Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

Her i huset koker vi opp masse ris også veies det når det er ferdig kokt. Jeg begynte plutselig å lure på om jeg regner totalt feil næringsinnhold. Vet at det beste egentlig er å veie før man koker, men det er jo så mye lettere å bare koke masse også veie det.

Så spørsmålet mitt er om det stemmer at 100 g KOKT ris tilsvarer ca 30 karb? Eller er jeg på ville veier?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er litt merkelig da. For eks kjøttdeig, som det står at er 400 g før det stekes, og er 270 g etter at det er ferdig stekt...? Altså da kan man jo ikke beregne riktig proteinmengde da? Da får man jo i seg mindre enn det man tror.

Vannet trekker jo ut og gjør kjøttet "lettere" om du skjønner? Er ikke 100% sikker, men virker jo litt logisk :p

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695419
Del på andre sider

Vannet trekker jo ut og gjør kjøttet "lettere" om du skjønner? Er ikke 100% sikker, men virker jo litt logisk :p

Ja, det er det jeg også tenkte :p Men det blir jo ikke riktig da, hvis du skal veie det FØR du steker det, og så tror du du får i deg 400 g, når det i realiteten er bare 270g?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695425
Del på andre sider

Annonse

Ja, det er det jeg også tenkte :p Men det blir jo ikke riktig da, hvis du skal veie det FØR du steker det, og så tror du du får i deg 400 g, når det i realiteten er bare 270g?

Du steker 100 g rå kjøttdeig. Der er det 20 g proteiner. Du steker kjøttet og vann fordamper fra kjøttet. Det er nå bare 70 g kjøtt når det er ferdigstekt. Det inneholder fremdeles 20 g proteiner, ettersom det kun er vannet som forsvinner, ingen næringsstoffer.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695428
Del på andre sider

Du steker 100 g rå kjøttdeig. Der er det 20 g proteiner. Du steker kjøttet og vann fordamper fra kjøttet. Det er nå bare 70 g kjøtt når det er ferdigstekt. Det inneholder fremdeles 20 g proteiner, ettersom det kun er vannet som forsvinner, ingen næringsstoffer.

det betyr at det blir like mye proteiner men mindre kcal?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695431
Del på andre sider

Du steker 100 g rå kjøttdeig. Der er det 20 g proteiner. Du steker kjøttet og vann fordamper fra kjøttet. Det er nå bare 70 g kjøtt når det er ferdigstekt. Det inneholder fremdeles 20 g proteiner, ettersom det kun er vannet som forsvinner, ingen næringsstoffer.

Bra svar :p hehe. Men det er fortsatt ikke 100 g da, hvis det bare for eks veier 70 g etterpå pga vannet, og det er jo mindre næringsstoffer i 70 enn 100, if you know what I mean. Får det bare ikke til å stemme. Så skjønner godt hvorfor folk veier maten etter at det er stekt.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695434
Del på andre sider

Herrefred. Det er VANN som fordamper. Karbohydratene, fettet og proteinet forsvinner ikke. 100 g kjøtt inneholder 20 g proteiner og 80 kcal. Du steker det, og det veier 70 g etterpå. Det inneholder fortsatt 20 g proteiner og 80 kcal.

Næringsinnholdet øker RELATIVT sett. Før steking: 80 kcal/100 g. Etter steking: 80 kcal/70 g. Derfor man veier maten før steking, da det er dette næringsinnholdet som angitt på pakningen.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695442
Del på andre sider

Annonse

Herrefred. Det er VANN som fordamper. Karbohydratene, fettet og proteinet forsvinner ikke. 100 g kjøtt inneholder 20 g proteiner og 80 kcal. Du steker det, og det veier 70 g etterpå. Det inneholder fortsatt 20 g proteiner og 80 kcal.

Næringsinnholdet øker RELATIVT sett. Før steking: 80 kcal/100 g. Etter steking: 80 kcal/70 g. Derfor man veier maten før steking, da det er dette næringsinnholdet som angitt på pakningen.

Okei, hvis dette stemmer skal jeg alltid ha med meg dette i bakhodet :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695450
Del på andre sider

Men jeg fikk fortsatt ikke svar på det med ris. Er det helt UMULIG å regne på ferdig kokt? Fordi på health and fitness koncept så skriver børge at man skal få i seg 30-40 gram tørr ris eller 100 gram ris veid kokt. FrkHoel eller Vegard Lysne, innspill? :p

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695457
Del på andre sider

Men jeg fikk fortsatt ikke svar på det med ris. Er det helt UMULIG å regne på ferdig kokt? Fordi på health and fitness koncept så skriver børge at man skal få i seg 30-40 gram tørr ris eller 100 gram ris veid kokt. FrkHoel eller Vegard Lysne, innspill? :p

100 g kokt ris vil jo avhenge av hvor tørr du koker risen.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695465
Del på andre sider

Gjest Slettet
Men jeg fikk fortsatt ikke svar på det med ris. Er det helt UMULIG å regne på ferdig kokt? Fordi på health and fitness koncept så skriver børge at man skal få i seg 30-40 gram tørr ris eller 100 gram ris veid kokt. FrkHoel eller Vegard Lysne, innspill? :p

Er vel ikke så vanskelig? Han skriver jo 30-40g ukokt eller ca 100g kokt... Vei før med 30-40g da... Aint worse...

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/#findComment-695484
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...