har utdanning som kokk og jobbet en del med molekylær gastronomi så kan bekrefte at det funker Siter
Tomt Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Agar agar er "gelatin", som passer for vegetarianere Dette er laget fra rødalger. Siter
Bekkelure Skrevet 30. januar 2012 Skrevet 30. januar 2012 Agar agar er "gelatin", som passer for vegetarianere Dette er laget fra rødalger. Skulle akkurat til å foreslå det, agar, eller alginat som utvinnes av alger. Det får man sikkert tak i på helsekosten kanskje? Siter
Jørgen Andreassen Skrevet 30. januar 2012 Skrevet 30. januar 2012 Tror flere innvandrerbutikker selger agar Siter
firsetttt Skrevet 25. juli 2022 Skrevet 25. juli 2022 Agar pulver - https://www.iherb.com/pr/now-foods-real-food-agar-powder-2-oz-57-g/374 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.