02-snapper Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 I følge denne artikkelen er det mulig å redusere kaloriinnholdet i risen ved å koke den sammen med en bestemt mengde kokosolje, og dermed oppbevare den kaldt. Det forklares ved at dette skal endre sammensetningen i risen. Noen tanker?! Jeg tenker bullshit, mendette er visstnok forskningsbasert. Nå liker ikke jeg ris, så for meg har set null å si ... men ja, blir jo nysgjerrig! http://www.side2.no/helse/forskere-slik-kutter-du-kalorimengden-i-ris/8559112.html Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 Koker du ris og avkjøler den vil noe av stivelsen i risen bli til resistent stivelse (RS3) som ikke brytes ned og absorberes. Så i teorien er det en viss sannhet bak påstanden Har skrevet litt om det tidligere: http://fitnessbloggen.no/resistent-stivelse-tarmhelse/ Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1127955 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ojive Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 Koker du ris og avkjøler den vil noe av stivelsen i risen bli til resistent stivelse (RS3) som ikke brytes ned og absorberes. Så i teorien er det en viss sannhet bak påstanden Har skrevet litt om det tidligere: http://fitnessbloggen.no/resistent-stivelse-tarmhelse/ MY GAINZ! NOOOOOOOOOOOO. Foodprep (matbokser i kjøleskap) minker kaloriene i måltidene mine?! That sneaky science phuq. Hva med fullkornpasta? potet? Beholder de kaloriene sine? Chico11 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128007 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 MY GAINZ! NOOOOOOOOOOOO. Foodprep (matbokser i kjøleskap) minker kaloriene i måltidene mine?! That sneaky science phuq. Hva med fullkornpasta? potet? Beholder de kaloriene sine? Potet har mye RS om de har blitt avkjølt over en god stund, pasta har vel en liten andel ettersom det gjerne er mel i det.. Tror ikke du trenger å bekymre deg nevneverdig over å gå glipp av mye kcal altså SlayerDad og Ojive 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128010 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Therese Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 Energiinnholdet er fortrinnsvis det samme, men kroppen behandler det på en annen måte iom molekylene og strukturene endrer seg ved avkjøling og oppvarming. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128123 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eliza Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 Leste det styret der, men jeg stusset egentlig mest på det at de tilsatte kokosolje jeg da. Vil ikke risen tiltrekke seg en del av dette og egentlig øke i kcal? Sist jeg sjekket så var det vel ikke 0 kalorier i kokosolje? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128125 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 Leste det styret der, men jeg stusset egentlig mest på det at de tilsatte kokosolje jeg da. Vil ikke risen tiltrekke seg en del av dette og egentlig øke i kcal? Sist jeg sjekket så var det vel ikke 0 kalorier i kokosolje? Jeg har ikke orket å satt meg inn i dette, men sist jeg sjekket ble stivelse i ris omdannet til RS3 kun ved avkjølning. Hvordan kokosfettet kommer inn i bilder her aner jeg ikke. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128126 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eliza Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 Jeg har ikke orket å satt meg inn i dette, men sist jeg sjekket ble stivelse i ris omdannet til RS3 kun ved avkjølning. Hvordan kokosfettet kommer inn i bilder her aner jeg ikke. Det som sto i den linken der var at de regnet med å kunne redusere energintaket ved en viss type ris med opp til 50 % ( enkelte typer ville ikke være like effektive ) ved å koke opp med kokosolje i vannet og kjøle ned rett etter det var ferdig kokt. Jeg stusset litt på at de ikke tar kokosoljen med i beregningen bare. Det virket som at denne oljen hadde en viktig rolle, da det sto at de kun hadde forsøkt dette med kokosolje, men skulle forsøke med andre typer også og se om det ville ha samme virkning. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 Det som sto i den linken der var at de regnet med å kunne redusere energintaket ved en viss type ris med opp til 50 % ( enkelte typer ville ikke være like effektive ) ved å koke opp med kokosolje i vannet og kjøle ned rett etter det var ferdig kokt. Jeg stusset litt på at de ikke tar kokosoljen med i beregningen bare. Det virket som at denne oljen hadde en viktig rolle, da det sto at de kun hadde forsøkt dette med kokosolje, men skulle forsøke med andre typer også og se om det ville ha samme virkning. Hmm. Om kokosfettet ikke blir absorbert så må jo den resistente stivelsen fungere som en fettblokker samtidig som den selv ikke fordøyes. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128136 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 26. mars 2015 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2015 Leste det styret der, men jeg stusset egentlig mest på det at de tilsatte kokosolje jeg da. Vil ikke risen tiltrekke seg en del av dette og egentlig øke i kcal? Sist jeg sjekket så var det vel ikke 0 kalorier i kokosolje? ja ... det var dette med olja som forvirret meg også. At stivelsen endre i kald va varmt mat er ikke akkurat ny viten Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128157 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cesandberg Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 Skulle jo bare tilsette 3% kokosolje av vekten til risen: 100gram ris og 3 gram kokosolje. Det blir jo bare ca 1 teskje olje. Kan det være at oljen øker vannets koketemperaturen såpass at det oppstår molekylære endringer i risen kontra vann med 100grader koketemperatur ? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128207 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gøns Skrevet 26. mars 2015 Del Skrevet 26. mars 2015 Skulle jo bare tilsette 3% kokosolje av vekten til risen: 100gram ris og 3 gram kokosolje. Det blir jo bare ca 1 teskje olje. Kan det være at oljen øker vannets koketemperaturen såpass at det oppstår molekylære endringer i risen kontra vann med 100grader koketemperatur ? Nei, fordi fett løser seg ikke i vann uten en emulgator. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/33225-slik-reduserer-halverer-du-energiinnholdet-i-ris/#findComment-1128343 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.