Gjest SlettetBruker4 Skrevet 15. september 2012 Skrevet 15. september 2012 Har frossen brokkoli, spinat, blomkål osv. like mye næring som de friske variantene? Siter
Gjest Skrevet 15. september 2012 Skrevet 15. september 2012 "kari nordmann skrev: Har frossen brokkoli, spinat, blomkål osv. like mye næring som de friske variantene? Det er mer næring i frosne Siter
123abc1 Skrevet 15. september 2012 Skrevet 15. september 2012 Som stokkeland sier så er det mer næring( dette pga innfrysning metoden som bevarer og hindrer tap av næringstoffer) og ofte så er prisen 200% billigere enn de ferske . Men smaken er ikke like god. Siter
Gjest SlettetBruker4 Skrevet 15. september 2012 Skrevet 15. september 2012 Tommel opp med andre ord Siter
StiligeCecilie Skrevet 15. september 2012 Skrevet 15. september 2012 Det smaker jo hy! Når man er vant til friske grønnsaker, så fikser du ikke det skvipet der VegarL 1 Siter
Gjest ILU Skrevet 15. september 2012 Skrevet 15. september 2012 Nå får dere rulle inn. Det erIKKE mer næringstoffer i frosne, det er mer i frosne grønnsaker om du kjøper dem om vinteren fordi de grønnsakene er høstet i sesongen oeg frosset ned kontra "ferske" i disk på vinteren. Siter
Aurelius Skrevet 16. september 2012 Skrevet 16. september 2012 Såvidt jeg har skjønt det, høstes det som blir til frosne grønnsaker når de er på topp,og fryses inn. Sånn sett ser jeg ikke at det skal være så voldsomt store forskjeller mellom ferske sommergrønnsaker og innfryste sommergrønnsaker i frysedisken, ihvertfall når det kommer til næringsinnhold. Hva smak ,preparasjonsmuligheter, størrelse, og konsisens angår blir jo da selvfølgelig saken en litt annen. Siter
Vegard L Skrevet 16. september 2012 Skrevet 16. september 2012 "SinisterAlex skrev: Nå får dere rulle inn. Det erIKKE mer næringstoffer i frosne, det er mer i frosne grønnsaker om du kjøper dem om vinteren fordi de grønnsakene er høstet i sesongen oeg frosset ned kontra "ferske" i disk på vinteren. Kilde? Grønnsaker som er dyrket langt vekke som selges som ferske høstes lenge før de er modne, og modnes underveis. Da får de mye mindre tid til å ta opp næring fra jordsmonnet. Frosne grønnsaker høstes når de er modne, før de forvelles (hindrer videre nedbrytning av næringsstoffer) og fryses før transport. På denne måten går ikke næringsstoffene tapt underveis. Om du utelukkende snakker om kortreiste grønnsaker i sesong, så er disse like bra næringsmessig som frosne, men utover dette så er frossengrønnsaker vinneren. Dag, Lloyd, Kirill W. og 1 annen 4 Siter
Vegard L Skrevet 16. september 2012 Skrevet 16. september 2012 Men det meste som selges av ferske grønsaker er ikke kortreist Siter
Olaf G. Skrevet 16. september 2012 Skrevet 16. september 2012 Vel. Når frossen brokkoli koster 8,50,- for 450g og et brokkolihode ofte er oppe i 17-18,- så er valget ganske lett. Tilbred det riktig og det smaker like godt. Siter
Gjest Skrevet 16. september 2012 Skrevet 16. september 2012 "Vegard Lysne skrev: Men det meste som selges av ferske grønsaker er ikke kortreist Men det skjønner ikke SinisterAlex. Begynner å bli dritt lei innleggene hans. Siter
neigutten Skrevet 16. september 2012 Skrevet 16. september 2012 Sånn sidespor her: Jeg pleier kjøpe ferskt, men kjøpt en pakke frosne brokkolitopper for noen dager siden. Disse hev jeg rett i kokende vann fra frysen, helte av vannet og hadde dem i en matboks. Når lunchtid kom 5-6timer senere luktet de rett og slett surt. Som bare frosne grønnsaker kan. Hadde brokkolien vært fersk ville det tatt flere dager. Syns det var litt ekkelt og ble igjen skeptisk til frosne grønnsaker. Skjønner ikke hvorfor frosne grønnsaker forderves mye fortere? Siter
Aurelius Skrevet 16. september 2012 Skrevet 16. september 2012 Hvis de lå og var varme og dampet i lukket beholder i timesvis, og råtnet, så er det kanskje ikke rart de ble litt nasty? Ellers har jo frosne grønnsaker i det minste blitt blansjert/forvellet før de ble frosset inn,så de har jo blitt behandlet mer. Siter
123abc1 Skrevet 16. september 2012 Skrevet 16. september 2012 "Lateralus skrev: Sånn sidespor her: Jeg pleier kjøpe ferskt, men kjøpt en pakke frosne brokkolitopper for noen dager siden. Disse hev jeg rett i kokende vann fra frysen, helte av vannet og hadde dem i en matboks. Når lunchtid kom 5-6timer senere luktet de rett og slett surt. Som bare frosne grønnsaker kan. Hadde brokkolien vært fersk ville det tatt flere dager. Syns det var litt ekkelt og ble igjen skeptisk til frosne grønnsaker. Skjønner ikke hvorfor frosne grønnsaker forderves mye fortere? Tror det har med overgangen fra frossen tilstand --> koking Siter
neigutten Skrevet 16. september 2012 Skrevet 16. september 2012 "Aurelius skrev: Hvis de lå og var varme og dampet i lukket beholder i timesvis, og råtnet, så er det kanskje ikke rart de ble litt nasty? Ellers har jo frosne grønnsaker i det minste blitt blansjert/forvellet før de ble frosset inn,så de har jo blitt behandlet mer. I og med at de ble avkjølt i kaldt vann etter koking og lå i en lukket beholde i romtemperatur noen timer skjønner jeg ikke hvorfor de skulle råtne. Dette skjer aldri når jeg bruker ferske grønnsaker... Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.