Gå til innhold

Lettere med belte


Laushel

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hvor mye løfter du i markløft, og hvor lenge har du holdt på? For jenter kan det være en idé å starte med rumenske markløft (RDL) noen uker før man gjør klassisk markløft. Jenter har en tendens til å svak posterior chain (muskler på baksiden av kroppen), og da kan det hjelpe å trene denne bevisst med RDL. Etter noen uker med lineær progresjon, altså at du legger på vekt for hver trening, så blir det mye lettere å holde ryggen strak under klassisk markløft. RDL er også finfin rumpeøvelse :happy:

Gjør 2 eller 3 sett med 8-10 reps annenhver trening noen uker, og så én gang i uken til du ikke klarer å legge på vekt hver trening (typisk 2,5 kg økning hver gang). Da skal du se at markløftet flyr opp når du setter i gang med dét (y)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vanskelig å si noe vettugt uten å se en video, siden det for alt vi vet kan det være teknikkproblemer. Siden det går bra med strake markløft så burde det gå fint med vanlig eller rumenske markløft.

Er det forresten noen spesiell grunn til at du løfter såpass mange sett med mange reps? Det tyder på at du kan løfte betraktelig tyngre, men det forutsetter jo igjen at du løfter riktig slik at du ikke skader ryggen din.

Slik jeg ser det så bør alle nybegynnere bruke et program som baserer seg på lineær progresjon, som f.eks. Starting Strength eller Greyskull LP. Mark Rippetoes definisjon på nybegynner (novice) er at man kan legge på vekt mellom hver treningsøkt. Man kan være "nybegynner" selv om man har trent i ett år eller tre. Først etter at dee ikke lenger er mulig å legge på vekt hver trening så går man over til mer avansert programmering med ukentlig progresjon, og etter hvert månedlig progresjon.

Med lineær progresjon så løfter du markløft én gang i uken, med ett tungt arbeidssett á 5 reps. Markløft responderer veldig bra å gjøres en gang i uken, siden det tar tid å restituere seg etter et tungt sett.

Det er mange meninger om bruk av belte, men det virker som det er konsensus for at man ikke bør bruke belte som erstatning for god teknikk, eller som plasterlapp ved mangelfull teknikk. Får du ikke til å holde ryggen strak uten belte så bør du korrigere dette før du bruker belte.

Legg ut en øvelsesvideo, så blir det lettere for folk å hjelpe :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...