Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

okey skal se på saken...

but AARR... ja jeg sa jeg var ny men ok :p

hehe

Alan Aragons Research Report. Det blir litt for mye i starten om du skal lese det. Tror det bare vill gå rundt for deg.

Boken er ikke et must, men om du har råd så ser jeg ikke noen grunn til å ikke gjøre det. Du vill lære det du trenger for å endre kroppen din + hvordan du kan skille ut myter og sannheter fra de påstandene du måtte høre rundt om kring :)

Annonse

For å få litt grunnleggende kunnskap om kosthold og næringsstoffer kan du jo sjekke ut artiklene til Vegard Lysne her:

Artikkelserie om Næringsstoffene | Frisk og Funksjonell

Det kan være greit å sette seg inn i hvilke funksjoner matens næringsstoffer har i kroppen til å begynne med slik at du er bedre rustet til å finne ut hvordan du bør forholde deg til ditt kosthold. Det finnes like mange tilnærminger som det finnes mennesker. og alle vil være like påståelige i at det de selv gjør er det beste. Å være litt informert gjør veien en del lettere enn om man skal høre på 30 forskjellige meninger om hvordan du skal gå frem uten at du sitter med elementær grunnkunnskap selv.

Les deg litt opp, begynn en plass du føler er riktig for deg og vær analytisk i hvordan du går frem. Hvordan responderer kroppen på de endringene du gjør? Er det en varig endring eller kortsiktig? (Som vektnedgang som følge av reduksjon i vommfyll, vann eller fett.) Vil den endringen du velger være for en periode eller livslang? Hvor lang periode? Hvordan forholde seg til hverdagsmat etter en evt diett? Osv.... Man klarer å svare bedre på disse spørsmålene når man sitter inne med litt grunnkunnskap, og det vil gjøre både opp- og nedturer underveis mye lettere å forholde seg til - man trenger mye mindre hjelp i selve prosessen med observasjon, konklusjon, justering om man har tilegnet seg litt kunnskap. Og med litt erfaring og innsikt i egen kropps funksjoner/reaksjoner er man mer rustet til å stå på egne bein både i endringsfase og livet ut.

Uansett: Lykke til!

For å få litt grunnleggende kunnskap om kosthold og næringsstoffer kan du jo sjekke ut artiklene til Vegard Lysne her:

Artikkelserie om Næringsstoffene | Frisk og Funksjonell

Det kan være greit å sette seg inn i hvilke funksjoner matens næringsstoffer har i kroppen til å begynne med slik at du er bedre rustet til å finne ut hvordan du bør forholde deg til ditt kosthold. Det finnes like mange tilnærminger som det finnes mennesker. og alle vil være like påståelige i at det de selv gjør er det beste. Å være litt informert gjør veien en del lettere enn om man skal høre på 30 forskjellige meninger om hvordan du skal gå frem uten at du sitter med elementær grunnkunnskap selv.

Les deg litt opp, begynn en plass du føler er riktig for deg og vær analytisk i hvordan du går frem. Hvordan responderer kroppen på de endringene du gjør? Er det en varig endring eller kortsiktig? (Som vektnedgang som følge av reduksjon i vommfyll, vann eller fett.) Vil den endringen du velger være for en periode eller livslang? Hvor lang periode? Hvordan forholde seg til hverdagsmat etter en evt diett? Osv.... Man klarer å svare bedre på disse spørsmålene når man sitter inne med litt grunnkunnskap, og det vil gjøre både opp- og nedturer underveis mye lettere å forholde seg til - man trenger mye mindre hjelp i selve prosessen med observasjon, konklusjon, justering om man har tilegnet seg litt kunnskap. Og med litt erfaring og innsikt i egen kropps funksjoner/reaksjoner er man mer rustet til å stå på egne bein både i endringsfase og livet ut.

Uansett: Lykke til!

Dobbelt-liker.

Streng tatt så er alt under 60% karbo i kosten definisjonen av lavkarbo i norsk sammenheng;)

Strengt tatt ikke. Det finnes ikke en klar definisjon på lavkarbo, men per i dag er den allmenne oppfatningen at lavkarbo er <40 E% eller <150g karbohydrater om dagen.

Strengt tatt ikke. Det finnes ikke en klar definisjon på lavkarbo, men per i dag er den allmenne oppfatningen at lavkarbo er <40 E% eller <150g karbohydrater om dagen.

Den allmenne oppfatning av lavkarbo er at det er noe de tullingene som har med seg noe annet enn brødskiver til lunsj holder på med for å slanke seg, isteden for å bevege seg. Og at de nesten bare spiser fløte og bacon;)

Den allmenne oppfatning av lavkarbo er at det er noe de tullingene som har med seg noe annet enn brødskiver til lunsj holder på med for å slanke seg, isteden for å bevege seg. Og at de nesten bare spiser fløte og bacon;)

Riktig, dårlig ordvalg av meg :p På det faglige møtet til foreningen for kliniske ernæringsfysiologer i vår ble dette også omtalt som "den norske versjonen av lavkarbo".

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...