BirtheV Skrevet 1. januar 2012 Del Skrevet 1. januar 2012 Hehe, ja! Men dette er noe jeg har samlet sammen etter å ha lest om sukker flere steder Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-87186 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kRisi Skrevet 9. mars 2012 Del Skrevet 9. mars 2012 Hei. Kjøpte meg syramena rårørsukker hos helsekort idag. Er dette like "sunt" som sukrin sukkeret som alle snakker om? eller burde jeg bytte det inn til sukrin? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-197821 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 9. mars 2012 Del Skrevet 9. mars 2012 Hei. Kjøpte meg syramena rårørsukker hos helsekort idag. Er dette like "sunt" som sukrin sukkeret som alle snakker om? eller burde jeg bytte det inn til sukrin? Det er i grunn det samme som vanlig sukker, bare at det ikke er raffinert. Jeg ville i hvert fall kjøpt sukrin Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-197837 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kRisi Skrevet 9. mars 2012 Del Skrevet 9. mars 2012 Det er i grunn det samme som vanlig sukker, bare at det ikke er raffinert. Jeg ville i hvert fall kjøpt sukrin Ja, vart litt skeptisk, får bytte i morgen! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-197846 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kirill W. Skrevet 10. mars 2012 Del Skrevet 10. mars 2012 Bruker du sukker før korte økter vil du starte økten med høye insulinnivåer, som gjør tilgangen på fett dårligere. Skal du spise karbohydrater før trening bør dette gjøres minimum to timer før økten, slik at insulinnivåene kan normaliseres først. Under oppvarming, like før økten begynner kan du få i deg en liten mengde lettopptagelige karbohydrater, siden disse vil tas opp uten insulinutskillelse når du er i aktivitet. Mental masterbation..... Hvorfor skal dette ha noe å si? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-198649 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kirill W. Skrevet 10. mars 2012 Del Skrevet 10. mars 2012 Vi vet at sukker ikke er bra, og at man bør innta så lite som mulig. Men hva er det egentlig sukker gjør med kroppen? Hvitt og brunt sukker inneholder ingen nødvendige næringsstoffer og hvitt sukker er ekstra ille; det er foredlede karbohydrater hvor de kjemiske prosessene som kreves for å forvandle et naturlig brunt stoff til et hvitt pulver, innebærer bruk av blekemiddel og andre midler som er skadelige for hele fordøyelsessystemet. Her er et utvalg: - Skadelig for den naturlige bakterieflora og kroppens innhold av vitaminer og mineraler. - Påvirker innholdet i blodet, som så igjen påvirker hjernen og forårsaker reaksjoner gjennom hele kroppen. Det sliter på bukspyttkjertelen og binyrene og forårsaker hypoglykemi (lavt blodsukker). - Adferdsproblemer av forskjellig slag som følge av at blodsukkeret svinger opp og ned. - Fedme. - Sukkersyke (diabetes). - Mage/tarm-sykdommer (dårlig fordøyelse, betennelser i mage og tarm, irritabel tykktarm, tarmproblemer, diaré). - Gallestein. - Dårlige tenner. - Nyrestein. - Hudproblemer. - Svekker immunforsvaret, og gjør oss mer utsatt for infeksjoner. Å kutte ut sukkeret er for eksempel effektivt for å unngå forkjølelse - Sukker binder seg til proteiner og utløser såkalte frie radikaler. Disse gjør både huden og årene mindre elastiske. - Tapper kroppen for viktige vitaminer og mineraler, og fremskynder beinskjørhet. - Kan redusere menns potens. - Gi opphav til psykiske lidelser (angst og depresjoner). Jeg er glad jeg bestemte meg for å kutte ut ”Hvis bare en liten del av det vi allerede vet om sukker ble oppdaget i forbindelse med ethvert annet stoff som brukes som mat eller som tilsetningsstoff, ville det stoffet umiddelbart bli forbudt.” Forsker og lege John Yudkin (Storbritannia) Kilder: "Sukker - en snikende fare", Dag Viljen Poleszynski og Iver Mysterud ”Holistix”, Carole Caplin Sitat funnet på Helse og Kost And not a single credible citation was posted that day.... Er du sikker på at sukker ikke foresaker AIDS også? Jævla skremselspropaganda.......... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-198652 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keegil Skrevet 10. mars 2012 Del Skrevet 10. mars 2012 Mental masterbation..... Hvorfor skal dette ha noe å si? And not a single credible citation was posted that day.... Er du sikker på at sukker ikke foresaker AIDS også? Jævla skremselspropaganda.......... Hvis du ikke evner å forholde deg saklig, må vi bare fjerne postene dine. Det er gjennomgående for mye av aktiviteten din på forumet. Du kan legge lokk på drittslenginga, eller så gjør vi det for deg. Your choice. Reaksjoner tas på PM; mer oppgulp i denne tråden blir slettet. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-198936 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 10. mars 2012 Del Skrevet 10. mars 2012 Mental masterbation..... Hvorfor skal dette ha noe å si? Hvorfor det er en fordel med lave insulinnivåer og dermed bedre forhold for fettforbrenning i starten av økten? For det første virker det glykogensparende, for det andre kan det hindre tidlig melkesyreproduksjon da du i større grad kan benytte fett og ikke er like avhengig av å bruke glukose fra første stund. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-198961 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kirill W. Skrevet 11. mars 2012 Del Skrevet 11. mars 2012 Hvorfor det er en fordel med lave insulinnivåer og dermed bedre forhold for fettforbrenning i starten av økten? For det første virker det glykogensparende, for det andre kan det hindre tidlig melkesyreproduksjon da du i større grad kan benytte fett og ikke er like avhengig av å bruke glukose fra første stund. Sånn som jeg har forstått det så er fettforbrenning for det meste en funksjon av kaloriunderskudd over tid, så det blir fullstendig meningsløst å bry seg om hvor mye fett man forbrenner under en treningsøkt. Det som er interessant er jo hva som skjer resten av dagen, ikke hva som skjer iløpet av en halvtime/time. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15052277 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16541371 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7759741 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11842038 Dessuten impliserer du at det har noe å si når du spiser karbohydrater mtp fettforbrenning, men studier har vist gang på gang, på gang at det er høyst irrelevant når de forskjellige næringsstoffene blir spist. Har du noen studier om dette med melkesyre og CHO før trening liggende? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-200157 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 11. mars 2012 Del Skrevet 11. mars 2012 Sånn som jeg har forstått det så er fettforbrenning for det meste en funksjon av kaloriunderskudd over tid, så det blir fullstendig meningsløst å bry seg om hvor mye fett man forbrenner under en treningsøkt. Det som er interessant er jo hva som skjer resten av dagen, ikke hva som skjer iløpet av en halvtime/time. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15052277 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16541371 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7759741 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11842038 Dessuten impliserer du at det har noe å si når du spiser karbohydrater mtp fettforbrenning, men studier har vist gang på gang, på gang at det er høyst irrelevant når de forskjellige næringsstoffene blir spist. Har du noen studier om dette med melkesyre og CHO før trening liggende? Jeg snakker ikke om den totale fettforbrenningen, jeg snakker om tilgjengeligheten til fettlagrene i begynnelsen av økten. Om insulinnivået er høyt, må man ta av glykogenlagrene fra første sekund, noe som gjør at de tømmes raskere. Det vil være en fordel å ha så god tilgang som mulig på fettreservene som mulig, slik at du i best mulig grad kan spare glykogenet til du trenger det. Hvor stor effekten av dette er vet jeg ikke, men det er verdt å teste ut for å se hvordan man selv reagerer på det. For de fleste, som trener på hobbybasis, vil det nok ikke ha noe særlig å si. Det er nok mest relevant for folk som driver med en form for utholdenhetsidrett, som kan dra noen fordeler av å spare glykogenet til senere i konkurransene. Har ingen studier liggende på CHO før trening og melkesyre, men melkesyre er et biprodukt av glukosenedbrytning, så at glykogenbesparing også vil redusere melkesyren er logisk. I forhold til den totale forbrenningen over tid er det såklart helt irrelevant, men det er som sagt ikke det jeg snakker om. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-200340 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BirtheV Skrevet 11. mars 2012 Del Skrevet 11. mars 2012 And not a single credible citation was posted that day.... Er du sikker på at sukker ikke foresaker AIDS også? Jævla skremselspropaganda.......... Ja, det er skremmende... Nå er det ikke sikkert du er opplyst om hvordan hiv smitter, men det kan et raskt søk på nettet ordne for deg. I alle fall har jeg aldri hørt om at sukker kan ha sammenheng med hiv-infisert blod og måten en blir smittet på. Forresten, husket jeg å nevne at sukker også kan gi konsentrasjons- og lærevansker? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-201186 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kirill W. Skrevet 12. mars 2012 Del Skrevet 12. mars 2012 Jeg snakker ikke om den totale fettforbrenningen, jeg snakker om tilgjengeligheten til fettlagrene i begynnelsen av økten. Om insulinnivået er høyt, må man ta av glykogenlagrene fra første sekund, noe som gjør at de tømmes raskere. Det vil være en fordel å ha så god tilgang som mulig på fettreservene som mulig, slik at du i best mulig grad kan spare glykogenet til du trenger det. Hvor stor effekten av dette er vet jeg ikke, men det er verdt å teste ut for å se hvordan man selv reagerer på det. For de fleste, som trener på hobbybasis, vil det nok ikke ha noe særlig å si. Det er nok mest relevant for folk som driver med en form for utholdenhetsidrett, som kan dra noen fordeler av å spare glykogenet til senere i konkurransene. Har ingen studier liggende på CHO før trening og melkesyre, men melkesyre er et biprodukt av glukosenedbrytning, så at glykogenbesparing også vil redusere melkesyren er logisk. I forhold til den totale forbrenningen over tid er det såklart helt irrelevant, men det er som sagt ikke det jeg snakker om. Da misforsto jeg hva du mente. Men når det er sagt så høres dette fortsatt ut som mental masterbation for min del, har du noen studier som foreslår at det å ikke spise CHO rett før trening fører til bedre prestasjoner sammenlignet med å spise de rett før? Jeg skal prøve å kikke litt etter dette med melkesyre og CHO når jeg ikke har noe å bedre å gjøre Ja, det er skremmende... Nå er det ikke sikkert du er opplyst om hvordan hiv smitter, men det kan et raskt søk på nettet ordne for deg. I alle fall har jeg aldri hørt om at sukker kan ha sammenheng med hiv-infisert blod og måten en blir smittet på. Forresten, husket jeg å nevne at sukker også kan gi konsentrasjons- og lærevansker? Foreslår at du kutter ut all dihydrogen monoksid fra kostholdet ditt. Jeg har hørt at det er ganske farlig det også. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-202068 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. mars 2012 Del Skrevet 12. mars 2012 Da misforsto jeg hva du mente. Men når det er sagt så høres dette fortsatt ut som mental masterbation for min del, har du noen studier som foreslår at det å ikke spise CHO rett før trening fører til bedre prestasjoner sammenlignet med å spise de rett før? Jeg skal prøve å kikke litt etter dette med melkesyre og CHO når jeg ikke har noe å bedre å gjøre I aktivitet vil glukoseopptaket til cellene ikke være avhengig av insulin, så rett før trening kan det være en fordel å få i seg karbohydrater. Det er snakk om perioden 2-3t før og fram til trening det kan være en fordel å ikke overdrive inntaket. Teorien har jeg fra foredrag med Kenn Hallstensen og fra boken hans, Treningssuksess med lavkarbo. Nøyaktig hvilke studier han støtter seg på vet jeg ikke, og har for tiden heller ikke tid til å sette meg ned å lete Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-202097 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sissel Siss Skrevet 7. april 2012 Del Skrevet 7. april 2012 Blei sittende å se på denne påskeaften, og litt av påskeegget er faktisk spist.. 60 minutes: http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7403942n Interessant! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-241457 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kirill W. Skrevet 7. april 2012 Del Skrevet 7. april 2012 Blei sittende å se på denne påskeaften, og litt av påskeegget er faktisk spist.. 60 minutes: http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7403942n Interessant! Bare sånn for å presentere en annen side av saken: http://www.youtube.com/watch?v=BMc0_s-M08I http://www.alanaragonblog.com/2010/01/29/the-bitter-truth-about-fructose-alarmism/ http://www.alanaragonblog.com/2010/02/19/a-retrospective-of-the-fructose-alarmism-debate/ Adrian94 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2081-sukker/page/2/#findComment-241500 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.