Rogaland90 Skrevet 30. mars 2014 Del Skrevet 30. mars 2014 Hei! Mann 23 år, 88kg og 183cm. Jeg startet nettopp en diett, samtidig trener jeg fullkroppsprogram 3 ganger i uken (Man,Ons,Fre) og kardio 2 ganger (tirs, tors). Planen er å gå ned i fettprosent (ned i vekt, miste minst mulig muskelmasse). Etter 1 uke har jeg ca gått ned 2 kg. Hvilke konsekvenser er det ved å spise for lite på diett? Antar/forventer at det går litt utover styrken? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/28922-hva-skjer-om-en-spiser-for-lite/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nikko21 Skrevet 30. mars 2014 Del Skrevet 30. mars 2014 *Det går utover styrken, om man ligger i stort underskudd. Det går ikke så mye ut over styrken om man ligger i moderat underskudd. *Om man spiser for lite, så bruker kroppen fett som er lagret på kroppen til å få energi, og det gjør igjen at kroppen produserer mer fett. *Om man ligger for lavt på kaloriene, så kan vektnedgangen stoppe, fordi man ikke kan gå lengre ned på kaloriene. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/28922-hva-skjer-om-en-spiser-for-lite/#findComment-985191 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Boujar Skrevet 30. mars 2014 Del Skrevet 30. mars 2014 man vill mist mer og mer styrke jo mer man går ned i vekt, men det er ikke noe å bekymre seg over, så fort man øker kaloriene vill styrken komme fort tilbake. Det at du gikk ned 2 kg på en uke er kanskje litt mye, jeg anbefaler å øke kalorien litt mer, mesteparten av de 2 kg er karbohydrater altså glykogen, så du har enda ikke begynt å gå ned i fettprosent. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/28922-hva-skjer-om-en-spiser-for-lite/#findComment-985333 Del på andre sider Flere delingsvalg…
selters Skrevet 30. mars 2014 Del Skrevet 30. mars 2014 Man kan bli slapp slik at man yter dårligere på trening og mister mer muskler enn nødvendig. En viss nedbremsning av "forbrenningen" i tillegg til det som er å forvente av mistet kroppsmasse, kan forekomme, men kroppen trenger uansett en del energi for å holde organismen i live, så vektnedgangen vil ikke stoppe hvis aktivitetsnivået holdes konstant. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/28922-hva-skjer-om-en-spiser-for-lite/#findComment-985407 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 30. mars 2014 Del Skrevet 30. mars 2014 Nikken: på hvilken måte mener du at fettforbrenning gjør at kroppen lagrer mer fett? Boujar: så du mener at den muskelmassen som tæres på og eventuelt forsvinner under en diett automatisk kommer tilbake når du spiser er igjen? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/28922-hva-skjer-om-en-spiser-for-lite/#findComment-985431 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 30. mars 2014 Del Skrevet 30. mars 2014 Spørs på hvor mye kroppen har å ta av. En person med mye fett vil tåle større underskudd enn omvendt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/28922-hva-skjer-om-en-spiser-for-lite/#findComment-985467 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 30. mars 2014 Del Skrevet 30. mars 2014 Over tid vil et "for" stort underskudd klusse med kroppens hormoner... bla leptin og stoffskifte. Noe som kan ta tid å reversere. I tillegg vil immunforsvaret reduseres slik at en lettere blir sjuk. Ellers som de andre sier: mer muskelsvinn en nødvendig (mtp slanking), tretthet, uteblivende fremgang på treningen(=tapt motivasjon) Alt i alt; rolig og jevn nedgang med et kosthold som gir mest mulig næring per kalori er absolutt å fotetrekke. Dvs matvarer med mye mineraler og vitaminer (quinoa vs hvit ris f.eks...ca samme kcal men langt i fra samme helsegevinst), god menge proteiner og godt fett. Karbbo etter behov og aktivitet. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/28922-hva-skjer-om-en-spiser-for-lite/#findComment-985477 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Inger-Lise Skrevet 30. mars 2014 Del Skrevet 30. mars 2014 Over tid vil et "for" stort underskudd klusse med kroppens hormoner... bla leptin og stoffskifte. Noe som kan ta tid å reversere. I tillegg vil immunforsvaret reduseres slik at en lettere blir sjuk. Ellers som de andre sier: mer muskelsvinn en nødvendig (mtp slanking), tretthet, uteblivende fremgang på treningen(=tapt motivasjon) Alt i alt; rolig og jevn nedgang med et kosthold som gir mest mulig næring per kalori er absolutt å fotetrekke. Dvs matvarer med mye mineraler og vitaminer (quinoa vs hvit ris f.eks...ca samme kcal men langt i fra samme helsegevinst), god menge proteiner og godt fett. Karbbo etter behov og aktivitet. Enig med deg i mye her MEN - ser mange snakker om immunforsvar.. Om en spiser for lite sett som helhet, men likevel sørger for å få i seg nok antioksidanter og næringsstoffer, vil du likevel si at det med immunforsvar stemmer? For all del, er bqre en liten detalj og uvesentlig sikkert i denne sammenheng, men det "irriterer" meg litt det at mange bruker dette argumentet som en vedtatt sannhet... Jeg har ligget i underskudd på mat, energi og vekt i seks år - jeg hqr ikke vært syk/hatt feber/vært ordentlig forkjøla en eneste gang. Samtidig har jeg blant annet en kompis og en venninne, begge overvektige og ligget i solid overskudd - de er nærmest "kronisk syke", ofte dårlig, blir alltid smitta når det går noe, influensa hver år osv.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/28922-hva-skjer-om-en-spiser-for-lite/#findComment-985623 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.