Theeae Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Hei! Her i huset koker vi opp masse ris også veies det når det er ferdig kokt. Jeg begynte plutselig å lure på om jeg regner totalt feil næringsinnhold. Vet at det beste egentlig er å veie før man koker, men det er jo så mye lettere å bare koke masse også veie det. Så spørsmålet mitt er om det stemmer at 100 g KOKT ris tilsvarer ca 30 karb? Eller er jeg på ville veier? Siter
LeanMachine Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Trooor sist jeg sjekket at du skal regne ut kcal og carbs FØR du koker den.. Correct me if I'm wrong Siter
just-in-box Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 næringsinnholdet pr.100g matvare er utregnet før tilbredning. så ja ris skal veies før koking:) kjøtt, kylling, fisk også før steking,koking osv. LeanMachine 1 Siter
LeanMachine Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Det er litt merkelig da. For eks kjøttdeig, som det står at er 400 g før det stekes, og er 270 g etter at det er ferdig stekt...? Altså da kan man jo ikke beregne riktig proteinmengde da? Da får man jo i seg mindre enn det man tror. Siter
Dovendyret Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Det er litt merkelig da. For eks kjøttdeig, som det står at er 400 g før det stekes, og er 270 g etter at det er ferdig stekt...? Altså da kan man jo ikke beregne riktig proteinmengde da? Da får man jo i seg mindre enn det man tror. Vannet trekker jo ut og gjør kjøttet "lettere" om du skjønner? Er ikke 100% sikker, men virker jo litt logisk Siter
LeanMachine Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Vannet trekker jo ut og gjør kjøttet "lettere" om du skjønner? Er ikke 100% sikker, men virker jo litt logisk Ja, det er det jeg også tenkte Men det blir jo ikke riktig da, hvis du skal veie det FØR du steker det, og så tror du du får i deg 400 g, når det i realiteten er bare 270g? Siter
Theeae Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Skrevet 7. mars 2013 Dæven, jeg regner alltid ut kjøttdeigens næringsinnhold når den er ferdig stekt. Men altså kan man ikke regne næringsinnholden i kokt ris? Siter
nano Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Ja, det er det jeg også tenkte Men det blir jo ikke riktig da, hvis du skal veie det FØR du steker det, og så tror du du får i deg 400 g, når det i realiteten er bare 270g? Du steker 100 g rå kjøttdeig. Der er det 20 g proteiner. Du steker kjøttet og vann fordamper fra kjøttet. Det er nå bare 70 g kjøtt når det er ferdigstekt. Det inneholder fremdeles 20 g proteiner, ettersom det kun er vannet som forsvinner, ingen næringsstoffer. Thess, Aurelius, ThereseHag og 2 andre 5 Siter
Theeae Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Skrevet 7. mars 2013 det med kjøttdeigen kan jo bar ikke stemme? Siter
Theeae Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Skrevet 7. mars 2013 Du steker 100 g rå kjøttdeig. Der er det 20 g proteiner. Du steker kjøttet og vann fordamper fra kjøttet. Det er nå bare 70 g kjøtt når det er ferdigstekt. Det inneholder fremdeles 20 g proteiner, ettersom det kun er vannet som forsvinner, ingen næringsstoffer. det betyr at det blir like mye proteiner men mindre kcal? Siter
LeanMachine Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Du steker 100 g rå kjøttdeig. Der er det 20 g proteiner. Du steker kjøttet og vann fordamper fra kjøttet. Det er nå bare 70 g kjøtt når det er ferdigstekt. Det inneholder fremdeles 20 g proteiner, ettersom det kun er vannet som forsvinner, ingen næringsstoffer. Bra svar hehe. Men det er fortsatt ikke 100 g da, hvis det bare for eks veier 70 g etterpå pga vannet, og det er jo mindre næringsstoffer i 70 enn 100, if you know what I mean. Får det bare ikke til å stemme. Så skjønner godt hvorfor folk veier maten etter at det er stekt. Siter
nano Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Herrefred. Det er VANN som fordamper. Karbohydratene, fettet og proteinet forsvinner ikke. 100 g kjøtt inneholder 20 g proteiner og 80 kcal. Du steker det, og det veier 70 g etterpå. Det inneholder fortsatt 20 g proteiner og 80 kcal. Næringsinnholdet øker RELATIVT sett. Før steking: 80 kcal/100 g. Etter steking: 80 kcal/70 g. Derfor man veier maten før steking, da det er dette næringsinnholdet som angitt på pakningen. Kavring, Annette B.B, VegarL og 12 andre 15 Siter
LeanMachine Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Herrefred. Det er VANN som fordamper. Karbohydratene, fettet og proteinet forsvinner ikke. 100 g kjøtt inneholder 20 g proteiner og 80 kcal. Du steker det, og det veier 70 g etterpå. Det inneholder fortsatt 20 g proteiner og 80 kcal. Næringsinnholdet øker RELATIVT sett. Før steking: 80 kcal/100 g. Etter steking: 80 kcal/70 g. Derfor man veier maten før steking, da det er dette næringsinnholdet som angitt på pakningen. Okei, hvis dette stemmer skal jeg alltid ha med meg dette i bakhodet Siter
Theeae Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Skrevet 7. mars 2013 Men jeg fikk fortsatt ikke svar på det med ris. Er det helt UMULIG å regne på ferdig kokt? Fordi på health and fitness koncept så skriver børge at man skal få i seg 30-40 gram tørr ris eller 100 gram ris veid kokt. FrkHoel eller Vegard Lysne, innspill? Siter
nano Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Men jeg fikk fortsatt ikke svar på det med ris. Er det helt UMULIG å regne på ferdig kokt? Fordi på health and fitness koncept så skriver børge at man skal få i seg 30-40 gram tørr ris eller 100 gram ris veid kokt. FrkHoel eller Vegard Lysne, innspill? 100 g kokt ris vil jo avhenge av hvor tørr du koker risen. Siter
Gjest Slettet Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 Men jeg fikk fortsatt ikke svar på det med ris. Er det helt UMULIG å regne på ferdig kokt? Fordi på health and fitness koncept så skriver børge at man skal få i seg 30-40 gram tørr ris eller 100 gram ris veid kokt. FrkHoel eller Vegard Lysne, innspill? Er vel ikke så vanskelig? Han skriver jo 30-40g ukokt eller ca 100g kokt... Vei før med 30-40g da... Aint worse... Siter
Jon Skrevet 7. mars 2013 Skrevet 7. mars 2013 100 g kokt hvit ris tilsvarer ca. 27 g karbohydrat. Theeae 1 Siter
Theeae Skrevet 7. mars 2013 Forfatter Skrevet 7. mars 2013 100 g kokt hvit ris tilsvarer ca. 27 g karbohydrat. Takk for svar på det jeg lurte på Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.