Frøken Larsen Skrevet 17. april 2014 Del Skrevet 17. april 2014 Jeg vil med denne tråden dele oppskrifter på litt sunnere kaker, desserter og annet snadder, og håper at andre også har noen gode oppskrifter som de vil dele med oss. Med sunnere mener jeg noe som har gjerne litt mindre innhold av raske karbohydrater og fett, men også som inneholder mer enn bare raske karbohydrater og/eller fett. Jeg sier ikke med denne tråden at supersøtt eller høyt innhold av fett er noe en skal holde seg vekke fra eller at det direkte er veldig usunt, jeg er bare på jakt etter litt sunnere alternativer, mest for meg selv, men også for å fremme at "sunt" kan være godt Stephanie F og Olga 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 17. april 2014 Forfatter Del Skrevet 17. april 2014 Sunn sjokolade- og rødbetkake Ingredienser (1 kake): 300 gr mørk sjokolade (70%)250 gr rødbeter, skrelt og finrevet50 gr flytende honning4 egg, del plommene og hvitene for seg120 gr malte mandler (mandelmel)1 ts bakepulver1 ss kakaopulver20 cm kakeformlitt rapsoljeyoghurt naturelle Fremgangsmåte: Smelt 200 gr av sjokoladen i et vannbad (i en bolle over en gryte med vann som er varmt, men ikke koker)Bland den smelta sjokoladen med finrevne rødbeter, honning, eggeplommene, mandelmel, bakepulver og kakaopulver.Visp eggehvitene stive og bland først inn en klatt, deretter resten, forsiktig.Dekk kakeformen med bakepapir på bunnen.Smør hele formen med litt rapsolje, rist i mandelmel og rist deretter av det som blir overflødig.Stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 50 minutter.Stikk en liten trepinne i midten av kaken i 5 sekunder, kleber det seg ikke deig på, så er den ferdig.Avkjøl.Smelt resten av sjokoladen og server med kaken.Servér også yoghurt naturelle til, da dette passer perfekt til den mørke smaken. Hva er bra med denne retten? Mandel inneholder blant annet enumetted fett, protein, kostfiber, e-vitamin, jern og b-vitaminene folat og niacin. Dette er et sunnere alternativ til hvetemel som blant annet inneholder mye raske karbohydrater. Fra orginaloppskriften (Jamie Oliver) har jeg byttet ut 150 gr sukker med 50 gr honning ettersom honning har en høyere søtningsgrad enn sukker og inneholder noe vitaminer og mineraler. Mørk sjokolade og kakao inneholder mye antioksidanter og ved å velge en mørkere sjokolade med høyere innhold av kakao vil du få mindre karbohydrater og fett. Rødbeter inneholder mange godsaker som b-vitaminet folat, kostfiber og kalium. Rødbet hjelper til en bra fordøyelse, fornyelse av røde blodceller og være med på å beskytte cellene i hele kroppen og dermed holde oss unge. Stephanie F og ElineM 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-996717 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 19. april 2014 Forfatter Del Skrevet 19. april 2014 Gresskar cupcakes Ingredienser (12 cupcakes): 900 gr gresskar, uten skall, frø og tråder3 ss rapsolje100 gr smør, romtemperert50 gr flytende honning2 egg, romtemperert200 gr hvetemel25 gr mandelmel1 ts malt kanel1/2 ts malt ingefær1/4 ts malt allehånde1/4 ts malt muskatnøtt2 ts bakepulver1 dl h-melk400 gr philadephia, romtemperertgresskarfrø til pynt Fremgangsmåte: Kutt gresskar i terninger, bland med olje og stek i forvarmet ovn på 160 grader i 40 minutter.La det avkjøle seg for så å kjøre smooth på blender eller foodprosessor.Visp sammen 300 gr av gresskarpuréen og smøret.Rør inn honning og egg (en om gangen).Bland sammen mel, mandelmel, kanel, ingefær, allehånde, muskatnøtt og bakepulver før du blander det litt etter litt i gresskarblandingen, samtidig som du også blander i melken litt etter litt om en annen.Fyll i cupcakeformer (2/3) og stek i forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter.La cupcakene avkjøle.Rør sammen philadephia og 150 gr gresskarpuré, has oppå cupcakene.Pynt med gresskarfrø. Hva er bra med denne retten? Gresskar er svært fiberrikt, som er mettende og bra for fordøyelsen, og inneholder betakaroten som er forstadiet til a-vitamin, som er bra for synet og vedlikehold av hud og slimhinner. Gresskar er også rikt på b-vitaminet folat, C-vitamin og kalium. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-997582 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 23. april 2014 Forfatter Del Skrevet 23. april 2014 Bananlapper Ingredienser (20 små lapper): 1 banan (godt modne)2 egg1/2 ts salt Fremgangsmåte: Mos bananen med en gaffel.Bland i egg og salt.Hver lapp er 1 ss som stekes i non-stick stekepanne.ca 30 sekunder på hver side på middels til høy temperatur. Bananlapper er en herlig liten sak som kan passe til frokost, lunch eller som dessert. Server med friske bær, rømme eller som de er. Ojive og Olga 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-999624 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anders93 Skrevet 23. april 2014 Del Skrevet 23. april 2014 Fantastisk! fortsett gjerne å legge ut oppskrifter! slår meg gjerne løs på en av disse hvis jeg blir litt godtesyk i helgen! Frøken Larsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-999999 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 2. mai 2014 Forfatter Del Skrevet 2. mai 2014 Virgin lime shot Virgin lime shot er en fantastisk oppfrisker før et måltid eller ved starten på dagen. Ingredienser (ca 7,5 dl): 1 kg honningmelon, uten frø og skall3 lime, uten skall10 gr ingefær, uten skalljuice sentrifugelimeskiver til pynt Fremgangsmåte: Kutt alt i mindre biter og kjør gjennom juice sentrifuge.La juicen stå noen minutter, uten å røre, slik at skummet samles på toppen.Fjern skummet med en skje.Servér med en skive lime. Hva er bra med denne retten? Honningmelon og lime er rike på c-vitamin som styrker immunforsvaret og hjelper kroppen i kampen mot skadelige stoffer. Ingefær er full av aromatiske oljer og helsebringende plantestoffer som er gunstig for fordøyelsen og bra mot kvalme. Det finnes også betennelsesdempende stoffer, gingeroler, som sies å være gunstig for revmatikere (Bama. Ingefær. Hentet 29. april 2014 fra Bama.no). Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-1005573 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 21. juli 2014 Forfatter Del Skrevet 21. juli 2014 RASK SJOKOLADEIS Ingredienser (6-8 porsjoner): 4 bananer2 ss flytende honning1-2 ss mørkt kakaopulver5 ss yoghurt naturelle0,5 dl vann Skrell bananene, kutt i terninger og frys. Når bananene er helt frossne har du dem i en blender med resten av ingrediensene og kjører til det blir helt smooth, her må du stoppe ved flere anledninger og røre litt for hånd eller bruke «ice crush» function hvis du har det. Server umiddelbart med litt grovhakka valnøtter og kakaopulver drysset oppå. Hva er bra med denne retten? Denne isen er sunnere en en del andre iskremer som selges i butikker, da den får sin søte smak fra bananer og honning, samt sjokoladesmaken fra kakaopulver istedenfor sjokolade. Kakaopulver fra kakaobønnen inneholder blant annet fiber og antioksidanter, noe som kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Mens i de fleste sjokolader er fiber fjernet og kan inneholde mye sukker og fett. Velger du derimot en mørkere sjokolade med høyt innhold av kakao, kan den spises med bedre samvittighet, bare ikke spis for mye Kilder: KLIKK HELSE. (2012). Fem tips som gjør sjokoldaespising sunt. Hentet 21. juli 2014 fra http://www.klikk.no/helse/kosthold/mat/article762156.ece Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-1044926 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zerotokeep Skrevet 22. juli 2014 Del Skrevet 22. juli 2014 Liker Sunne muffins. 200 g kakemix 2 egg 60 g mager kesam ca 1 ss vaniljekesam 1 skvett vann til passe røre en god håndfull fryste blåbær (eller to om du er glad i blåbær) En dæsj kanel i røren Pisk egg, kesam og vaniljekesam, ha i kakemix og ta litt og litt vann til røren er fin.. Bland i blåbær og fyll i former.. ca 10 muffins.. Strø litt kanel på topp før steking.. 170 grader 15-20 min.. Om denne kvalifiserer til det du er ute etter, det vet jeg dessverre ikke, men god er de (Oppskriften er hentet fra kriweb med en liten vri på) Frøken Larsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-1045453 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sephania Skrevet 16. oktober 2014 Del Skrevet 16. oktober 2014 Noen med oppskrift på gulrotmuffins? Frøken Larsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-1077590 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 17. oktober 2014 Forfatter Del Skrevet 17. oktober 2014 Noen med oppskrift på gulrotmuffins? Jeg har ingen egen oppskrift på gulrotmuffins, men idag så ser jeg at Linda Marie Stuhaug har publisert en oppskift på sukkerfri og saftig gulrotkake som ser helt fantastisk ut: http://fitnessbloggen.no/oppskrift-pa-sukkerfri-og-saftig-gulrotkake/ Og hun har mange flotte oppskrifter! så det er gjerne noe å prøve ut, det er nok også helt mulig å fylle røren i muffinsformer, men pass på at steketiden må nok reduseres noe da Sukkerfri og saftig gulrotkake ♦ 2 egg ♦ 50 g sukrin ♦ 30 g sukrinmelis (m/stevia) ♦ 30 g sukrin gold ♦ 50 g havremel + 30 g kokosmel ♦ 120 g kesam ♦ 1 ts bakepulver ♦ 1,5 ts kanel + 1 ts kardemomme ♦ 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang og noken dråper vaniljeessens/stevia vanilje♦ 0,5 dl vatn, om det er nødvendig ♦ 1 gulrot på ca. 120 g *Det er ikkje ofte dere ser eg bruker vanlig sukrin i oppskriftene mine, men for å piske eggedosis er det nødvendig. Du kan bruke anna søtning enn dei som nevnt ovenfor, men uten sukrin vil ikkje eggedosisen og kaka bli like luftig. Derfor er sukrinmelis m/stevia og sukrin gold brukt for å unngå en kjølande ettersmak som sukrin aleine kan gi. Framgangsmetode 1. Sett ovnen på 175 grader. Pisk egg, sukrin, sukrin gold og sukrinmelis til eggedosis med miksmaster. Dette kan ta litt tid. 2. Veg opp tørrvarene og bland godt. Vend kesam forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott, deretter tørrvarene. Når røra er jevn og klumpfri vender du inn revet gulrot. Juster med litt vatn om det er nødvendig. 3. Hell røra i ønska form med bakepapir. Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter og firkanat form på 14×18 cm. 4. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl. Glasur ♦ 1 pk, 200 g philadelphia ♦ 100-150 g sukrinmelis (m/stevia) ♦ 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang eller steviadråper vanilje Miks sammen til en jevn og klumpfri glasur, og smak til med sukrinmelis og vaniljesmak etter kor søt du ønsker den. Du kan bruke både vanlig eller lett-varianten av Philadelphia. Bre over den avkjølte kaka og oppbevar i kjøleskap, den holder seg saftig i fleire dager. Nyt med den beste samvittighet! Lindaalarsenn 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-1077806 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sephania Skrevet 17. oktober 2014 Del Skrevet 17. oktober 2014 Jeg har ingen egen oppskrift på gulrotmuffins, men idag så ser jeg at Linda Marie Stuhaug har publisert en oppskift på sukkerfri og saftig gulrotkake som ser helt fantastisk ut: http://fitnessbloggen.no/oppskrift-pa-sukkerfri-og-saftig-gulrotkake/ Og hun har mange flotte oppskrifter! så det er gjerne noe å prøve ut, det er nok også helt mulig å fylle røren i muffinsformer, men pass på at steketiden må nok reduseres noe da Sukkerfri og saftig gulrotkake ♦ 2 egg ♦ 50 g sukrin ♦ 30 g sukrinmelis (m/stevia) ♦ 30 g sukrin gold ♦ 50 g havremel + 30 g kokosmel ♦ 120 g kesam ♦ 1 ts bakepulver ♦ 1,5 ts kanel + 1 ts kardemomme ♦ 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang og noken dråper vaniljeessens/stevia vanilje♦ 0,5 dl vatn, om det er nødvendig ♦ 1 gulrot på ca. 120 g *Det er ikkje ofte dere ser eg bruker vanlig sukrin i oppskriftene mine, men for å piske eggedosis er det nødvendig. Du kan bruke anna søtning enn dei som nevnt ovenfor, men uten sukrin vil ikkje eggedosisen og kaka bli like luftig. Derfor er sukrinmelis m/stevia og sukrin gold brukt for å unngå en kjølande ettersmak som sukrin aleine kan gi. Framgangsmetode 1. Sett ovnen på 175 grader. Pisk egg, sukrin, sukrin gold og sukrinmelis til eggedosis med miksmaster. Dette kan ta litt tid. 2. Veg opp tørrvarene og bland godt. Vend kesam forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott, deretter tørrvarene. Når røra er jevn og klumpfri vender du inn revet gulrot. Juster med litt vatn om det er nødvendig. 3. Hell røra i ønska form med bakepapir. Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter og firkanat form på 14×18 cm. 4. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl. Glasur ♦ 1 pk, 200 g philadelphia ♦ 100-150 g sukrinmelis (m/stevia) ♦ 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang eller steviadråper vanilje Miks sammen til en jevn og klumpfri glasur, og smak til med sukrinmelis og vaniljesmak etter kor søt du ønsker den. Du kan bruke både vanlig eller lett-varianten av Philadelphia. Bre over den avkjølte kaka og oppbevar i kjøleskap, den holder seg saftig i fleire dager. Nyt med den beste samvittighet! Ja, denne virker ganske fin, men jeg har ikke orket å kjøpe verken kokosmel, mandelmel eller den kakemiksen som hun bruker så ofte! Blir usikker på hva som kan byttes ut og hva det kan byttes ut med :/ Frøken Larsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-1077876 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøken Larsen Skrevet 17. oktober 2014 Forfatter Del Skrevet 17. oktober 2014 Ja, denne virker ganske fin, men jeg har ikke orket å kjøpe verken kokosmel, mandelmel eller den kakemiksen som hun bruker så ofte! Blir usikker på hva som kan byttes ut og hva det kan byttes ut med :/Her fant jeg en annen oppskrift fra Lindas kokebok, som kan modifiseres til å bli litt sunnere og med ingredienser som er lett tilgjengelige: GULROTCUPCAKES Ingredienser (12 cupcakes): 2 egg 1,25 dl matolje *anbefaler raps, solsikke eller soyaolje! 2 dl sukker *kan byttes ut med flytende honning, 40 - 50 gram! 2,5 dl hvetemel *bytt ut halvparten med mandelmel/malte mandler (pleier å stå med glutenfrie matvarer)! 1 ts vaniljesukker *kan sløyfes eller byttes ut med ferske vaniljefrø/vaniljeessens! 1 ts kanel 0,25 ts muskat 0,25 ss natron 0,2 ss bakepulver 75 g kokesjokolade, hakket i biter *kan byttes ut med mørk sjokolade (70%)! 250 g revet gulrot, finrevet 1 grønt eple, finrevet Ostekrem: 50 g smør 350 g melis 150 g kremost 1 ss vaniljesukker *Ostekrem kan byttes ut med rørt philadelhpia, evt. lett philadelphia! - Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. - Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. - Rør i hakket kokesjokolade. - Vend inn gulrot og revet eple i deigen. - Ha deigen i små muffinsformer. - Stek midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. - Avkjøl muffinsene. - Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. - Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. - Til dekorering brukte jeg en wilton 1M tipp. Sephania 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-1077887 Del på andre sider Flere delingsvalg…
voksekrampe Skrevet 17. oktober 2014 Del Skrevet 17. oktober 2014 Ja, denne virker ganske fin, men jeg har ikke orket å kjøpe verken kokosmel, mandelmel eller den kakemiksen som hun bruker så ofte! Blir usikker på hva som kan byttes ut og hva det kan byttes ut med :/ jeg lagde denne med 80g malte kikerter og 30g fibra mel:p tre ganger Frøken Larsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-1077893 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sunnogfinmedvin Skrevet 18. oktober 2014 Del Skrevet 18. oktober 2014 http://kostveiledning.wordpress.com/category/mat-2/dessert-mat/ Frøken Larsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29275-litt-sunnere-kaker-desserter-og-annet-snadder/#findComment-1078090 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.