Lily Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Brød med smør og sukrin <3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132492 Del på andre sider Flere delingsvalg…
CaraMella Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Om du kjøper dette brødet du snakker om, les på posen for meg er du snill:D Hadde vært greit å skeiet ut med slike skiver, istedenfor synde baguettene:p Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132608 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Mamma kommenterer ikke at jeg ikke spiser brød, men er liksom heeelt uvillig til å i det hele tatt prøve å gå en dag uten brød. Og hun spiser ikke grovbrød, neineinei. Det må være loff, eller halvgrove brød uten korn i. For all del, mamma sine hjembakte brød er fantastisk gode, men det er liksom 2 kg hvetemel og en halv pose sammalt hvete, litt havregryn og gjær. Ikke spesielt mye næring. Alle miksene jeg har prøvd å lage fisjer hun til. Og hun er 50 år, beinskjør, med mild crohns og litt cøliaki. Alle disse tre tingene blir ikke spesielt bedre med kornspising... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132616 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Alle miksene jeg har prøvd å lage fisjer hun til. Og hun er 50 år, beinskjør, med mild crohns og litt cøliaki. Alle disse tre tingene blir ikke spesielt bedre med kornspising... Går det an å ha litt cøliaki?! Camillam og CaraMella 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132624 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarenH Skrevet 1. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 1. februar 2012 Mamma kommenterer ikke at jeg ikke spiser brød, men er liksom heeelt uvillig til å i det hele tatt prøve å gå en dag uten brød. Og hun spiser ikke grovbrød, neineinei. Det må være loff, eller halvgrove brød uten korn i. For all del, mamma sine hjembakte brød er fantastisk gode, men det er liksom 2 kg hvetemel og en halv pose sammalt hvete, litt havregryn og gjær. Ikke spesielt mye næring. Alle miksene jeg har prøvd å lage fisjer hun til. Og hun er 50 år, beinskjør, med mild crohns og litt cøliaki. Alle disse tre tingene blir ikke spesielt bedre med kornspising... Jeg har hørt at man kan utvikle kreft hvis man spiser hvete med cøliaki!! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132657 Del på andre sider Flere delingsvalg…
CaraMella Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Går det an å ha litt cøliaki?! Det er jo like vanlig som å ha litt diabetes;) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132694 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Det er jo like vanlig som å ha litt diabetes;) Ja, det var det jeg trodde Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132696 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Terskeltrening Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Forstår ikke helt hvorfor man skal velge bort brød. Er målet å gå ned i vekt må kaloriinntak være lavere enn kaloriforbruket. En normal grov brødskive på rundt 30g inneholder vel rundt 80kalorier. Dagsbehovet til en som ikke trener er rundt 30kaloreri pr. kg. Veier du 70kg trenger du derfor 2100 kalorier pr. dag, dette tilsvarer 26 brødskiver! 2 brødskiver om morran er derfor ca. 7% av ditt daglige kaloriinntak. Hvor farlig kan det være? Spis variert og sunt, kutt ut tomme kalorier. Og er du normalvektig (som det ser ut som du er på bildet) forstår jeg ikke skepsisen til noen få brødskiver om dagen. Til middag kan du heller spise mindre potet, ta en halv potet så mor blir glad, og spis masse grønnsaker. I tillegg kan du presse på for sunnere middag, fisk og hvitt kjøtt. Hysteriet rundt brød er rimelig oppskrytt. Selvsagt skal man ikke spise loff - ref. tomme kalorier. Fettforbrenning: Da må du ha energiunderskudd - kroppen bryr seg ikke om den energien du får kommer fra brød eller en smørpakke. Har du kaloriunderskudd må kroppen bruke fettet som er lagret i kroppen. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132703 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Brød metter veldig dårlig per energimengde, derfor er brød ikke et spesielt godt valg. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132705 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Terskeltrening Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Brød metter veldig dårlig per energimengde, derfor er brød ikke et spesielt godt valg. Det kommer jo helt an på hvilket brød man velger. Brød med fullkorn metter. Og det jeg mener er at dersom 7-20% av ditt daglige inntak kommer fra brød, så er det en så liten del av det daglige behovet at jeg ikke forstår hvorfor det skal være sånn hysteri rundt det. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132710 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nano Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Forstår ikke helt hvorfor man skal velge bort brød. Er målet å gå ned i vekt må kaloriinntak være lavere enn kaloriforbruket. En normal grov brødskive på rundt 30g inneholder vel rundt 80kalorier. Dagsbehovet til en som ikke trener er rundt 30kaloreri pr. kg. Veier du 70kg trenger du derfor 2100 kalorier pr. dag, dette tilsvarer 26 brødskiver! 2 brødskiver om morran er derfor ca. 7% av ditt daglige kaloriinntak. Hvor farlig kan det være? Spis variert og sunt, kutt ut tomme kalorier. Og er du normalvektig (som det ser ut som du er på bildet) forstår jeg ikke skepsisen til noen få brødskiver om dagen. Til middag kan du heller spise mindre potet, ta en halv potet så mor blir glad, og spis masse grønnsaker. I tillegg kan du presse på for sunnere middag, fisk og hvitt kjøtt. Hysteriet rundt brød er rimelig oppskrytt. Selvsagt skal man ikke spise loff - ref. tomme kalorier. Fettforbrenning: Da må du ha energiunderskudd - kroppen bryr seg ikke om den energien du får kommer fra brød eller en smørpakke. Har du kaloriunderskudd må kroppen bruke fettet som er lagret i kroppen. I tillegg til det som Vegard over her nevnte, tenker jeg umiddelbart på alt pålegget som kommer i tillegg. En skive med pålegg ligger ikke sjeldent nærmere 200-300 kcal. Selvfølgelig avhengig av hva man har på, men du skjønner... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132711 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarenH Skrevet 1. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 1. februar 2012 Forstår ikke helt hvorfor man skal velge bort brød. Er målet å gå ned i vekt må kaloriinntak være lavere enn kaloriforbruket. En normal grov brødskive på rundt 30g inneholder vel rundt 80kalorier. Dagsbehovet til en som ikke trener er rundt 30kaloreri pr. kg. Veier du 70kg trenger du derfor 2100 kalorier pr. dag, dette tilsvarer 26 brødskiver! 2 brødskiver om morran er derfor ca. 7% av ditt daglige kaloriinntak. Hvor farlig kan det være? Spis variert og sunt, kutt ut tomme kalorier. Og er du normalvektig (som det ser ut som du er på bildet) forstår jeg ikke skepsisen til noen få brødskiver om dagen. Til middag kan du heller spise mindre potet, ta en halv potet så mor blir glad, og spis masse grønnsaker. I tillegg kan du presse på for sunnere middag, fisk og hvitt kjøtt. Hysteriet rundt brød er rimelig oppskrytt. Selvsagt skal man ikke spise loff - ref. tomme kalorier. Tusen takk for svar! Det med middag er litt morsomt egentlig - jeg presser på for å få sunne middager hver dag, men både mamma og pappa har et forvrengt syn på hva som er sunt. De er f.eks. ikke villig til å bytte ut sin kjære tacosaus med sukker til en tacosaus uten sukker. De tror at det er helt greit å spise toro (selvsagt med tilsatt sukker) hver dag hele uken, og fet saus uansett hvilken dag det er. Kjøttkaker i brun saus og grandis pizza med nøkkelhullsmerket er også veldig sunt... Ren mat står med andre ord aldri på bordet. Men de prøver jo å gjøre noe riktig for min skyld, så føler ikke at jeg kan kjefte mer på de nå Alt dette med kosthold fører til så mange misforståelser og krangler, der de mener bestemt at de har rett! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132713 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Det kommer jo helt an på hvilket brød man velger. Brød med fullkorn metter. Og det jeg mener er at dersom 7-20% av ditt daglige inntak kommer fra brød, så er det en så liten del av det daglige behovet at jeg ikke forstår hvorfor det skal være sånn hysteri rundt det. Det er ikke et problem sånn som du fremstiller det. Problemet er at det er lett å overspis på brød, nettopp fordi det ikke metter særlig godt (nei, ikke grovt brød heller). Du blir mett der og da, men fort sulten igjen. Næringsstoffene i brød er heller ikke spesielt tilgjengelige, og dette er værre for grovt brød enn for lyst brød. Det er heller ikke et problem å drikke en liter brus om dagen. Det utgjør jo bare 400kcal, som bare er 20% av det daglige inntaket... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132718 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Benji Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Et annet poeng som kanskje vil komme i lyset etterhvert er at mennesker ikke er spesielt godt tilpasset å spise så mye korn som vi gjør, sett fra et evolusjonært ståsted så er korn veldig nytt i kosten vår. Forskes på i hvir stor grad det kan stå bak mye av de nye sykdommene som blusser opp i nyere tid! Har ikke no kilde etc etc, bare en kort snakk med en professor i evolusjon på UIO. skal ha mer om dette Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132726 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Terskeltrening Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 @ Vegard: Forstår ikke hvorfor du blander inn en drikk som har tomme kalorier. Mener du at 400/30 = 13 brødskiver metter like mye som 1 liter cola? Mitt hovedbudskap er: Spis variert og sunt, og du er på god vei til en god tilværelse. Og det er ingen fasitsvar på hva som virker best på hver enkelt individ. @Nano: Du kan spise kalkunfile (vakumpakket) eller skinke, det er mange gode skinker (ikke vakumpakket) som passer ypperlig på brødskiva. @Benjamin: Brød var en viktig næringskilde på 1950-tallet også, og det var ingen tegn på fedme på den tiden. Tror det er mange andre matkilder som har ført til dagens overvektproblem. Du er sikker på at det ikke er tomme kalorier som er hovedårsaken til sykdommer? Vil uansett være vanskelig å forske på om korn er kilden til sykdommene, da det er så utrolig mange andre faktorer som spiller inn. Det å finne vitenskapelige bevis for at korn er årsak til de problemer vi har idag knyttet til sykdommer og overvekt vil være ekstremt vanskelig. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132734 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Jo, såklart metter brødskivene mer enn colaen, ingen tvil om det. Men det meste av annen mat vil mette bedre enn brød igjen. Jeg er litt overrasket over at du ikke skjønte poenget mitt, for det var akkurat samme argument du brukte når du sa at X energi fra brød ikke ville være noe problem. Jeg skjønner ikke hvor du har det fra at en brødskive bidrar med bare 30kcal, da det tredoble er mer reellt. En brødskive er i snitt 30-40g tung, og per 100g inneholder brød 200-250kcal. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132751 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Terskeltrening Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Ops, sorry, var selvsagt 80 kalorier pr. brødskive. så da blir det 400/80= 5 brødskiver. Grunnen til at jeg stusset over din sammenligning var fordi det handlet om tomme kalorier, altså at kroppen ikke klarer å utnytte den energien som tilføres. Hvorfor mener du forresten at kornbrød metter mindre pr. kalori enn annen mat? Og annen mat, da tenker du på grønnsaker/salat? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132759 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Tomme kalorier handler ikke om at kroppen ikke klarer å utnytte energien. Det handler om at matvaren bare bidrar med energi, og ikke mikronæringsstoffer. Robert har tidligere skrevet en del om brød, blant annet her: http://fitnessbloggen.no/maten-du-tror-er-sunn-men-som-ikke-er-det/ Jeg tenker på f.eks. egg, kjøtt, fisk, frukt, grønnsaker. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132768 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Terskeltrening Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 med tom kalori menes at den ikke inneholder vitaminer og mineraler som må til for at cellene skal kunne nyttiggjøre seg kalorien effektivt. Og brød inneholder proteiner, mineraler og vitaminer. Uansett tror jeg vi er ganske enige om det meste, med unntak av at du ikke liker brød Du kan sikkert leve et godt liv uten brød, men du kan også leve et godt liv med brød. Bare man passer på det totale inntaket. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132778 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Går det an å ha litt cøliaki?! Jess, om man har cøliaki uten å reagere så veldig på mel til daglig Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3818-br%C3%B8d/page/2/#findComment-132789 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.