Andrea Rostad Halsan Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 Damn, da får jeg vel nesten revurdere min ekstreme bruk av aromat- og kyllingkrydder Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-6321 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 Damn, da får jeg vel nesten revurdere min ekstreme bruk av aromat- og kyllingkrydder Bout time. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-6328 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 Jeg spiser PSMF-mat for tiden. Salsa er min venn...nesten null kalorier og gooooood smak. Når jeg tenker meg om, så er det nesten eneste smak. Bortsett fra proteinpulver med sjoko-smak :S Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-6380 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nicolai Roness Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 hold dere for livets skyld unna transfett og natriumglutamat (ikke finn på å spis toro posemat eller buljong, tror kanskje de flytende buljongene eller fondene er uskyldige) Espen: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=3198145 sjekk også nyttig info her: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/786662/ Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-6402 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pinglo Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Lime+ingefær+sitrongress+koriander+soya+chili = epic meal time, hver gang. Dette kan brukes som basis på en suppe (Der man for eksempel kan blande inn finstrimlet svinekjøtt/kyllingkjøtt/scampi etc), reduseres til en saus som er veldig god på flere typer fisk, eller blandingen ingefær+chili+hvitløk i stekepannen når man freser grønnsaker. Om nom nom. Forenklinger: Ingefær holder seg godt i kjøleskap, og er ikke spesielt dyrt å kjøpe inn, så det kan godt bare ligge i kjøleskapet. Lime kan gjerne erstattes med limesaft fra for eksempel realemon, selv om jeg ikke tror det er _veldig_ mye billigere enn fersk lime. Kanskje litt enklere. Fersk koriander og sitrongress kan jo være dyrt å kjøpe inn, men om man hakker/strimler det opp fint og legger det i fryseren kan man ta ut litt hver gang man skal lage mat. Det er forbausende lite tap av smak. Og ikke minst, en sånn her gir magisk smak til (nesten) alt ziggy 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7745 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Opheliia Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Hva er/gjør natriumglutamat? Googla litt, men det ser ut som det hovedsaklig får maten til å smake bedre? Se dokumentaren om e-stoffer på NRK. Den forteller veldig bra hva det er. Natriumglutamat eller MSG er ikke så ille som folk skal ha det til. Glutamat finnes naturlig i mange varer som i kjøtt, fisk, grønnsaker, kornprodukter, tomater, melk, poteter og mange forskjellige oster. Så har du E621 eller MSG som tilsettes i mat for å fremheve den smaken som alt er tilstede. Noen vil si det er negativt og farlig, andre reagerer på det.. men i den dokumentaren kommer de frem til at MSG ikke fortjener sitt dårlige rykte Jeg finner ikke frykt i å spise mat med msg eller andre tilsetningsstoffer. Dæver vel snart jeg da:whistling: Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7747 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Opheliia Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 hold dere for livets skyld unna transfett og natriumglutamat (ikke finn på å spis toro posemat eller buljong, tror kanskje de flytende buljongene eller fondene er uskyldige) Espen: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=3198145 sjekk også nyttig info her: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/786662/ Ut ifra den dokumentaren: hvordan får du til å si at natriumglutamat er så farlig? For den presenterer jo faktisk det faktum at glutamat finnes i maten naturlig. Vi spiser jo den maten? Ikke for det; jeg velger å droppe posematen uansett, for det er veldig ofte tilsatt sukker. Men redd glutamat er jeg ikke blitt enda:p Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7749 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pinglo Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Personlig synes jeg at det største problemet med å bade maten sin i MSG og piffikrydder er at man dreper smaken av alle andre råvarer. Blir omtrent som ketchup. Alt ender jo opp med å smake likt til slutt. Det synes jeg er trist, med tanke på hvor mye gode grønnsaker, kjøtt og fisk som finnes der ute. Opheliia 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7755 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Natriumglutamat eller MSG er ikke så ille som folk skal ha det til. Natriumglutamat er vel strengt tatt en nevrotransmitter, er det ikke? (http://no.wikipedia.org/wiki/Natriumglutamat) . I hjernen antas glutamat og være meget deltagende i hukommelse og læring. Glutamat er et signalstoff i hjernen som under dyreforsøk har vist seg å påvirke økt sultfølelse og apetitt hos disse dyrene, slik at vektoppgang oppstod. Denne virkningen har foreløpig ikke vist seg gjeldende hos mennesker. Men hvem vet? http://ernaerings.blogg.no/1286462166_glutamat__en_smaksfor.html Jeg er uansett skeptisk til inntak av slike signalstoffer/nevrotransmittere etter å ha sett hvordan det (og kunstig søtning) påvirket eks'en barn. Ved å kutte ut de to tingene gikk de fra helt normale, kranglete, tverre, sutrende fem- og syv-åring til å bli englebarn... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7792 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nicolai Roness Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Ut ifra den dokumentaren: hvordan får du til å si at natriumglutamat er så farlig? For den presenterer jo faktisk det faktum at glutamat finnes i maten naturlig. Vi spiser jo den maten? Ikke for det; jeg velger å droppe posematen uansett, for det er veldig ofte tilsatt sukker. Men redd glutamat er jeg ikke blitt enda:p Hvis det er der fra før, hva skal du med enda mer? Jeg liker ting naturlig, mener ikke at det er så farlig, jeg liker bare å legge på for kjentfolk. Jeg er absolutt ingen ekspert eller sakkyndig på området, folkens !! jeg Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7795 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Lime+ingefær+sitrongress+koriander+soya+chili = epic meal time, hver gang. Dette kan brukes som basis på en suppe (Der man for eksempel kan blande inn finstrimlet svinekjøtt/kyllingkjøtt/scampi etc), reduseres til en saus som er veldig god på flere typer fisk, eller blandingen ingefær+chili+hvitløk i stekepannen når man freser grønnsaker. Om nom nom. Forenklinger: Ingefær holder seg godt i kjøleskap, og er ikke spesielt dyrt å kjøpe inn, så det kan godt bare ligge i kjøleskapet. Lime kan gjerne erstattes med limesaft fra for eksempel realemon, selv om jeg ikke tror det er _veldig_ mye billigere enn fersk lime. Kanskje litt enklere. Fersk koriander og sitrongress kan jo være dyrt å kjøpe inn, men om man hakker/strimler det opp fint og legger det i fryseren kan man ta ut litt hver gang man skal lage mat. Det er forbausende lite tap av smak. Og ikke minst, en sånn her gir magisk smak til (nesten) alt Den flaska der med "sricaraca" eller hva det nå enn heter er SKIKKELIG avhengighetsskapende! Er et must i ethvert kjøleskap! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7803 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 I don't eat food that's been in contact with cock Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7817 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ubertass Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 http://theoatmeal.com/comics/sriracha Pinglo 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7818 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Opheliia Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Hvis det er der fra før, hva skal du med enda mer? Jeg liker ting naturlig, mener ikke at det er så farlig, jeg liker bare å legge på for kjentfolk. Jeg er absolutt ingen ekspert eller sakkyndig på området, folkens !! jeg For all del, jeg skal ikke diskutere mot at folk spiser naturlig. Det er bare bra det ;-) Men å være livredd for alt er også slitsomt, spør du meg. Men tommel opp for å spise ren og naturlig mat Det er jeg absolutt for! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7894 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Evjo Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Safran folkens! Safran! Kan brukes i nesten alt, det er skrekkelig dyrt men du trenger bare ei lita klype i maten så et par gram varer en stund. Knuses i morter før bruk. Best resultat får man ved å legge en sukkerbit sammen med krydderet i morteren. (og nei sukkerbiten kan ikke erstattes av stevia eller sukrin:) Prøv i kyllingretter for eksempel. Pinglo 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7974 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Opheliia Skrevet 23. september 2011 Del Skrevet 23. september 2011 Safran folkens! Safran! Kan brukes i nesten alt, det er skrekkelig dyrt men du trenger bare ei lita klype i maten så et par gram varer en stund. Knuses i morter før bruk. Best resultat får man ved å legge en sukkerbit sammen med krydderet i morteren. (og nei sukkerbiten kan ikke erstattes av stevia eller sukrin:) Prøv i kyllingretter for eksempel. Krydder generellt er jo veldig greit, dra på innvandrerbutikker (er det egentlig lov å si?) og kjøp billig krydder i poser De har så mye morsomt! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-7984 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingvild Skrevet 24. september 2011 Del Skrevet 24. september 2011 Krydder generellt er jo veldig greit, dra på innvandrerbutikker (er det egentlig lov å si?) og kjøp billig krydder i poser De har så mye morsomt! Etter at vi begynte å lage veldig mye indisk mat har vi en krydderhylle som ikke ligner grisen Det er forøvrig overraskende mye av det du får på Rema også, selv om det koster mer. Koriander (knuste frø, ikke ferske blader) er muligens mitt favorittkrydder. Opheliia 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-8374 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 24. september 2011 Del Skrevet 24. september 2011 Hjemmelaget ketchup - funker på mye rart! Enkelt, sunt og godt, selv om jeg må innrømme at jeg ikke har eksperimentert nok med oppskriften, så enda er den ikke optimal... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-8382 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Opheliia Skrevet 24. september 2011 Del Skrevet 24. september 2011 Hjemmelaget ketchup - funker på mye rart! Enkelt, sunt og godt, selv om jeg må innrømme at jeg ikke har eksperimentert nok med oppskriften, så enda er den ikke optimal... [ATTACH=full]350[/ATTACH] Oppskrift? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-8387 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 24. september 2011 Del Skrevet 24. september 2011 Den jeg lagde der var en prøve i tidlig fase av "operasjon hjemmelaget ketchup", men jeg skal nok prøve å perfeksjonere den etterhvert! Den var ikke SÅ god, men den har absolutt potensiale! Du vil vel kanskje ikke ha oppskriften på et uferdig produkt? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/340-sm%C3%A5-tips-for-bedre-mat/page/2/#findComment-8396 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.