Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fikk svar fra mattilsynet angående bindevevsprotein, og er som flere sier her.

"Hei og takk for din henvendelse!

Muskelsener og hinner består av det vi kaller bindevev, dette holder musklene på plass. Bindevev er en type protein som har mindre ernæringsmessig verdi enn muskelprotein. Tidligere var det et krav at bindevevsandelen av protein ikke måtte overstige 20% (kjøttdeig), dette kravet finnes ikke lenger i regelverket.

Bindevev er en del av kjøttet og er på ingen måte skadelig eller uheldig å få i seg, det har bare en litt mindre ernæringsmessig verdi en muskelprotein."

Flott at du tok deg bryet med å sjekke opp i saken!

Jeg vil da gå utifra at når de snakker om ernæringsmessig verdi så tenker de på biotilgjengeligheten, altså hvor lett det tas opp. Når det gjelder aminosyresammensetningen, er det som tidligere nevnt gunstig å få i seg også dette proteinet!

Uansett, jeg ser ikke det helt store problemet med MUK. Vi syter og klager over vår overflodsmentalitet der vi kaster mat og ikke utnytter alt. Så når vi endelig faktisk utnytter alt på kyllingskrotten, så er det galt også, fordi det er skåret med en maskin og ikke av en mann med kniv. Det er ikke på noen måte farlig å spise MUK, og det gir vel så god næring som det andre kjøttet.

Det smaker hoggorm. Dét er det store problemet. :p

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...