Forsvarsdama5.0 Skrevet 18. september 2013 Del Skrevet 18. september 2013 Hei Jeg var på hytta her en dag, og prøvde å koke/dampe laksen istedenfor å steke den i panna som jeg pleier. Da den var ferdig var det masse "fettperler" i vannet. ¨ - Eller var det fettperler? - Hva er såkalt fiskekraft? Er det fettet fra fisken? Vet jo at fett smaker godt.. Spør av nysgjerrighet, er veldig interessert i type praktisk kjemi.. Og hvis det er tilfelle at koking fjerner fettet fra kjøtt/fisk (bare at det blir i vannet), hvordan er det det skjer, kjemisk? Når fisken/kjøttet blir kokt går fettet ut av cellemembranen? Det hadde vært utrolig interessant om koking fjerner fettet, da vil det bli mye enklere å endre kostholdet til litt sunnere (sitter og ser på "et berg av fett" på tv2 nå, hehe..) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myr Skrevet 18. september 2013 Del Skrevet 18. september 2013 Ja, du er på god vei til å bli sunn hvis du steker bort laksefettet Thiasthias, Aurelius og Indiska 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/#findComment-855206 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lagset Skrevet 18. september 2013 Del Skrevet 18. september 2013 Forskjell på fett og fett. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/#findComment-855207 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 18. september 2013 Del Skrevet 18. september 2013 Fettet er eneste grunnen til at jeg spiser laks. (annet enn at det er verdens beste mat så klart.) Men som svar på spørsmålet tror jeg ikke fettet går ut av laksen om man steker den, det kan være andre ting som løses opp fra kjøttet når det kokes. Om varmebehandling fjernet fettet ville det smøget seg ut og fordampet når man stekte fisken på panna også Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/#findComment-855211 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 18. september 2013 Del Skrevet 18. september 2013 Ja, når du varmebehandler kjøtt trekker proteinene seg sammen, og skviser ut vann, samtidig som at varmen smelter noe av fettet på utsiden, gitt at varmen ikke er for høy. Fiskekraft er vann som en har kokt fiskebein, fiskekjøtt og grønnsaker(som regel løk, selleri, litt fennikel) i over tid, slik at en del fett, en del proteiner, spesiellt kollagen (sener, hud, bindevev) brytes ned til gelatin (du vet, det som får fun-light-geleen til å stivne),og smaksstoffer blir løst ut i vannet, lik andre kjemiske stoffer i vannløsning. Så siler og skummer man kraften, og reduserer den kraftig til smaken er awesome, og så bruker man den der man vil ha awesome smak, fiskesuppe, fiskesaus, osv. Man går glipp av mye næring i kokt mat, spesiellt vannløselige vitaminer osv. Dessuten smaker kokt mat som regel langt mindre enn stekt mat pga fravær av bruningsreaksjoner og smør. Min mening; bli flink til både å koke og steke, så blir det bra. Husk - mat er mer enn drivstoff. Tutogkjør, Krembolle, Shenjing og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/#findComment-855212 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiwas Skrevet 19. september 2013 Del Skrevet 19. september 2013 Husk - mat er mer enn drivstoff. ...på lørdags kveld Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/#findComment-855429 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forsvarsdama5.0 Skrevet 20. september 2013 Forfatter Del Skrevet 20. september 2013 Var jo ikke mest med tanke på fisk da. Uansett, det var ment som et spørsmål fordi jeg lurte, ikke fordi jeg har planer om det selv, jeg synes det fungerer best å steke mat (i smør/bremykt), både pga smak, konsistens og næringsinnhold. Aurelius, Lena Ludvigsen og Afterall 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/#findComment-855850 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Afterall Skrevet 20. september 2013 Del Skrevet 20. september 2013 Var jo ikke mest med tanke på fisk da. Uansett, det var ment som et spørsmål fordi jeg lurte, ikke fordi jeg har planer om det selv, jeg synes det fungerer best å steke mat (i smør/bremykt), både pga smak, konsistens og næringsinnhold. Alt blir bedre stekt i skikkelig smør Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/#findComment-855857 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forsvarsdama5.0 Skrevet 20. september 2013 Forfatter Del Skrevet 20. september 2013 Alt blir bedre stekt i skikkelig smør Jepp Eller ovnsbakt med feks pesto, soltørka tomater, ulike typer ost.. <3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/#findComment-855862 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Danisan Skrevet 20. september 2013 Del Skrevet 20. september 2013 Jeg vil også nevne her at når man steker proteinrike/fettfattige kjøttvarer i smør/olje så vil kun en liten prosentandel av fettet "berike" maten i form av økt kaloriinnhold. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24312-koke-mat-fjerner-fett/#findComment-855917 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.