Gå til innhold

Har du bra postitur?


Tarald

Anbefalte innlegg

Jeg har i den siste tiden blitt veldig opptatt med postituren min, etter at jeg fandt ut at det er muligens det som foresaker skulder smertene min. Årevis med dataspilling og så overdrevent mye brysttrening har satt sine spor på kroppsholdningen min.

Vil da starte en tråd her, hvor dere kan dele din historie og hva du gjør, si: Hva dere gjør for å fikse/vedlikeholde/preventere dårlig postitur. Hvilken type postitur du sliter med, etc etc.

Tror det har blitt ett veldig stort problem blandt hobbyløftere at deres postitur er dårlig og ender opp med å skade seg, får en operasjon og gjenntar hele greia. Etter observasjoner på treningstudioet og generelt i sosiale samlinger, så ser jeg stett de samme postitur feilene som kan ende til å bli en skikkelig plage.

Skuldre som peker frem, hoft som lener fremover. So on, and so on.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sitter mye på dataen selv, men kan si at jeg ikke har så ille positur pga. piano spillingen og ridningen. Der fikk jeg kjeft hver gang jeg krummet ryggen :) Så har fått det veldig naturlig inn å gå / sitte med rett rygg:) Ellers merker jeg faktisk at styrketreningen hjelper mye med kroppsholdningen min sånn sett:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke 100% om jeg har fått bedre holdning, men det føles bedre iallefall.

Har jobbet mye med roøvelser og sørge for god kontakt med muskulaturen i brystryggen.

I benkpress og andre pressøvelser er jeg påpasselig med å "tucke" inn skuldrene ned og bak.

Ellers strekker/tøyer jeg litt på brystmuskulaturen, kunne sikkert ba blitt bedre på dette..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri trent ekstremt mye bryst ellernoe sånt, men alltid hatt en holdning som vært litt frempå, og "innestengt" hvis dere skjønner. Til slutt gikk det over i skulderproblemer som varte i 6-7år..Først i fjor etter å i mange år brukt titals tusener av kroner på fysio, leger, narpater, kiropraktor etc..Traff en genial naprapat og gjort utrolig mye lesing om musklatur etc selv..Begynte å tøye div deler av fremside med forskjellige øvelser med ball og massasjerulle, samt triggerpunkting for å få bukt med betent musklatur på bakside skuldre pga stram bryst etc. Trikset er egentlig å tøye masse masse masse masse..ALLE har tid til å tøye. Bare å lære sin egen kropp, hvor det er stram musklatur, hvordan den påvirker andre deler som trekker og drar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har dårlig positur. Jeg har anterior pelvic tilt (APT) eller bekkentilt. Da tilter bekkenet slik at rumpa stikker ut.

Grunnen til at jeg har fått dette er pga. årevis med dataspilling. Jeg studerer også IT så jeg sitter jævlig mye på ræva.

Jeg har egentlig hatt få plager, men når jeg skulle begynne å trene knebøy 3 ganger i uken så fikk jeg betennelse i 2x rectus femoris, som er en del av quadriceps. Det er vanlig at quadriceps er stram hos personer med APT.

Quadriceps, korsrygg og hoftestrekkerne er stramme, mens hamstring, gluteus maximus og mage er slappe/tøyd. Derfor tøyer jeg nå quads, korsrygg og hoftestrekkerne, mens jeg styrker hamstring, gluteus og mage. Får ta tiden til hjelp, så blir det vel bedre etterhvert :)

Her er to artikler om noen sliter med det samme. Disse har hjulpet meg:

T NATION | Don't Be Like Donald Duck

T NATION | Hips Don't Lie: Fixing Your Force Couples

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er ikke verre enn å trene hele kroppen like mye, hvis feks du er foroverlent, så trener du bakside av skuldre og rygg.

Baseøvelser hjelper også veldig på holdningen.

Hvis du sliter med betennelse i skuldrene osv, så varm de opp! Varmer alltid opp skuldrene til vær eneste økt, 4kg's hantler sidehev/fronthev, og roter. Har ikke hatt vondt i skuldrene på 2 år nå.

Og ikke glem bein :joyful:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter at jeg skadet meg i dips for over 1 år siden, har Shoulder dislocations og tøying blitt en del av økten for å øke mobiliteten.Så nå kan jeg gå ekstra dypt med tunge vekter, uten å skade meg :)

I tillegg nå som jeg har startet med vektløfting bruker jeg 20-40 min hver økt på å tøye tøye tøye og egenmassasje for å øke mobiliteten i alle ledd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter at jeg skadet meg i dips for over 1 år siden, har band pullaparts og tøying blitt en del av økten for å øke mobiliteten.Så nå kan jeg gå ekstra dypt med tunge vekter, uten å skade meg :)

I tillegg nå som jeg har startet med vektløfting bruker jeg 20-40 min hver økt på å tøye tøye tøye og egenmassasje for å øke mobiliteten i alle ledd.

Kan du dele hva du gjør for skuldrene din? Har helt rompe ROM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tarald, det er ikke så vondt som det ser ut som :cat: Bare start med å holde et bredt grep på stanga til du blir mykere, og gå litt og litt innover når du klarer. Slet selv mye med skuldersmerter under blant annet benkpress. Startet med dislocates og en grundig dynamisk oppvarming før hver økt, og har ikke kjent et lite stikk siden den gang (y)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare skrive under på tipsene som allerede har kommet her; shoulder dislocations og dynamisk oppvarming er topp for skuldrene! Jeg hadde en rimelig problematisk skulder, men etter at jeg begynte med grundig oppvarming av skuldrene er jeg helt fin igjen (y) Selv pleier jeg å kjøre shoulder dislocations med tre-stang, LYTW, og rotatorcuff-øvelser i kabel, i tillegg til vanlig tøying.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...