Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Slipper kroppen ut insulin av søtningsmiddel som splenda, natreen og aspartam? Har lest at det kan føre til magefett.. Vet at en kun legger på seg av kcal overskudd, men har dette noe å si for hvor fettet er fordelt eller om at en legger på seg magefett i kcal overskudd når en vil bygge muskler? Jeg drikker opp mot 1 l pepsi max til dagen og bruker 5-10 ts splenda til dagen. Takk for svar!

Fortsetter under...

Ville vært mer bekymret for tannråte når det kommer til sukkerfri leske. Dagens kunnskapsgrunnlag tilsier at konsumet hos befolkningen er innenfor ADI, selv for høykonsumerne. Det er ingen grunn til å mistenke at aspartam skiller ut insulin hos friske individer. Sukralose (splenda) så absorberes denne i liten grad fra tarmen, ca 8-22% og er ikke hverken karsinogent, nevrotoksisk og for deg som er kvinne; teratogent.

ADI for sukralose er 15 mg/kg kropppsvekt og for aspartam 40 mg/kg kroppsvekt.

Annonse

Okei takk! Men vet dere om det senker forbrenningen? Burde egentlig kutte ut søtstoffene, men er litt avhengig - ha oppi havregrøt :p

Såvidt det er meg bekjent, har ikke kunstig søtningsstoff noen påvirkingsevne ovenfor forbrenningen overhodet.

Hvorfor skulle den senke forbrenningen? Hvor har du hørt dette fra?

Jeg hadde droppet å lese alle nettsider hvor det er en egen fane for "celebrities". Hvertfall ikke tatt alt de kommer med for god fisk.

Slipper kroppen ut insulin av søtningsmiddel som splenda, natreen og aspartam? Har lest at det kan føre til magefett.. Vet at en kun legger på seg av kcal overskudd, men har dette noe å si for hvor fettet er fordelt eller om at en legger på seg magefett i kcal overskudd når en vil bygge muskler? Jeg drikker opp mot 1 l pepsi max til dagen og bruker 5-10 ts splenda til dagen. Takk for svar!

Jeg har testet det meste ved å måle blodsukker på meg selv, og pepsimax, splenda, nutrasweet, etc. Nope, nada, nothing.

Edit: Whey protein derimot......

Litt mer om insulin:

Insulin er kjent som et fettlagringshormon. Men i tillegg til betydningen for lagring av fett, har det også stor betydning for dannelse av fett.

Økte insulinnivåer fører til økt bruk av glukose som igjen fører til mindre forbruk av fett.

I tillegg fører insulin til økt omdannelse av karbohydrater til fett når kroppen tilføres mer karbohydrater enn den trenger (økt syntese av fettsyrer).

Triglyserider er en type fettsyre (eller egentlig et lagringsstoff) man ikke ønsker høye verdier av, både pga fettlagring og påvist økt sykdomsrisiko ved for høye verdier.

Insulin fremmer transport av glukose inn til muskelcellene, men insulin fremmer også transport av glukose inn i fettceller. Glukosen i fettcellene øker produksjon av triglyserider, og hemmer i tillegg frigjøring av triglycerider fra fettcellene.

Når det gjelder søtningsstoff, så kan jeg bekrefte at de ikke påvirker blodsukkeret(BS) og derved heller ikke insulinproduksjon.

Jeg kan også bekrefte det TEW sier om at eksempelvis whey protein påvirker BS, selv om fagfolk påstår at protein ikke påvirker BS. Jeg bruker et whey proteinisolat med bare 1,3g karbohydrat pr porsjon (30g), men det påvirker definitivt BS likevel, i langt større grad enn de 1,3 g med karbs skulle tilsi.

Men nei, det er IKKE i "godteri-klassen" mht BS ;)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...