Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du kan fint drikke soyamelk, havremelk eller rismelk, men sørg for at du bruker en som er tilsatt kalsium, det skal være tydelig merket.

Syns det høres ut som om du bør bytte fastlege, for den du har tar tydeligvis ikke problemet ditt på alvor.

Fetaost er det ingen med intolleranse som kan spise da dette er myk/smøreost som er korttidslagret og inneholder laktose. Så har du intolleranse er dette absolutt no-no. Norvegia/jarlsberg går bra. Hvordan er du ellers med mat og bakeverk som inneholder melk? Steker du mat i smør? Håper at du har lest deg opp på alle betydninger av melk og leser innholdsfortegnelsen på alt (og hver gang for indigriensene endrer seg ofte!!!!!!) slik at du slipper å få i deg unødvendige overaskelser.

Hva man kan spise med intoleranser er svært individuelt. Folk med melkeintoleranse kan til og med drikke søtmelk uten problem, det kommer an på enzymaktiviteten.

Stemme at mye er individuelt Hva man tåler men fetaost (apetina) er laget på melk fra både ku, sau og geit som kan gi trøblet mage for de med laktoseintolleranse. Intollerante vil reagere på melkesukker fra alle dyr.

Det er annpå hvilket merke osv og utlandet er mye bedre til å fremstille produkter uten unødvendig melkesukker i seg. Man må alltid lese og regne ut laktosenivået i produkter man er usikker på. Derfor er det også så viktig å ta TESTER slik at det ikke blir unødvendig kutt i matveien. Stress fører også til kjip mage. Fetaost inneholder forøvrig mer laktose enn norvegia men er alikevel ost med lavt innhold. HOVEDREGELEN er at langtidslagret ost er ok.

Jeg reagerer med en gang på små mengder vanelig melk og smør selv om jeg egentlig skulle tåle det.

Selv sier jo trådstarter at han reagerer på fetaost men noe han velger å spise alikevel.

Apetina kommer forøvrig snart som laktosefri :)

Sjekk ut link for innhold av melkesukker i produkter:

(somregel er grensen mellom 0,5-0,8 på hva man tåler og hvor mange gram i døgnet er også individuelt)

Laktoseinnhold i ulike meieriprodukter - melk.no

Og for ordensskyld så håper jeg at alle vet forskjellen på allergi og intolleranse. Det er to vidt forskjellige ting. Derfor må man teste seg!!!!! Anbefaler deg å søke på private praksiser som utfører disse testene. Du får og svar med en gang som regel. Jeg satt i 2 timer ca og fikk svar på hva som var galt. Det er to forskjellige kosthold å følge og livet er lettere hvis man vet akkurat hva man skal kikke etter. Forklar legen at du har holdt deg unna melkeprodukter og du føler stor forskjell uten melk og når du inntar melk.

Jeg har selv intoleranse mot egg, melk (ikke bare laktose, all melk) og hvete. Og til og med reaksjonene mine varierer fra hver gang jeg spiser noe "galt". At du har lite overskudd er en av symptomene. Jeg trenger ikke alltid å få store magesmerter ved inntak av f.eks. melk, spesielt ved lite inntak, men med litt hver uke vil jeg tro bryter ned litt og litt.... :/

Jeg gikk til soneterapaut for å finne dette ut. Hun tok blodprøve, så fikk jeg 3 sider med skalaer på hvor sterk intoleransen var på forskjellige matvarer. Holder meg stort sett vekke fra erstatningsprodukter jeg også, men vil tro det er bedre enn hvis du bare må ha litt ost. Hvis jeg ikke husker feil, mener jeg de har melkefri fetaost i en spesialforretning jeg var i, der de selger mer av allergivenlige produkter. Fikk også beskjed om å være forsiktig med ris og potet i store mengder, men dette er også veldig individuelt, Så anbefaler at du tar kontakt med noen andre enn fastlegen din ettersom de ikke sjekker intoleranse. Jeg er heldig som har en lege som forstår, men jeg måtte fremdeles gå til soneterapauten min for kosthold og intoleransen min. Jo flinkere du er å la være å spise det du ikke tåler, jo større sjanse er det for at du kan spise det igjen senere, ihvertfall mens du er så ung. Lykke til :) :)

Eltervaag:

  • Du kan ha intoleranse mot melkeproteinet også, ikke bare laktose
  • Det er ikke viktig å teste seg for å finne ut hvor mye laktose du tåler, det finner man fint ut med prøving og feiling etter at intoleranse er dokumentert. Å utelukke eller bekrefte allergier er derimot et poeng, men det har trådstarter allerede gjort.
  • En allergitest gir ikke et sikkert svar, dette må alltid bekreftes med eliminasjon/provokasjon og kliniske tegn.
  • Å oppsøke private aktører er ikke alltid det lureste. Her benyttes ofte IgG-tester eller andre tester med lav kvalitet, og man ender ofte opp med unødvendige restriksjoner. Uansett så er ikke allergier tema i denne sammenhengen.

Annonse

Hehe, vel fastlegen her nede skal i allefall byttes, det er sikkert. At jeg har lite overskudd nå skal ikke være et symptom, da jeg holder meg langt unna alt annet en de fordømte to fetaterningene:P Det er fordi jeg spiser for lite. Men nå har da prøvd quinoa, og det virker som noe som kommer til å fungere. Å lage ting fra bunnen av er det jeg gjør hver dag, det blir bare litt ensidig på grunn av at det er fryktelig vanskelig å få tak i ting her i England. Og varene er anderledes. Veldig mye som er tilsatt "ditt og datt", og det er ikke alltid man får tak i det man leter etter. Utvalget av glutenfrie varer er ganske begrenset i området. Det er brød, spaghetti og energibarer. Helsekostforretningen er heller ikke helt det store stedet å handle da de stripper deg for penger, og tilbyr null hjelp. Så jeg beveger meg over på nettet hvis innkjøp av quinoa og div nøttemel skal fortsette:P

Nei, temaet var vel heller forslag til matvarer jeg kan tilføre kostholdet mitt ;)

Dietto: Kjenner meg veldig godt igjen i at reaksjonene er forskjellige fra gang til gang. Det samme skjer med meg, utenom ren melk da, den gir samme reaksjon hver bidige gang.

Nå har jeg ikke lest hele loggen her, men legger inn mitt eget syn på dette om hva legen kan og ikke kan.. Jeg har personlig erfaring med at jeg har gått til legen, og legen har tatt prøver i fleng. Men ofte er problemet at legen ikke har nok informasjon eller kan nok om akkurat det du sliter med til å vite hvilke prøver du faktisk skal testes for. De er allmennleger. Ser du nevner det i noen innlegg. Sier ikke det er tilfellet for deg, men det er jo en mulighet. Jeg har hatt mange symptomer på at jeg har stoffskifteproblematikk, men det har ikke blodprøvene vist, noe som har vist seg å ikke være riktig fordi legen ikke har tatt de riktige blodprøvene.. nå skal jeg til spesialist for å si det sånn. Kan ikke gå sånn, eller få beskjed om at man bare skal holde seg unna ditt og datt. Man må jo finne ut av hva det er. Jeg hadde hvertfall stått på retten min, for det er ingen andre som kommer å banker på døra di og spør om du vil finne ut hva som feiler deg.

Og nok en gang, beklager om jeg tok det ut av sammenheng, men tror det er litt oppbygd sinne i meg om dagen. Teite fastlegen min :p

  • 1 måned senere...

Om man har intoleranse av et eller annet slag, hvor lang tid tar det da omtrent fra man spiser det man tror at man muligens reagerer på til symptomene kommer? Har en mistanke om at jeg ikke tåler laktose så veldig godt, da jeg dagen etter at jeg har spist mye meieriprodukter VIRKELIG får magetrøbbel. Det oppstår først dagen etterpå, aldri umiddelbart etterpå..

Men det kan nevnes at det ikke oppstår hver gang etter at jeg har spist mye meieriprodukter, men veldig ofte.

Om man har intoleranse av et eller annet slag, hvor lang tid tar det da omtrent fra man spiser det man tror at man muligens reagerer på til symptomene kommer? Har en mistanke om at jeg ikke tåler laktose så veldig godt, da jeg dagen etter at jeg har spist mye meieriprodukter VIRKELIG får magetrøbbel. Det oppstår først dagen etterpå, aldri umiddelbart etterpå..

Men det kan nevnes at det ikke oppstår hver gang etter at jeg har spist mye meieriprodukter, men veldig ofte.

Ved intoleranser så kommer vanligvis symptomene ganske raskt etterpå, altså i løpet av timer. Men det kan variere mye, og det kan også forekomme at det kommer f.eks. dagen etter. Med laktose er imidlertid det ikke så vanlig, har hvertfall ikke hørt om noen tilfeller av det.

Annonse

Bare sier det: mange som sier de ikke tåler div ting (uten å direkte blitt testa for det) har spist det feks en gang..Nå er det en gang slik at kroppen ofte må vende seg på ting.. Hvis jeg ska begynne å ete brød igjen tar det noen uker før den er med på laget. Bare sier mtp ris og potet.. (potet er veldig mye stivelse i som damer igjen har vanskeligere å bryte ned enn oss så ville satsa på ris)

Bare sier mtp ris og potet.. (potet er veldig mye stivelse i som damer igjen har vanskeligere å bryte ned enn oss så ville satsa på ris)

Ris er også en kilde til stivelse, skjønte ikke det argumentet.

Ok.. Jeg har aldri hatt problemer med intoleranse/allergi av noe slag tidligere heller. Har hatt mer eller mindre sammenhengende magetrøbbel (som i løs og vannete avføring) i 8 uker, men har blitt bedre de siste 2 ukene. Er ennå i "rehabilitering" etter en lengre periode med feiltrening/overtrening/overbelastning, og trener derfor mye lettere enn tidligere. Kan denne nevnte feiltreningen ha en sammenheng med saken kanskje?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...