Chicken Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Heisan Jeg lurer på hvor mye kalorier et det i lask i ovn. Det står så mye forskjellige på internett så jeg vet ikke hva som er rett Siter
Felicie Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Det kommer anpå hvilken laks du spiser. En vanlig laksefilet veier mellom 125-140 g. Det er cirka 200 kcal i 100 g laks. Do the math Siter
Therese_J Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Et kjapt søk i Matvaretabellen viser at 100 gram rå laks inneholder 225 kcal. Da er det enkel matte å finne ut hvor mye kcaø du får i deg gjennom en porsjon Siter
newbody2014 Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Kostplanlegger - Gratis kostholdsprogram på nett Siter
Chicken Skrevet 24. juli 2013 Forfatter Skrevet 24. juli 2013 På pakken står det 100g 225 kcal så blir det også 225 kcal når den er laksen er ferdig laget uten smør og matolje? Jeg skal putte den i ovnen uten matolje og sånt Siter
02-snapper Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 På pakken står det 100g 225 kcal så blir det også 225 kcal når den er laksen er ferdig laget uten smør og matolje? Jeg skal putte den i ovnen uten matolje og sånt Den kan jo ikke plutselig ha mer kalorier etter å ha vært i ovnen... Du kan ikke øke kalorimengden uten å tilsette noe med nettopp kalorier.. Chicken og Afterall 2 Siter
Broseidon Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Som 02-snapper sier så vil det ikke bli flere kcal per hundre gram med mindre du legger til mer. Dvs det er 225 kcal per hundre gram FØR du legger til matolje og smør. For å finne ut av hvor mye det blir i alt må du veie opp hvor mye smør du bruker og hvor mye olje du tilsetter. Chicken 1 Siter
Thor Amicus Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Findus laksefilet ( sitron/pepper) er 150kcal per 100g. 250g 375kcal Siter
Chicken Skrevet 27. juli 2013 Forfatter Skrevet 27. juli 2013 Den kan jo ikke plutselig ha mer kalorier etter å ha vært i ovnen... Du kan ikke øke kalorimengden uten å tilsette noe med nettopp kalorier.. Jeg trodde man får mer kalorier vis man putter den i ovnen selv om man ikke bruker matolje. Takk for svar 02-snapper 1 Siter
02-snapper Skrevet 27. juli 2013 Skrevet 27. juli 2013 Jeg trodde man får mer kalorier vis man putter den i ovnen selv om man ikke bruker matolje. Takk for svar En lærer så lenge en lever :-) men om du tenker litt på det så er det egentlig veldig logisk. Laksen kan ikke plutselig øke kaloriene den inneholder uten at noe blir tilført. Husk at kalorier = energi. Og mengden energi i fisken kan ikke endre seg på egen hånd. Kanskje har du lest noe før om at f.eks 100g rå spagetti inneholder flere kcal enn 100 g kokt spagetti - og det stemmer. men det er ikke fordi kokingen har redusert kalorimengden. Årsaken er at kokt spagetti veier mer enn rå spagetti (fordi den suger til seg vann) - og dermed vil 100g rå spagetti veie med etter at den er kokt, men næringsinnholdet endres ikke. Om det gir mening? Chicken 1 Siter
Thombr86 Skrevet 27. juli 2013 Skrevet 27. juli 2013 Laksen blir faktisk mer energitett av å være i ovnen, men fortsatt samme mengde kalorier. Hiver du inn 100g laks, så er den kanskje 95g når den er ferdigstekt. Begge inneholder uansett 225kcal. Når du regner kalorier, benytt altid vekten på råvaren før du tilbereder det Siter
Myr Skrevet 27. juli 2013 Skrevet 27. juli 2013 Laksen blir faktisk mer energitett av å være i ovnen, men fortsatt samme mengde kalorier. Hiver du inn 100g laks, så er den kanskje 95g når den er ferdigstekt. Begge inneholder uansett 225kcal. Når du regner kalorier, benytt altid vekten på råvaren før du tilbereder det All mat blir jo mer energitett etter varmebehandling, da det er umulig å beholde på veskenivået. Er man dum nok kan man jo tørrsteke karbonadedeig skikkelig mye og få økt proteininnholdet per 100g vesentlig mye. Og sånn btw 02-snapper, enkelte matvarer vil etter varmebehandling tilføre kroppen mer energi, da vi ikke tar opp så mye av energien i en del ikke-varmebehandlet mat. Poteten feks Siter
02-snapper Skrevet 27. juli 2013 Skrevet 27. juli 2013 All mat blir jo mer energitett etter varmebehandling, da det er umulig å beholde på veskenivået. Er man dum nok kan man jo tørrsteke karbonadedeig skikkelig mye og få økt proteininnholdet per 100g vesentlig mye. Og sånn btw 02-snapper, enkelte matvarer vil etter varmebehandling tilføre kroppen mer energi, da vi ikke tar opp så mye av energien i en del ikke-varmebehandlet mat. Poteten feks Jau... Men tenkte gi et lett svar her da det normalt ikke vil ha særlig mye å si at maten varmes opp. Men poteten...er det ikke bare GI'en som blir lavere når de serveres kalde Siter
Stavangerjente Skrevet 29. juli 2013 Skrevet 29. juli 2013 Vill laks har 100 kcal + - per 100g. Dette er mindre enn vanlig laksefilet. Siter
Hu_man Skrevet 6. august 2013 Skrevet 6. august 2013 les på pakka med fisk! er det ingen som leser næringsinhold på maten sin? laks/ørret ca. 200kcal pr. 100g, torsk ca. 75kcal pr. 100g Siter
Matsb Skrevet 2. november 2016 Skrevet 2. november 2016 100g laks, som kanskje har blitt 85g etter varmebehandling (ovnsbaking) vil såklart ha mindre enn de originale 225kaloriene pr. 100g, pga. det renner av noen gram fett, og det skal ikke mange grammene bort før kalorimengden har falt drastisk. Dessuten så er de 225kaloriene medregner alt bukfettet, noe de fleste skjærer vekk. Spiser man haleparti eller "midtstripa" med rød muskel får man betraktelig mindre fett. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.