Gå til innhold

Hva skal du gjøre for å holde en styrkeløfter fornøyd?


Olemann

Anbefalte innlegg

Hver gang du inviterer til sosial sammenkomst, dersom du har en styrkeløfter i din omgangskrets, sørg for at det er rikelig med mat til stede.

Spør hvordan det går med treninga. Men ikke si: "Hvordan går det med treninga?". Finn ut hva som er han eller hennes favorittøvelse, og hva som er målsetningen i denne øvelsen, og når du treffer vedkommende neste gang sier du: "Hvordan går det med benken, har du klart 170kg ennå?" eller "hvordan går det med marken, er du langt unna 220kg nå?". Styrkeløftere er ganske lei av at folk bare uinteressert og slapt spør generelt "Hvordan går det med treningen?" akkurat som om noen spør en vanlig person "Hvordan går det?". Om du ikke er genuint interessert, så drit i å spørre om treningen. Vil du vise at du er 'inne på temaet' så spør du: "Hatt bra trykk i det siste?". Da vil styrkeløfteren dra på smilebåndet, for dette er det nesten ingen som spør om. Og 'trykk' er det viktigste for en styrkeløfter. Og det er maten som skaper trykket. Så om du snakker om mat og 'trykk', da er du inne i varmen.

Ikke kommenter om en styrkeløfter har mage, små armer, skjegg eller blank isse, eller er generelt vinterblek og går med slitte trenignsklær. For den ekte styrkeløfter er det nettopp slik det skal være. Uttrykk som "du begynner å få litt maga nå!", kan du si til dine båddibuildervenner og fitnessvenner. De er opptatt av ruter, sixpack og hele den regla der. Styrkeløftere flest er ikke opptatt av det.

Når du skal invitere på en sosial aktivitet ute, sørg alltid for at aktiviteten starter på en pizzabar eller lignende. En sulten styrkeløfter er ikke en person du har lyst til å ha med deg noe sted som helst.

Tilpass tempoet ditt til styrkeløfteren. Om du veier 65kg, og Tor, din gode styrkeløftvenn veier 110kg, så tilsvarer dette at du selv har en ryggsekk foran og en bak på 22.5kg hver. Det er en betydelig vekt, og derfor vil din venn gå saktere enn deg, og vil irritere seg ganske mye over at du spretter av gårde, men avhengig av hvor høflig din venn er, så er det ikke sikkert at han sier noe til deg.

Tenker du at det er fint å be din styrkeløftervenn med på flytting når du skal putte alle dine ting inn i en flyttebil, sørg for at det er mat tilgjengelig underveis, som proteinshake, proteinbar, eller bare en pizza fra peppes. Å gi styrkeløfteren mat 5 timer etter at jobben er påbegynt er en sikker vei mot å ødelegge vennskapet en gang for alle. Når du føler en rumlende sult i magen, kan du være ganske sikker på at din løftervenn på 110kg er sultedøden nær.

Når noe skal hentes, så er det ren høflighet å gå og hente dette selv, fremfor å be din langt tyngre venn om å gjøre dette, han er sannsynligvis helt stinn i ryggen og bena etter tung mark og bøy.

Introduser din venn som styrkeløfter til dine venner. Styrkeløftere liker ikke å bli kalt båddibuildere.

Så husk følgende ting: Alltid pass på at det er mat i nærheten, og ikke plag styrkeløfteren med ting som ikke har med styrkeløft å gjøre, som sommerform, bicepsstørrelse og selvbruningstips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...