Lillelyng Skrevet 22. juni 2012 Del Skrevet 22. juni 2012 Jeg har hatt samme problemet, og etter å ha kuttet ut gluten i et halvt års tid er jeg symptomfri igjen. Tok gastroskopi for fire år siden, og da sjekket de for cøliaki, men det var magesår som var problemet den gangen. Har tenkt at kanskje sår i tarmen kan ha forårsaket en evt intolleranse mot gluten. Har blitt anbefalt av lege og ernæringsfysiolog om at det kan være lurt å ta en ny gastroskopi, men da må jeg jo innvie gluten i kosten for en periode og det blir vondt .. :thumbsdown: Hvis du fikk diagnosen Cøliaki, får du støtte for å kjøpe glutenfrie alternativer da? Du skal ikke se bort fra at det kan være cøliaki. Har det selv, og oppdaget det for ca 2 år siden ved at jeg hele tiden var oppblåst i magen og hadde vondt. Det første jeg gjorde var å kutte ut gluten i en måned ca for å se hvordan kroppen reagerte, og jeg kjente forskjell med en gang. Men i og med at du har vært å tatt blodprøver, burde du vente med å kutte gluten ut forenløpig. Hvis du får utslag så vil de sende deg videre til gastroskopi, og da skal du spise helt normalt en stund i forkant slik at de kan se om det er noen form for reaksjon. Jeg gjorde den feilen med at jeg kuttet ut gluten for så å dra på gastroskopi. Endte opp med at jeg måtte ta en til, altså to gastroskopier. Og som noen kommenterte lengre opp her, gastroskopi er ikke behagelig Jeg får heller ikke vondt i magen av alt som inneholder gluten, kan snike i meg litt nå og da uten å kjenne det Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-360015 Del på andre sider Flere delingsvalg…
msAnderssen Skrevet 22. juni 2012 Del Skrevet 22. juni 2012 Tror bare det er snakk om 1 måned med "normal" kost som skal til, men skjønner veldig godt at det ikke frister.. :\ Jepp! Får rundt 1800kr hver måned, og det hjelper veldig! Derfor anbefaler jeg deg å få tatt en gastroskopi.. Det er jo ikke akkurat billig med glutenfri kost. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-360081 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillelyng Skrevet 22. juni 2012 Del Skrevet 22. juni 2012 Okei, ja da vil det jo være vært det. Kanskje jeg skal få bestilt en time til gastroskopi da, det kan jo være litt ventetid.. Tusen takk for svar Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-360129 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mari-Eli Skrevet 23. juni 2012 Del Skrevet 23. juni 2012 Nå føler jeg meg helt teit her. Jeg har cøliaki, fikk det bekreftet i 2001 etter blodprøve og gastroskopi (grøss...) Men er ikke cøliaki og gluten allergi det samme? Det har jeg "alltid" trodd, har jeg tatt feil i 11 år?? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-360642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 23. juni 2012 Del Skrevet 23. juni 2012 Nå føler jeg meg helt teit her. Jeg har cøliaki, fikk det bekreftet i 2001 etter blodprøve og gastroskopi (grøss...) Men er ikke cøliaki og gluten allergi det samme? Det har jeg "alltid" trodd, har jeg tatt feil i 11 år?? Mer eller mindre det samme, men du kan ha glutenallergi uten å utvikle cøliaki. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-360877 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mari-Eli Skrevet 25. juni 2012 Del Skrevet 25. juni 2012 Glutenallergiker som eksponeres nok for gluten til at tarmtottene atrofierer= glutenallergiker med cøliaki. Glutenallergiker som ikke eksponeres nok for gluten til at tarmtottene atrofierer= glutenallergiker uten cøliaki. Glutenallergiker som eksponeres nok for gluten til at tarmtottene atrofierer men som er lenge nok vekke fra eksponering til at de regenereres=Glutenallergiker uten cøliaki. Det blir litt som diabetes 2 - enkelte vil fortelle deg at dersom du har diabetes 2 vil du alltid ha det selv om du forbedrer tilstanden din slik at du har normalt langtidsblodsukker, glukosetoleranse, insulinfølsomhet og ingen symptomer. Det blir som å si at du alltid er forkjølet selv om du ikke er det, fordi du alltid kan bli det igjen dersom du blir eksponert for en smittekilde som fører til sykdom. Jøss! Lærte noe nytt idag og gitt! Takk! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-363023 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest noen123 Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 svaret fra legen: hveteallergi :thumbsdown: begynte derfor i dag med glutenfri kost, håper på forbedringer på energinivå og generell form gjennom dagen. kan jeg søke om slik støtte fra NAV på 1800,- i mnd, nå som det er påvist at jeg har allergien? tips til gode, glutenfrie karbkilder? har allerede hamstret glutenfritt havregryn Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385230 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 svaret fra legen: hveteallergi :thumbsdown: begynte derfor i dag med glutenfri kost, håper på forbedringer på energinivå og generell form gjennom dagen. kan jeg søke om slik støtte fra NAV på 1800,- i mnd, nå som det er påvist at jeg har allergien? tips til gode, glutenfrie karbkilder? har allerede hamstret glutenfritt havregryn Uten at jeg skal si dette sikkert, så må du vel ha påvist cøliaki før du kan søke om støtte, men det burde legen din (eller noen andre på forumet med cøliaki) kunne bekrefte eller avkrefte. Hvilke tester tok du for å påvise allergien, blodprøver eller endoskopi? Glutenfrie karbokilder: potet, søtpotet, ris, frukt, bær. Mye å velge mellom Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385242 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest noen123 Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 Uten at jeg skal si dette sikkert, så må du vel ha påvist cøliaki før du kan søke om støtte, men det burde legen din (eller noen andre på forumet med cøliaki) kunne bekrefte eller avkrefte. Hvilke tester tok du for å påvise allergien, blodprøver eller endoskopi? Glutenfrie karbokilder: potet, søtpotet, ris, frukt, bær. Mye å velge mellom tok 3 forskjellige blodprøver, trengte heldigvis ikke noe mer enn det. veldig kjedelig, men samtidig veldig befriende å faktisk vite hva som har plaget meg! har vært plaget mye med magen, spesielt før, da kosten besto av veldig mye lyst brød ol. har god tro på at framgangen på treningen framover vil bli en del enklere, nå som jeg slipper plager får bare ta å venne meg av kornproduktene til en viss grad og heller lære meg å spise mer potet/ris. hvordan smaker glutenfri spaghetti/pasta/brød egentlig? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385246 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 tok 3 forskjellige blodprøver, trengte heldigvis ikke noe mer enn det. veldig kjedelig, men samtidig veldig befriende å faktisk vite hva som har plaget meg! har vært plaget mye med magen, spesielt før, da kosten besto av veldig mye lyst brød ol. har god tro på at framgangen på treningen framover vil bli en del enklere, nå som jeg slipper plager får bare ta å venne meg av kornproduktene til en viss grad og heller lære meg å spise mer potet/ris. hvordan smaker glutenfri spaghetti/pasta/brød egentlig? Å finne ut slike ting er veldig befriende mtp at du nå har funnet årsaken til plagene dine. Å spise glutenfritt trenger ikke å være noen heksekunst, men det kan være du opplever noen tilvenningsproblemer. Å basere seg på glutenfrie versjoner av det du spiste fra før er et alternativ, mens et annet er å gjøre større endringer i kostholdet og basere seg på andre typer mat. Det er plusser og minuser med begge, og du kan også kombinere de. Om du er vant til å spise brød til frokost, så kan du f.eks. bytte dette ut med eggeretter, cottage cheese/kesam med frukt/bær, middagsrester eller glutenfri havregryn. Til lunsj fungerer middagsrester ypperlig, eller du kan bruke glutenfritt brød om det er mest praktisk. Det avhenger litt av dine lunsjfasiliteter (mikrobølgeovn, kjøleskap osv). Middag og kvelds er de minste problemene, her klarer du å finne glutenfrie alternativer. Tenk kjøtt, fisk, grønnsaker, potet/søtpotet/ris Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385255 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indiska Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 Hveteallergi og cøliaki/glutenallergi er ikke det samme. Glutenfrie produkter inneholder ofte stoffer du ikke tåler, altså andre bestanddeler fra hvetekornet. Følg med på varedeklarasjoner! Husk at hveteallergikere kan reagere på spelt også. Hveteallergi i seg selv gir dessverre ikke støtte Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385256 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 Apropos det, sa han spesifikt hveteallergi eller glutenallergi? Jeg har svart litt med det utgangspunkt at det er snakk om glutenallergi. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385259 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 svaret fra legen: hveteallergi :thumbsdown: begynte derfor i dag med glutenfri kost, håper på forbedringer på energinivå og generell form gjennom dagen. kan jeg søke om slik støtte fra NAV på 1800,- i mnd, nå som det er påvist at jeg har allergien? tips til gode, glutenfrie karbkilder? har allerede hamstret glutenfritt havregryn "Alle med sikker diagnose, dvs. diagnose påvist ved tynntarmsbiopsi, har automatisk rett til grunnstønad sats 2 eller sats 4 avhengig av alder. " Dette finner du på: Grunnstønad fra NAV. Det står også at om du av andre helsemessige årsaker må holde deg til et glutenfritt kosthold KAN ha rett på det, så lenge du har dokumentasjon fra lege. Så det er jo verdt å prøve:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385263 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indiska Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 Apropos det, sa han spesifikt hveteallergi eller glutenallergi? Jeg har svart litt med det utgangspunkt at det er snakk om glutenallergi. Øverste innlegget på denne siden Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385272 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 Øverste innlegget på denne siden Ja, men greit å få bekreftet om det er dette legen spesifikt sa eller ikke, siden trådstarter også nevner at han må spise glutenfritt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385275 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest noen123 Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 legen sa at det er hveteallergi. gluten er noe jeg velger å kutte ut selv, siden jeg har merket nå når jeg spiser mer havregryn enn før, så har jeg blitt veldig luftig/ lett vond i magen etter måltidet. for å finne ut om man har glutenallergi må man vel ofte til med endoskopi? det har jeg ikke lyst til når det kommer til matlaging er det noe jeg har veldig god tid til ettersom jeg er sjømann og jobber turnus på 4-4, når jeg er hjemme har jeg stort sett fri. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385283 Del på andre sider Flere delingsvalg…
eeee Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 legen sa at det er hveteallergi. gluten er noe jeg velger å kutte ut selv, siden jeg har merket nå når jeg spiser mer havregryn enn før, så har jeg blitt veldig luftig/ lett vond i magen etter måltidet. for å finne ut om man har glutenallergi må man vel ofte til med endoskopi? det har jeg ikke lyst til når det kommer til matlaging er det noe jeg har veldig god tid til ettersom jeg er sjømann og jobber turnus på 4-4, når jeg er hjemme har jeg stort sett fri. Vær obs på at en god del glutenfrie produkter inneholder hvetestivelse. Det er altså glutenfritt, men ikke hvetefritt. Jeg har selv hveteallergi, og velger å holde meg unna gluten pga mageproblemer. Glutenfritt havregryn funker veldig bra, og jeg pleier å kjøpe glutenfritt havremel fra iherb. Glutenfritt mel fra norske butikker er jo hinsides dyrt.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385312 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 "Alle med sikker diagnose, dvs. diagnose påvist ved tynntarmsbiopsi, har automatisk rett til grunnstønad sats 2 eller sats 4 avhengig av alder. " For å påvise dette må du ha gastroskopi for å ta prøver av tynntarmen. Mest jævlige undersøkelsen som finnes. Tar slange opp bak når som helst i steden for ned halsen. Når det gjelder glutenfri pasta, brød og lignende er det fullt ut spiselig, men oppleves som regel en del tørrere og seigere den første tiden. Gå på for eksempel Burgerking og kjøp deg en glutenfri hamburger så får du oppleve dette Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385327 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indiska Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 Vlegen sa at det er hveteallergi. gluten er noe jeg velger å kutte ut selv, siden jeg har merket nå når jeg spiser mer havregryn enn før, så har jeg blitt veldig luftig/ lett vond i magen etter måltidet. for å finne ut om man har glutenallergi må man vel ofte til med endoskopi? det har jeg ikke lyst til når det kommer til matlaging er det noe jeg har veldig god tid til ettersom jeg er sjømann og jobber turnus på 4-4, når jeg er hjemme har jeg stort sett fri. Havregryn er glutenfritt, selv det vanlige (i så tilfelle svært lite) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385338 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 V Havregryn er glutenfritt, selv det vanlige (i så tilfelle svært lite) Om havregryn var glutenfritt hadde det vel ikke vært et glutenfritt alternativ;) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9729-har-jeg-glutenallergi/page/2/#findComment-385344 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.