Gå til innhold

BCAA og vektnedgang


Anbefalte innlegg

Jeg står opp klokken halv 5 om morgenen for å komme meg på jobb, dette resulterer i at treningen kommer veldig sent på dagen, kan jeg bruke bcaa til å "utsette" måltidene slik at jeg inntar minst mulig mat før trening og lager meg et "spisevindu" senere på dagen?

Hvis jeg skulle begynt med dette, hvordan ville det være lurt å gjøre det?

Går på diett for å gå ned i vekt, men trener kondisjon 7-8ganger i uken, og styrke 5.

Trener høyrepp(5x10), men ikke så tungt (nedtrekk 50kg, knebøy 30kg, triceps 12kg, skuldre 20g osv, men vil jo opp i vekter etter hvert, men trener alene så er litt vanskelig)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Først og fremst trener du ALT for mye. Du er nødt til å spise som en hest hvis du skal optimalisere fremgangen. Vil anbefale deg et 3-dagers helkroppsprogram eller en splitt over 4 dager (du finner mange på nettet). Av kardio holder det i massevis med 2-3 korte INTERVALLøkter på 20-30 min. Det er totalt unødvendig å trene så mye kondisjon dersom du ikke satser på friidrett o.l. Det er tunge baseøvelser som former kroppen og bygger muskler. Det at du løfter 50kg i nedtrekk men bare 30kg i knebøy sier litt.

Så over til det viktigste med kroppskomposisjon; hva og hvor mye spiser du i løpet av en dag? Du er nødt til å lage en matplan/diett som du følger i 1 uke der du spiser det samme hver dag. Høyere på treningsdager, lavere på hviledager. Ikke bli redd nå, det krever litt disiplin og viljestyrke men etter noen uker trenger du ikke veie maten, du tar det på øyemål. Er du ikke fornøyd med fremgangen, så tar du vekten frem igjen.

Så, for å svare på spørsmålet ditt vil nok kanskje periodisk faste være en idè for deg. Velg deg et 10 timers spisevindu. Trener du på fastende mange inntar du BCAA hver 2. time frem til neste måltid (hvis jeg husker rett).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går på diett fra før, har et oppsett med dager jeg trener/dager jeg ikke trener, trener allerede 4x4 intervaller 4 ganger i uka, men har dager innemellom hvor jeg ror/ har morgenjogging i helgene. Har blitt anbefalt å kutte ned, men det er ganske vanskelig å slutte, har konstant redsel om å gå opp i vekt, og at det går så utrolig sent nedover hvis jeg ikke trener en dag. Er rett og slett forelsket i trening og er fornøyd med treningsmengden min nå, men har ikke noe problem med å kutte ned hvis jeg blir møkk lei en dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har utrolig vanskelig for å la vær å trene en dag, prøvde det før, men fikk ikke sove osv. Trener m - rygg/skuldre og intervall t-bryst/triceps/biceps roing 2x3000m o - intervall og lår/rumpe t - samme som mandag bare roing/sykling. f - intervall + langkjøring + mage/hofter (trener litt mage hver dag) l - morgenjogging på tom mage, frokost - lunsj - intervaller og lår/rumpe s - morgenjogging på tom mage (bruker diettplan uten treningsmåltid på søndag) Er skikkelig redd for å gå opp i vekt, er sinnsykt flink med dietten, men hvileforbrenningen min er så utrolig lav i forhold til andres at til og med den tidligere PT min komenterte det. Gikk ned de 18kg pga ekstremdiett. Hvis jeg bare trener styrke en dag, betyr det vel at jeg går glipp av en dag med fettforbrenning? en dag med mindre kcal underskudd...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Føler denne loggen bare blir mer og mer likt noe som kunne vært min egen logg jeg:eek: Har skummelt lav hvileforbrenning selv.. Men jeg har måtte kuttet ned på kardioen pga benhinnebetennelse da.. Elsker å løpe, hater elipsemaskina.. Så har blitt en naturlig stooor nedgang i cardiotrening:P Og føler virkelig ikke "bare" styrke hjelper/funker.. Even though I know it does..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ekstremt treningsvolum for en som skal ned i vekt. Om du reelt tåler EKTE 4x4-intervaller OG alt det andre uten å bli utbrent så er du et fenomen...eller har ekstremt omfattende treningshistorie...Med mindre du da egentlig opererer på langt lavere intensitet enn det du hadde klart med noen hviledager innabords.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har holdt på med trening 6 ganger i uka siden juli 2011, startet opp intervaller mandag til lørdag i november. Har tatt av totalt 18kg. Ble ganske lei intervaller hver bidige dag og smerten ble ganske mye på slutten, derfor har jeg annenhver dag nå, 4x4 intervaller på elipse/sykkel er hos meg hvor 1 min = hvile (pulsen skal under130) 30sekunder på å dra pulsen til over 160, bruk så 30 sekunder på å dra deg enda lenger hvis mulig (første sett er alltid vanskelig) bruk resterende 2 min på å holde pulsen/dra pulsen opp. For hvert sett skal pulsen lenger og lenger opp, siste sett avslutter rundt 176/180 i puls. Har kronisk beinhinnebetennelse i begge leggene, og knærne mine var nedkjørte en god stund, men knærne er oppbygget igjen, beinhinna driter jeg i og springer på for det, har hatt det siden 2010 nå, heller bare slakke av når det gjør for vondt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...