Gjest Skrevet 24. februar 2012 Skrevet 24. februar 2012 Slik bruker eg mager kesam: - som rømme til fisk - blandet i salat - i bakst, som nevnt ovenfor i tråden i vafler o.l - m proteinpulver, kakaopulver, sukrin og stevia vanilje - I fruktsalat m stevia vanilje/ eller funlight - I lag m cottage cheese og syltetøy -> Riskrem aktig - som yoghurt m funlight - i smoothie - På havregrøt i lag med tinte bær - som dip eller dressing. Bare bland ønsket krydder i! Som dere kan se, er mager kesam en trofast venn i kjøleskapet mitt I'm lovin' it Tonje_86 1 Siter
Gresan Skrevet 24. februar 2012 Skrevet 24. februar 2012 Som flere andre her, bruker jeg det til alt. I salat, som dressing, i bakst (særlig scones), som pålegg, som dessert (med frukt og vaniljestevia), til frokost sammen med havregryn, sammen med så å si alt av middag osv osv osv Siter
Tonje_86 Skrevet 24. februar 2012 Skrevet 24. februar 2012 Mager kesam med fun light er en vinner ja Putt oppi noen nøtter, så blir det bra. Marie_279 oppsummerte det ganske bra Siter
T-bone_84 Skrevet 24. februar 2012 Forfatter Skrevet 24. februar 2012 Kjøpte en pose med frosne bær nå på rema. Tenkte jeg skulle teste bær + Kesam Siter
Brianna Skrevet 26. februar 2012 Skrevet 26. februar 2012 Mager Kesam er BEST! Du kan lage dine egne diper, dressinger eller sauser, bare å tilsette litt av favorittkrydderet ditt! Jeg elsker å blande sitronpepper og hvitløkspulver med mager kesam, også ha flere ferske grønnsaker til å dipe med Min favoritt må være med cherrytomater <3 Siter
Bikini Skrevet 27. februar 2012 Skrevet 27. februar 2012 Som flere andre her, bruker jeg det til alt. I salat, som dressing, i bakst (særlig scones), som pålegg, som dessert (med frukt og vaniljestevia), til frokost sammen med havregryn, sammen med så å si alt av middag osv osv osv I scones i stedet for youghurt da? Høres jo lurt ut, det må jo gjøre den mer proteinrik. Jeg eeeeeeelsker scones, med tranebær og valnøtter. Pleier å bake det med tyrkisk youghurt, men det er jo ganske fett da. Siter
T-bone_84 Skrevet 27. februar 2012 Forfatter Skrevet 27. februar 2012 Kesam på Frosne Bær, var forøvrig skamdigg. Håper det er sunt, det gDAIM det var smoooooooth Siter
Sessa Skrevet 27. februar 2012 Skrevet 27. februar 2012 I scones i stedet for youghurt da? Høres jo lurt ut, det må jo gjøre den mer proteinrik. Jeg eeeeeeelsker scones, med tranebær og valnøtter. Pleier å bake det med tyrkisk youghurt, men det er jo ganske fett da. Er det noen av dere som kunne tenke dere å delt scones oppskriften deres? Evt i en annen, mer passende tråd? Jeg er utrolig glad i scones selv men har til nå ikke kommet over en ordentlig god oppskrift (og på grunn av flytting har ikke baking vært mulig på en liten stund...) Siter
Drangevåg Skrevet 27. februar 2012 Skrevet 27. februar 2012 +1 Fun light ! +2! Det er nesten skummelt hvor godt det er! Siter
Bikini Skrevet 28. februar 2012 Skrevet 28. februar 2012 Er det noen av dere som kunne tenke dere å delt scones oppskriften deres? Evt i en annen, mer passende tråd? Jeg er utrolig glad i scones selv men har til nå ikke kommet over en ordentlig god oppskrift (og på grunn av flytting har ikke baking vært mulig på en liten stund...) Legger oppskrift i matforumet Sessa 1 Siter
Baronen Skrevet 28. februar 2012 Skrevet 28. februar 2012 Noen som har en god dressingoppskrift med kesam? Siter
Bikini Skrevet 28. februar 2012 Skrevet 28. februar 2012 Mager kesam er godt rørt med litt pesto også, særlig til laks. Pesto er jo ikke akkurat magert, men det blir innmari digg. Baronen 1 Siter
Akuline Skrevet 29. februar 2012 Skrevet 29. februar 2012 Bruker det til det meste allerede nevnt. En annen ting som er utrolig godt er å skjære et eple i små terninger og sette i mikroen på full guff et par min, til det er mykt. Bland så med mager kesam (og evt cc), stevia og kanel. Ellers er det godt med kesamlapper, kesamvafler, kesamboller, osv osv. Bruker det som erstatning for smør i paibunner (den blir ikke sprø, nb, men er godt med myk paibunn også), og annen bakst. Kan også lage ostekake av det. Siter
Pewpew Skrevet 6. mars 2012 Skrevet 6. mars 2012 Er det slik at man ikke burde koke kesam? Hvor høy varme tåler den? Mener å ha lest noe slik. Siter
Olaf G. Skrevet 6. mars 2012 Skrevet 6. mars 2012 Kesam skiller seg ved koking, men kan vel fint haes oppi varme retter som er kokt om jeg ikke har skjønt feil. Siter
T-bone Skrevet 6. mars 2012 Skrevet 6. mars 2012 Litt off-topic, men hvorfor akkurat MAGER kesam? Synes den originale kesam smaker bedre og spiser den foran den magre... Siter
Pewpew Skrevet 6. mars 2012 Skrevet 6. mars 2012 Mr Olaf Ghanizadeh Det jeg egentlig lurte på var om næringsinnholdet, eller kroppens evne til å ta opp proteinene forandrer seg? Eller mener man bare at konsistensen forandrer seg? Siter
Krembolle Skrevet 6. mars 2012 Skrevet 6. mars 2012 Litt off-topic, men hvorfor akkurat MAGER kesam? Synes den originale kesam smaker bedre og spiser den foran den magre... Kesam Original: energi 482 kJ (116 kcal) protein 6,2 g karbohydrat 4,8 g fett 8,1 g kalsium 90 mg (11%)' riboflavin 0,14 mg (9% Kesam mager: energi 326 kJ (74 kcal) protein 12,0 g karbohydrat 4,3 g - hvorav sukkerarter 4,3 g fett 1,0 g - hvorav mettede fettsyrer 0,6 g kostfiber mindre enn 1,0 g natrium 0,03 g kalsium 100 mg (13%' Ellers er det vel et spørsmål om smak og behag? Siter
OhMickey Skrevet 21. mars 2012 Skrevet 21. mars 2012 Jeg bruker kesam overalt hvor jeg vanligvis ville brukt rømme eller yoghurt Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.