Jonna Skrevet 6. februar 2013 Del Skrevet 6. februar 2013 Det ble en del diskusjon i den forrige tråden jeg lagde. Ut av alt sammen fikk jeg et svar som sier at jeg skal ligge på 2400kcal om dagen. Dette tar henhold til ca 2x kroppsvekt i protein, 1x i fett og resten i karbs. Jeg føler at jeg spiser MYE mat. Jeg veier alt jeg spiser, putter det i myfitnesspal og den tilsier at jeg havner rundt 2400kcal. Det jeg vet er en del av synderen er at jeg bruker mye mindre meieri smør enn tidligere. Det at jeg også ikke spiser kornprodukter gjør at jeg har varme måltid om morningen som sikkert gjør noe med mengde følelsen. Ta gårsdagens matoppsett: Frokost: Kyllingfilet 150g, 100g Jasminris(ukokt), 100g Brokkoli Lunsj: Kyllingfilet 150g, 100g Jasminris(ukokt), 100g Brokkoli Middag: Koteletter 225g(med bein og fettrand), 50 champignon, 125g brokkoli, 5g meieri smør, 1/2 hvitløks fedd, 50g Jasminris(ukokt). Kvelds: Koteletter 225g(med bein og fettrand), 50 champignon, 125g brokkoli, 5g meieri smør, 1/2 hvitløks fedd, 50g Jasminris(ukokt) Totalt sett blir dette 2344kcal og litt mindre fett enn planlagt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 6. februar 2013 Del Skrevet 6. februar 2013 Bytt ut 150g kylling med 150-200g laks, og du har med en gang mer kalorier og mer fett Verre er det ikke :happy: melis1988 og Mette M 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-659737 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jonna Skrevet 6. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 6. februar 2013 I tillegg vil jeg tro at det kanskje føles mer når man spiser stortsett det samme hele dagen? Ja, dette er jo grunnet at jeg lager Frokost & Lunsj før jeg drar på jobb. Lager bare en dobbel porsjon. Samme med middag og kvelds. Det som er sjokket er jo hvor mye mat 2400kcal faktisk er når man ikke sper på med tykke sauser og masse smør. Tor, Thombr86, melis1988 og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-659958 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 6. februar 2013 Del Skrevet 6. februar 2013 fett og kcal får du lett opp med en hpndfull nøtter innimellom =) Cashewnøtter funker forresten GODT med kyllingretter Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-659964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jonna Skrevet 6. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 6. februar 2013 Hehe ja skjønner jo at det er det enkleste. Mente bare at jeg personlig hadde følt at det var uendelig med mat dersom jeg skulle spise det samme flere ganger om dagen, men det er selvfølgelig bare meg Hovedgreia er vel at det er mye mer kjøtt enn jeg er vant til. Har alltid trodd at for å gå ned må man være super restriktiv til hva man spiser osv. Men jeg har lært at i praksis kan jeg spise nesten hva jeg vil så lenge jeg er innenfor makroene. melis1988 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-660133 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 6. februar 2013 Del Skrevet 6. februar 2013 Hehe, er utrolig hvor mye mat det er om man spiser magert. Har blitt veldig restriktiv på saus selv, men litt er lov Selv synes jeg Christian Poutier (ish?) sausen fra Toro er grei, da den kommer i små porsjoner, smaker greit også. Som jeg nevnte i den andre tråden, så ligger jeg på 2000 kcal. Spiser lite på formiddagen, men spiser til gjengjeld så jeg ruller til middag og evt kvelds. Du kan øke inntaket med å steke kjøttet i litt ekstra smør/olje, lage en liten saus på siden. Nøtter er nevnt, og ikke bare til snavvling på siden, men nøtter stekt i stekeovn eller i panna sammen med kjøttet er veldig godt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-660275 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mette M Skrevet 6. februar 2013 Del Skrevet 6. februar 2013 En mye lettere frokost er jo en skål kesam/cottage cheese, nøtter og bær eventuelt også med proteinpulver oppi. I tillegg er du jo slettes ikke begrenset til å spise magert kjøtt - kjør på med rødt kjøtt, kyllingkjøttdeig og fet fisk, så blir det nok kalorier av det! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-660483 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jonna Skrevet 6. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 6. februar 2013 En mye lettere frokost er jo en skål kesam/cottage cheese, nøtter og bær eventuelt også med proteinpulver oppi. I tillegg er du jo slettes ikke begrenset til å spise magert kjøtt - kjør på med rødt kjøtt, kyllingkjøttdeig og fet fisk, så blir det nok kalorier av det! Jeg kommer til å kjøre på med hva jeg faktisk har lyst på. Men med mindre jeg tar shakes eller mager kesam så er det ganske mye kjøtt å få i seg hver dag for å nå protein kvota. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-660492 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 6. februar 2013 Del Skrevet 6. februar 2013 Husk at du får i deg protein fra annen mat enn kjøtt også, og det teller med. Og når du sikter mot 2g/kg så er du på trygg grunn med god margin, så om du skulle havne lavere på proteinene en dag så er det ikke verdens undergang. Du sier det er mye mer kjøtt enn du er vant til. Det er ingen grunn til at du trenger å spise så mye kjøtt, spesielt om du ikke trives med det Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-660747 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sondre Aalbotsjord Skrevet 6. februar 2013 Del Skrevet 6. februar 2013 Husk at du får i deg protein fra annen mat enn kjøtt også, og det teller med. Og når du sikter mot 2g/kg så er du på trygg grunn med god margin, så om du skulle havne lavere på proteinene en dag så er det ikke verdens undergang. Du sier det er mye mer kjøtt enn du er vant til. Det er ingen grunn til at du trenger å spise så mye kjøtt, spesielt om du ikke trives med det Hvordan vil resultatene bli da hvis vi tenker på aminosyreprofilen i f.eks kylling sammenlignet med havregryn? Vil det bli det samme resultatet om proteininntaket består av 60% animalsk protein og 40% vegetabilsk sammenlignet med 50% vegetabilsk protein og 50% animalsk? Eller har det ikke mye å si? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-660755 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 6. februar 2013 Del Skrevet 6. februar 2013 Det har lite å si. Behovet for essensielle aminosyrer utgjør ikke mer enn ca 20% av det totale proteinbehovet, som igjen er langt lavere enn det de fleste her inne opererer med (meg selv inkludert). Hovedkilden vår til aminosyrer kommer faktisk fra nedbrytning av kroppsprotein, der aminosyrene kan brukes om igjen. De færreste trenger å bekymre seg for om de får nok protein, hvertfall om de spiser sånn noenlunde nok energi. Sondre Aalbotsjord og Krembolle 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-660759 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jonna Skrevet 7. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 7. februar 2013 Husk at du får i deg protein fra annen mat enn kjøtt også, og det teller med. Og når du sikter mot 2g/kg så er du på trygg grunn med god margin, så om du skulle havne lavere på proteinene en dag så er det ikke verdens undergang. Du sier det er mye mer kjøtt enn du er vant til. Det er ingen grunn til at du trenger å spise så mye kjøtt, spesielt om du ikke trives med det Jeg trives absolutt med det. Er kjempe glad i kjøtt. Var bare overraskende mye, men merker nå at etter kun et par dager at dette er sånn jeg burde spise. Sånt siste spørsmål, finnes det noen måltider/ingredienser jeg bør styre helt unna? Eller er alt lov så lenge jeg er innenfor makroene? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17321-matmengde/#findComment-660855 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.