Gå til innhold

Beste måte på miste fett på?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Den beste måten inneholder som Henrik sier "no shortcuts". Den hurtigste er usunn og ikke bra for kroppen (du vil gå fort ned men sjangsen for å gå fort opp igjen er stor ). Må huske at det er en grunn til at man vil ned i fett..Altså man har enten spist for mye og/eller trent for lite..DVS livsstilsendring.. Å gå ned i fettprosent på en sunn måte er en rimelig enkel affære som mange gjør om til en utrolig vanskelig, tidkrevende og stressende opplevelse. Ett moderat kcal underskudd med sunne, ernæringsrike råvarer rike på proteiner, fett og karbohydrater (+vitaminer,mineraler,antioksidanter selvfølgelig..men det kommer rimelig automatisk hvis du får i deg grønnsaker og frukt), og mosjon i form av kardiovaskulær trening eller styrke, gjerne en kombinasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kompis av meg som gikk fra å være fyrstikk til å vinne bodybuilding vm på 2mnd. :whistling: or not ! :p

Som sagt gi litt detaljer om deg selv så er det lettere å peile seg inn på ditt oppsett. Bruk diett.no for å regne ut hvor mye og hvilken fordeling du skal ligge på ved vektnedgang, vedlikehold. Her setter du opp en matplan selv, de fleste norske matvarer ligger inne i systemet. Dette er oversiktlig å du vil få en pekepinn på hvor du skal ligge å hva du skal spise, her bestemmer du selv hvor slavisk du vil følge oppsettet, etter hvor god fremgang/nedgang i fett% du vil ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer egentlig litt sånn generelt jeg..

Jogging/løping vs styrke trening

lavkarbo vs "vanlig" kosthold med kaloritelling

Mer muskler mindre fett. Så f.eks løpe for mye vil ikke være muskelens beste venn, hvis du kjører lange løpeøkter vil kroppen etterhvert bruke musklene som energikilde (så ikke gunstig hvis du vil bygge/beholde muskler). Så anbefaler fullkroppsprogram styrke, sirkeltrening, supersett osv. Ved å kjøre høy intensitet på styrken vil du oppnå en rimelig heftig kondis :p true story. Jeg kjører løpeturer bare for gøy, følelsen når man er ferdig, strekke ut litt (her er svømming bedre) og div andre grunner. Men ikke glem at mat er nøkkelen her med tanke på fremgang/nedgang.

Det der med kostholdstype må du nesten finne ut selv hva som fungerer for deg. Er rimelig individuell sak. Høyt proteininntak er ett must. 2-2,5g pr kg kroppsvekt. Fett fra gode kilder som fet fisk, nøtter, frø osv. Lavt karboinntak hviledager å litt høyere på treningsdager. Dette er ihvertfall dette som fungerer for meg :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lurer egentlig litt sånn generelt jeg..

Jogging/løping vs styrke trening

lavkarbo vs "vanlig" kosthold med kaloritelling

Hei Befit! :)

Dette er et spørsmål som utrolig mange stiller, og som også forskere jevnt over krangler om i hytt og gevær. Noen anbefaler lavkarbo, andre er fanatiske karbtilhengerer, noen sverger til styrketrening og dropper kardio, mens andre går morgenturer hver eneste dag.

Uansett hva man finner ut at man vil gå for er hovedessensen ganske enkel (og heldigvis noe alle er enige om):

Du må forbrenne mer enn du spiser!

Sagt på en enkel måte er det nødvendig at kroppen din går på et underskudd, slik at den er nødt til å bruke av dine egne reserver (les: fett, men også muskler).

Som Henrik sier er det i denne sammenheng gunstig å holde proteininntaket høyt. Dette da kroppen i større grad vil bevare muskelmassen du allerede innehar gjennom dietten.

5 tips som reduserer muskeltapet på diett - Fitnessbloggen

Om du velger å gå for en lavkarbo- eller høykarbovariant av kostholdet ditt har i det lange løp lite å si, da studier viser at vekttapet over tid stort sett blir det samme uansett kostholdstilnærming.

" Det vi vet fra studier med kort varighet (6 uker – 6 mnd) så opplever man en noe større vektnedgang med et kosthold basert på mye fett – mens man i langtidsstudier ser identisk effekt av lat-fett og lav-karb dietter (36, 38, 39, 40, 31)."

Når det kommer til trening så er styrketrening å anbefale, da dette( i likhet med et høyt proteininntak) er med på å bevare muskelmassen. Kardio er strengt tatt ikke nødvendig, men et fint supplement dersom du ikke ser de resultatene du vil ha, eller feks ikke har lyst til å gå like lavt på kaloriene

For virkelig hurtig vektnedgang har du jo selvsagt også

PSMF-dietten..

Beklager at jeg ikke har linker direkte til studiene, men de ligger under de enkelte artiklene.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ukjent666
For de av oss som er litt over middels glad i å spise mat er det greit å ha kondisjonstrening ved siden av. Fordi at høyere kaloriforbruk lar deg spise mer samtidig som du fortsatt kan ligge i underskudd.

Spørsmålet er jo HVOR mye? hehe! Skal vel ha ganske stålkontroll på inn/ut og hvor mye man forbrenner? Eller? Tankebank denne måten ? Dele dele?:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...