Dwarniel Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Ålreit, dette er litt pinlig. Men jeg kan ingenting om matlaging, for to mnd siden kunne jeg ikke å koke ris en gang. Hvordan tilbereder man karbonadedeig så det ikke blir tørt og smakløst? Kan jo ikke bruke vanlig tacocrydder, og har hørt at karbonadedeig suger til seg smak dårligere enn vanlig kjøttdeig. Hvordan tilbereder dere den? Siter
Aurelius Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Jeg pleier ihvertfall å prøve å ikke oversteke den for hardt, så den beholder litt juicyhet. GLOVARM panne med olje, nedi med kjøttet på en side, vent til godt brunet, snu, senk varmen litt, ha i god smørklatt, salt pepper krydder, syre, smør , og noen minutter til i panna, til den såvidt ikke er for rosa, ta av varmen og la hvile litt. Men du må nå prøve å finne ut hva som funker for deg:) Dwarniel og PB jellytime 2 Siter
phatlegs Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Jeg bruker gjerne hvitløk, chili, pepper, spisskummin og litt salt for å krydre karbonadedeigen. Med andre ord - ditt eget tacokrydder. I tillegg til dette bruker jeg gjerne ekte smør og venter til panna er god og varm før jeg legger den oppi. Det er heller ikke feil å la den ligge ute på benken litt så den ikke er iskald når den havner i pannen. Varm + kald = lunken. Lunken i panna = kokt mat og ikke stekt sånn roughly hehe Dwarniel 1 Siter
Fez Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Siterer min mor: - brun smøret(det skal slutte å boble og bli nøttebrunt og "rolig") - ha i salt i karbdeigen før den stekes så den binder vann(annet krydder blandes også på forhånd, men taco krydder har hu i på slutten 0,o). - Start stekingen på høy varme, slit at porene lukker seg, eller no, så skrur man ned etterhvert. - Stek karbdeig til den får stekeskorpe, er den som gir mest smak. Den skal ikke vær typ grå osv. Selv om det er masse kjøttkraft/vann i stekepanna skal dette ikke helles ut, det vil fordampe og smaken vil bli igjen. - løk og sånt har man i til slutt siden det bare skal stekes blankt;) - Mamma som ramser opp hver gang hu steiker karbdeig osv Synes hennes karbdeig er veldig god, så håper det hjelper Dwarniel 1 Siter
Puissance Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Ikke stek på for høy varme er mitt råd til de som ikke vil bruke smør eller olje. Da smaker det fantastisk selv uten ketchup.. Siter
Myr Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Siterer min mor: - brun smøret(det skal slutte å boble og bli nøttebrunt og "rolig") - ha i salt i karbdeigen før den stekes så den binder vann(annet krydder blandes også på forhånd, men taco krydder har hu i på slutten 0,o). - Stek karbdeig til den får stekeskorpe, er den som gir mest smak. Den skal ikke vær typ grå osv. Selv om det er masse kjøttkraft/vann i stekepanna skal dette ikke helles ut, det vil fordampe og smaken vil bli igjen. - løk og sånt har man i til slutt siden det bare skal stekes blankt;) - Mamma som ramser opp hver gang hu steiker karbdeig osv Synes hennes karbdeig er veldig god, så håper det hjelper Saltet trekker jo vannet ut av kjøttet når det ligger klint på utsida I farser stiller det seg annerledes. -Ellers gjelder det å steke det så kort tid som mulig, slik at det beholder mest mulig veske. Full varme! Siter
Fez Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Saltet trekker jo vannet ut av kjøttet når det ligger klint på utsida I farser stiller det seg annerledes. -Ellers gjelder det å steke det så kort tid som mulig, slik at det beholder mest mulig veske. Full varme! Ja, man skal vel f.eks. steke kylling på høy varme slik at porene(eller hva det er) lukker seg før man salter så saltet ikke trekker ut vann, mens min mor bruker å røre saltet inn i karbonadedeigen for å holde vannet i kjøttet. Hakke så mye peiling jeg altså, alt jeg kan har jeg lært av min mor, men hun sier alltd "hvis hellstrøm hadd vært her no, så hadd han sakt det og det og det" - så vet ikke hvor mye peiling hu har heller ^^ Siter
Myr Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Ja, man skal vel f.eks. steke kylling på høy varme slik at porene(eller hva det er) lukker seg før man salter så saltet ikke trekker ut vann, mens min mor bruker å røre saltet inn i karbonadedeigen for å holde vannet i kjøttet. Hakke så mye peiling jeg altså, alt jeg kan har jeg lært av min mor, men hun sier alltd "hvis hellstrøm hadd vært her no, så hadd han sakt det og det og det" - så vet ikke hvor mye peiling hu har heller ^^ Trodde det med porene var the shit før jeg også .. helt til Aurelius korrigerte meg og sa det bare var BS. Siter
Rodolfo Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Hva er fordelen med å bruke karbonadedeig i stedet for kjøttdeig? Er det veldig mye mer protein? Veldig mye mindre kcal...? Har ikke tatt meg tid til å sjekke det ut ennå, rart nok Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Siterer min mor: - brun smøret(det skal slutte å boble og bli nøttebrunt og "rolig") - ha i salt i karbdeigen før den stekes så den binder vann(annet krydder blandes også på forhånd, men taco krydder har hu i på slutten 0,o). - Start stekingen på høy varme, slit at porene lukker seg, eller no, så skrur man ned etterhvert. - Stek karbdeig til den får stekeskorpe, er den som gir mest smak. Den skal ikke vær typ grå osv. Selv om det er masse kjøttkraft/vann i stekepanna skal dette ikke helles ut, det vil fordampe og smaken vil bli igjen. - løk og sånt har man i til slutt siden det bare skal stekes blankt;) - Mamma som ramser opp hver gang hu steiker karbdeig osv Synes hennes karbdeig er veldig god, så håper det hjelper Haha, høres AKKURAT ut som min mor! Ellers er det rådet jeg kan komme med å ha det krydderet du skal bruke 1-2 dl vann, og helle over kjøttdeigen når den er stekt grå, så får du en slags ''saus'' slik du får når du lager til med tacokrydder:) Da blir det ihvertfall ikke tørt! Fez og Dwarniel 2 Siter
Lena Ludvigsen Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Hva er fordelen med å bruke karbonadedeig i stedet for kjøttdeig? Er det veldig mye mer protein? Veldig mye mindre kcal...? Har ikke tatt meg tid til å sjekke det ut ennå, rart nok Let me google that for you Siter
Rodolfo Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Let me google that for you Takk for hjelpen Lena. Da blir det kjøttdeig likevel - jeg trenger kaloriene Lena Ludvigsen 1 Siter
Tamadeus Skrevet 22. mai 2013 Skrevet 22. mai 2013 Stek med salsa. Lag/kjøp tacokrydder Spis kjøttdeig. Lena Ludvigsen 1 Siter
Dwarniel Skrevet 22. mai 2013 Forfatter Skrevet 22. mai 2013 Tusen takk for all hjelpa, nå gjenstår det å se om dette blir spiselig. Siter
StaaleB Skrevet 27. juni 2013 Skrevet 27. juni 2013 kna den inn med hakket chilli/hvitløk, eller legg til noe krydder uten salt, som er rent. legg til ett egg. så kan du lage deg burgere eller karbonader eller hva du møtte ønske, kjøttboller å! Its taasty Siter
Tiwas Skrevet 27. juni 2013 Skrevet 27. juni 2013 For the record - man lukker ikke porene. Det man gjør er å sette i gang maillard-effekten, som er en karamellisering av proteinene. Man mister like mye fuktighet samme pokker. Aurelius 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.